sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Siksak-huivi


Siksak-huivi
Lanka: Drops Merino Extrafine (keltainen, valkoinen ja harmaa)
 ja Schachenmayr Merino Extrafine 120 (vihreä)
Puikot: 3 mm
Langan menekki: 120 g


Niinkuin varmasti monissa muissakin lapsiperheissä, niin myös meillä on todettu, että tuubihuivit toimivat varsinkin taaperoilla paremin, kuin tavalliset huivit. Meillä tuubihuiveja oli vain yksi, jota T käytti ahkerasti viime talvena. Ja tottakai, kun pikkuveli sai käyttää tuubihuivia, myös E olisi halunnut sellaista käyttää. Tuli siis tarve toiselle huiville.

Etsin sopivaa ohjetta pitkään ja ehdin jopa jo suunnitella omiakin mallineuleita, mutta valitettavasti ne eivät toimineet toivomallani tavalla. Lopulta löysin vauvanpeiton ohjeen, jossa oli tuubihuiviin sopiva kuvio. Huiviin riitti mallikerran neulominen kerran, toistaen sen kahta kerrosta läpi huivin. Raidoista tein 20 kerroksen pituiset.


Mallikerta oli helppo muistaa. Ehkä jopa liian helppo, sillä se jäi välillä pitkäksikin aikaa odottamaan inspiraatiota. Tosin ensimmäisen raidan kohdalla en ymmärtänyt, miten keskikavennustehtiin, mutta toisen raidan aikana jo onneksi tajusin tekeväni sen väärin. Luettuani ohjetta tarkemmin, ymmärsin kavennuksen oikean neulomistavan. Tein huivia toisten töiden valmistuttua ja välillä silloinkin, kun toinen puikoilla ollut työ alkoi kyllästyttää.


Tämän huivin neulomisesta tykkäsin erityisesti siksi, että rakastan neuloa merinoa. Eikä tämä materiaali pettänyt minua tälläkään kertaa, vaikka lankamerkkien välillä huomasi selkeän eron. Dropsin Merino Extrafine  hajosi säikeille nimittäin huomattavasti herkemmin, kuin Schachenmayr:n vastaava lanka. Jälkimmäisen sain Pipon ytimestä-blogin Siniltä Magic Yarn Ball-vaihdossa joulun alla vuonna 2014. Tätä ihanuutta jäi vielä vajaa 50 grammaa ja tulenkin miettimään tarkkaan mihin sen neulon.


Nyt pojilla on siis toinenkin tuubihuivi. Tämän neuloin pitkänä huivina ja ompelin lopuksi yhteen. Olisi kiva taas vaihteeksi kokeilla neuloa tuubihuivi suljettunaneuleena. Lisäksi toinen Siniltä saamani merinolanka polttelee lanka-arkussa. Ohjeena olen ajatellut kokeilla Veera Välimäen Ympäri ja ympäri-huivia. Tosin sitä ennen olen ajatellut kokeilla langanvärjäystä, jotta saisin langan kaveriksi jotain muuta, kuin varastosta löytyvää valkoista merinoa.

Mitä te olette neuloneet viimeaikoina?

6 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia ja hauska huivi. Kauniit värit.

  VastaaPoista
 2. Kiva huivi! Olen joskus tuolla samalla mallilla tehnyt juurikin vauvan peiton, mutta hyvin toimii malli huivinakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toimi tosiaan huivina yllättävän hyvin tuo ohje :)

   Poista
 3. Ihanaan työhön pääs miun hankkima lanka, jeee <3 Ja joo, SMC-langat on kyl tooooosi hyviä, miulla ei oo yhenkää SMC-langan kanssa ollu ongelmia, et ne alkais hajota käsiin tai jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan vielä ihanasta langasta :) Tuo oli kyllä ihan unelmaa neuloa :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...