keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Keskiviikon keskeneräiset 054Sinin kanssa toteutettu Magic Yarn Ball-vaihto inspiroi minut tänä vuonna kokeilemaan kirjoneulontaa. Ja koska oikean vahvuisia ja värisiä lankoja ei ihanien vihreiden kerien kaveriksi omasta takaa löytynyt, sain syyn käydä täydentämässä lankavarastojani. Lankojen riittävyydestä en tosin ole aivan varma, mutta onneksi Dropsin Merino Extra Fine ainakin kuulemma yritetään pitää paikallisen Käsityöpuoti Silmu&Solmun valikoimassa. Saan siis luullakseni työn valmiiksi näillä väreillä. Työhön ei kuitenkaan tule kerralla neulottavaksi kahta väriä enempää, joten liian isoa haastetta en itselleni ole ottanut.

Ja koska takanani on vain epäonnistuneita kirjoneuleyritelmiä, olisikin kiva kuulla teidän vinkkejä kirjoneulontaan. Myös linkkivinkkejä otan ilolla vastaan.

Ihanaa keskiviikkoa!

4 kommenttia:

 1. Mä ole kokenut, että ainoa hyvä vinkki on harjoittelu :) lyhyet langanjuoksut ja vai muutama väri aluksi. Siitä sitten jatkaa haastavampiin. Jotkut pitää vain yhtä lankaa kerralla sormella ja vaihtavat lankaa aina sen mukaan. Minä pidän kahta lankaa sormella ja pyrin ottamaan aina samaa kautte saman värisen langan. En tiedä onko siitä mitään suurempaa hyötyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, uskon myös että tässäkin harjoitus tekee mestarin. Nyt on epäonnistumisen aiheuttamat haavat nuoltu sen verran puhtaaksi, että uskallan taas yrittää :) Ja kiitos vinkistä! Saa nähdä kuinka monta lankaa itse pidän sormella, kun kirjoneuleosaan asti pääsen :)

   Poista
 2. täällä myösn yritetään päästä kirjoneule möröstä.. nyt kun olen tehnyt n. 10 cm kirjoneuletta, huomaan että langan juoksut on liian kireällä ja mietin (olen miettinyt 2 viikkoa:) että saisko tätä vielä höyryttämällä pelastettua vai ,emislö tää kumminkin purkuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että kohtalotovereita löytyy! Itsellä tälläkertaa kirjoneule tuntuu sujuvan jopa pelottavan hyvin. Jännityksellä odotan, koska alan huomaamaan niitä kireitä langajuoksuja. Tsemppiä sinne kirjoneulontaan!

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...