tiistai 22. syyskuuta 2015

Kettupipon toisinto


Kettupipo
Lanka: Drops Big Merino
Koukku: 5 mm
Langan menekki: 94 g

Taas on koukulta pudonnut kettupipo. Tämänkertainen pipo pääsee lämmittämään vähän piemepää päätä. Sopivaa lankaa ei enää omista varastoista löytynyt, joten lankakauppa kutsui. Ja olipa taas ihana neuloa merinoa. Lanka oli mukavan pehmeää, eivätkä säikeet hajoilleet liikaa, vaikkei lanka ollut kovin tiukka kierteinen.


En tiedä onko ihmetystä aiheuttanut kettupipon suomenkielisen ohjeen katoaminen blogista. Syy on yksinkertaisesti tekijänoikeuksellinen. Tein ja julkaisin innoissani ohjeen suomennoksen, sillä halusin tarjota mahdollisuuden tämän ihanan pipon virkkaamiseen heille, jotka eivät ymmärrä alkuperäistä ohjetta kielimuurin takia. Havahduin lopulta siihen, että ehkäpä pitäisi kuitenkin pyytää lupaa suomennoksen julkaisuun ohjeen äidiltä. Vastausta sähköpostiini odottelen ja julkaisen ohjeen uudelleen heti, jos saan myönteisen vastauksen.

6 kommenttia:

 1. Hieno pipo ja hienosti ajateltu pyytää lupa ohjeen julkaisuun, liian monet unohtaa pyytää luvan innoissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !:Jep, kohteliastahan se on pyytää lupa. Katsotaan nyt tuleeko sieltä rapakon takaa koskaan vastausta.

   Poista
 2. Ihana pipo :) Ja joo, nuo tekijänoikeusjutut on aina vähä hankalia... Mut aina on parempi pyytää lupa alkuperäs ohjeen tekijältä, niih eipähä ainakaa kukaa voi alkaa syyttää mistään :) Miul oli sama homma sen miun popparipipon kanssa. Mut siihenki pyysin sillo luvan iha iteltään Vickie Howellilta ja se lähetti miulle sähköpostilla luvan että saan julkasta suomeks ja oli iha jopa innoissaan et siit tulee suomeks versio :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, olin vaan alkuun niin innoissani suomennoksesta, etten tajunnut lupaa kysyä. Mut nyt tosiaan asia on korjauksessa. Toittavasti vielä vastaisikin :) Oli varmasti hieno tunne saada innostunut ja myönteinen vastaus noinkin isolta nimeltä kuin Vickie! :)

   Poista
  2. Oli se aika huikee fiilis :D Ja tiiän et se tuli suoraa häneltä, koska se oli eka menny jollekki sen sihteerille ja sen sihteerin viesti näky siin kans et "En osaa vastata tähän" eli sen piti lähettää se iha Vickielle asti :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...