tiistai 2. syyskuuta 2014

Loppuraskauden kynnyksellä rv 27+2

Milloin alkaa raskauden viimeinen kolmannes? En oikein päässyt tästä asiasta selvyyteen googlettamallakaan. No, ainakin jo loppuraskaudesta varmasti voidaan puhua, onhan laskettuun aikaan enää alle kolme kuukautta. Ja se kuulostaa omaan korvaan aika hurjalta. Välillä tuntuu, että aikaa on vielä vaikka kuinka ja välillä alkaa miettimään vähän liikaakin, mitä vielä pitäisi tehdä tai hankkia ennen vauvan syntymää.

Vauvan vaatteita on Pikku-E:n jäljiltä ihan tarpeeksi. Lisäksi yhdistelmärattaat, turvakaukalo ja hoitopöytäkin löytyy, joten paniikkiin ei suurempaa syytä ole. Viime viikolla hankimme turvakaukaloon sopivan lämpöpussin ja kuomun suojan, joten jotain uuttakin on vauvalle ostettu. Lisäksi pinnasänky odottaa kunnostusta. Vielä pitäisi löytää ainakin itkuhälytin ja sitteri, mutta nämäkään eivät ole aivan välttämättömiä. Joten eiköhän tässä ihan hyvällä mallilla kaikki ole.

Oma vointini on sitten ollutkin sitä sun tätä. Hyvien vaiheiden väliin on mahtunut niitä huonompiakin. Kesällä vaivasi pohjelihaskramppien rasittama akillesjänne ja pari viikkoa sitten kilpirauhasen vajaatoiminta taas näytti mihin se hoitamattomana kykenee. Jalka parani kuin taikaiskusta ja kilpirauhanen saatiin lääkityksellä taas ainakin hetkeksi kuriin.

Edellisen raskauspostauksen jälkeen ensimmäinen TAYS:n äitiyspolikäyntikin tuli tehtyä ja sekä Pikkusaalistajalla että minulla oli kaikki hyvin. Tarkempi seuranta Taysissa alkaa vasta raskausviikolla 32. Siihen asti neuvolakäyntejä tulee parin viikon välein. Raskausviikko 34 jälkeen seuranta tihenee viikottaiseksi. Seuranta on siis tarkkaa, mutta hyvä niin. Vaikka raskausmyrkytys tässä raskaudessa tulisikin, se ainakin huomattaisiin ajoissa ja tilanne saatasiin nopeammin hallintaan. Paras vaihtoehto olisi tietysti myrkytyksetön raskaus.

Pikkusaalistaja on kova liikkumaan ja poika on jo saanut äidin irvistelemään kivusta heittäessään kuperkeikkaa. Selkeästi pikkuinen reagoi ääniin ja nukkuu aamulla pitkään, jos ympärillä on kodin tuttuja ääniä. Yöllä kaveri on melkeinpä villkaimmillaan, muttei vielä ole valvottaut minua montaa kertaa. Väkisinkin tietysti mieleen herää ajatus, onko meille tulossa tällä kertaa yökukkuja-vauva. Pikku-E kun nukkui yönsä hyvin jo pienestä pitäen. No, aika näyttää.

Pikku-E on todella innoissaan tulevasta pikkuveljestä. Masua suukotellaan ja vauvalle puhutaan jo ahkerasti. Ja tietysti poika miettii paljon mitä kaikkea hän leikkii pikkuveljen kanssa, kun hän on syntynyt. Pikku-E on jopa jo suunnitellut, että hän haluaa syöttää vauvaa ja vaihtaa vaippojakin. Hauska siis nähdä, kuinka paljon poika on avuksi kun vauva-arki saapuu.

Ihanaa tiistaita!

10 kommenttia:

 1. Kiva kuulla kuulumisia! :) Hurjaa, että enää kolmisen kuukautta ja sitten teillä on kaksi pientä :) Mun mielestä koko raskausaika meni omalla kohdalla tosi nopeasti, myös se tuskainen loppuaika :) Jotenkin tuntuu, että myös sun raskaus on mennyt hurjaa vauhtia :) Onnea loppuodotukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, aika on mennyt nopeasti! :) Tällä kertaa alkuraskauskaan ei tuntunut pitkältä, niinkuin Pikku-E:tä odottaessa. Itsellä jäi edellisestä raskaudesta koettua tuo tuskainen loppuraskaus, josta puhuit, joten odotan sitäkin mielenkiinnolla, niin hullulta kun se kuulostaakin :D Ja kiitos, toivotaan että tämä loppuraskauskin sujuisi nyt ilman mitään suurempia murheita :)

   Poista
 2. Multa on ihan mennyt ohi, että olet raskaana :). Onnea jo etukäteen :).

  VastaaPoista
 3. Raskauden viimeinen kolmannes alkaa rv 27+0. Joten juuri viimeisen kolmanneksen elo alkanut :) Tsemppiä ja hyvää vointia loppuun asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta :) Ihan oikein sitten uumoilin, että viimeistä kolmannesta viedään ;) Ja kiitos tsempeistä :)

   Poista
 4. Jee! Toivottavasti Pikkusaalistaja viihtyy mahan suojissa vähän pidempään kuin isoveljensä :) Tosi kiva lukea taas kuulumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, toivotaan, että viihtyy :) Kiva, että tykkäät näistä raskaus-postauksista :)

   Poista
 5. Onnea odotuksen viimeiselle kolmannekselle! Itselläni oli toisen lapsen odotus fyysisesti (ja sitä kautta myös henkisesti) paljon raskaampaa kuin ensimmäisen, vaikka ikäeroa lapsilla onkin lähes 4 vuotta. Tosin kaikkein pahin taisi olla toisella kolmanneksella ja loppu sujuikin sitten paremmissa merkeissä :) Mutta onneksi sulla ei ole enää pitkä aika! Nyt täällä jännäillään, milloin meidän huhtikuussa syntynyt saa itselleen uuden serkun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika näyttää, kuinka tämän loppuraskauden kanssa käy ja kuinka tuskaiseksi olo muuttuu. Tähän mennessä on ainakin sujunut paremmin kuin eka raskaus. Ja onneksi se marraskuu aika pian jo tosiaan koittaa :) Sielläkin päin elellään siis jänniä aikoja ;)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...