perjantai 21. syyskuuta 2012

Amigurumit

Amigurumeille soisin suuren kiitoksen siitä, että innostuin uudestaan käsitöistä. Peruskoulun käsityötunneilla tuli tunne, ettei töitäni arvosteta. Tokihan opettajienkin tarvitsee joku asteikko määrittää, minkä mukaan oppilaat arvostellaan. En ollut hyvä silloinkaan ompelemaan ompelukoneella, myönnän sen. Mutta olin kuitenkin aika hyvä neulomaan ja tekemään ristipistotöitä. Mutta se siitä katkeroitumis-osuudesta.

Pari vuotta sitten, useampi vuosi peruskoulun käsityöntuntien jälkeen, löysin siis amigurumit. Ne kiinnostivat mahdollisuuksiensa vuoksi. Mielikuvitus on vain rajana kun alkaa tekemään amigurumia. Itse tosin olen yleensä pysynyt aika tavallisissa eläin aiheissa. Osan amigurumeistani olen tehnyt ohjeiden mukaan. Monissa ohjeissa on sellaisia pieniä niksejä tai yksityiskohtia, jotka minusta on ollut hyvä kokeilla ensin valmiin ohjeen mukaan ja sitten soveltaa niitä omissa ideoissa.

Lähestulkoon jokainen hiemankin käsitöistä kiinnostunut henkilö tietää mikä on amigurumi, tai uskon ainakin niin. Amigurumi on neulomalla tai virkkaamalla tehty, täytetty maskotti. Kotimaassaan Japanissa nämä suloiset pienet käsityöt koristavat kotia, mutta Suomessa ne käsitetään enemmänkin lasten leluiksi. Meillä amigurumit tekivät entisessä kodissa niille tarkoitettua tehtävää eli koristivat kotiamme. Muuton yhteydessä nekin unohtuivat muuttokuormaan. Haaveena olisi tehdä jossain vaiheessa olohuoneen sisustukseen sopiva amigurumi jos toinenkin. Ehkä joskus toteutan tuonkin unelman.

Itse olen tehnyt amigurumeita aika vähän. Tarkalleen ottaen kahdeksan kappaletta. Osa niistä on lähtenyt ilahduttamaan ystäviäni, osa on jäänyt muistoksi kotiin.

(Tämän videon avulla opettelin alkeet. Alla olevia hahmoja en ole tehnyt ohjeen avulla)
Lanka: 
Mustekkala: Joku raidallinen sukkalanka
Nalle: Novita Puro
Pupu: En muista
Koukku: 2,5 mmOhje: Mia Bengtsson: Amigurumi. Virkkaa omat maskottisi
Lanka: En muista
Koukku: 5 mm
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...