maanantai 19. tammikuuta 2015

Merinoa ja muuta

Täällä on ostettu lankaa oikein grammakaupalla. Ei onneksi sentään kilo! Syykin on hyvä, sillä sekä tilkkupeitosta, että villapaidasta alkoi uupua lanka. Tilkkupeittoprojekti jäi tämän vuoksi hetkeksi tauolle, mutta nyt se on jatkunut kahden voimin, sillä sain miehenikin innostumaan isoäidin neliöiden virkkaamisesta. Toivo siis elää, että peitto vielä jonain päivänä valmistuu. Tilkkuja tarvitaan yhteensä 441 kappaletta. Nyt niitä on kasassa 30, joista viisi on päätelty ja ommeltu yhteen plussan muotoon.


Peittoon käyttämästäni Novita Miamista on värit vaihtuneet sitten edellisen hamstrauksen ja sekä punainen, että harmaa lanka ovat poistuneet värivalikoimasta. Harmi! Olen kuitenkin jo ennestään päättänyt tehdä peitosta monivärisen, kuitenkin niin, että värit sointuvat yhteen. Peiton uusiksi väreiksi valikoitui tummaharmaa SMC Cotton Time ja hieman oranssiin taittuvampi punainen, kuin Novita Miamin värikartalta poistunut lanka. Väriero näiden punaisten kesken olisi voinut olla suurempikin.


Lisäksi mukaan lähti kerä villapaitaan käyttämääni merinolankaa. Tarkoitukseni olisi tehdä villapaidan toisesta hihasta saman värinen, kun villapaidan yläosa ja toisesta hihasta värikkään raidallinen. Harmaa, vai onko se ruskea, lanka oli kuitenkin vähissä, joten päätin ostaa lankaa sen loppumisen pelossa lisää. Uskon kuitenkin sille löytyvän käyttöä myöhemmin, vaikkei se villapaitaan uppoaisikaan.

Yhteensä lankaa on tullut hankittua tänä vuonna jo 450 g. Mutta ei se niin paha ole...  

Eihän?

10 kommenttia:

 1. No ei ole paha :) Hauskaa, kun mieskin innostui virkkaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä :) Ja juu, nopeuttaa tätä peittoprojektia kyllä huomattavasti kun mies auttaa :)

   Poista
 2. Kätevää, kun saa lisävirkkaajan isoon projektiin :) hyvältä näyttää kuvat muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin :) Ja kiitos! Vielä kun olisin malttanut silittää taustakankaan ;)

   Poista
 3. ehdottomasti sitä mieltä ettei oo paha! tsemppiä peitto projektiin.. :)

  VastaaPoista
 4. Itseä harmittaa tuo Miamin tämänvuotinen erittäin suppea värikartta. Ja etenkin sen harmaan sekä myös mustan puuttuminen värivalikoimasta. Viimevuotisia vihreitä ja ruskeita onnistuin sentään vielä hamstraamaan paikallisen Anttilan poistokorista.

  Eihän tuo 450 g mikään paha ole.
  T. nimimerkki "hankkinut jo yli 2 kg lankaa tänä vuonna, eikä vielä ole edes helmikuu"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuosta syksyn Miami värikartasta ei ainakaan itselle kovin montaa sopivaa väriä löydy, jos peittoprojektia ajattelee. Toivottavasti kevään värikartta olisi taas sopivampi omiin tarpeisiin. Dropsilla on kuulemma myös joku Miamia vastaava lanka, jossa on laajempi värivalikoima.

   Hui! Aikamoisen määrän lankaa olet jo onnistunut hamstraamaan ;)

   Poista
  2. Pitääkin katsastaa nuo Dropsin langat jos sieltä löytyisi "korvike" Miamille.
   Myös Hjertegarn Roma on aikalailla samantapaista kun Miami.

   Poista
  3. Ok, pitääpä etsiä käsiin tuota Romaakin, kiitos vinkistä! :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...