tiistai 27. marraskuuta 2012

24 peukalotonta tumppua

Eli joulukalenteri on siis vihdoinkin valmis! :) Ensitöiksi pitää tietenkin kertoa että tämän mielettömän idean löysin norsisen Hupsistarallaa-blogista. Kiitokset siis sinne päin! :) Ja koska minkäänlaista ohjetta en löytänyt ja halusin hieman kuviointeja muokata, keksin mallin ja tein muistiinpanojakin. Tässä siis tulee tämän blogin ihkaensimmäinen neuleohje:

Neulejoulukalenteri

Numerot: 5s x 7krs
kuvio1

Kuvio 2a

Kuvio 2b
Kuvio2c
Luukut

Luo 30s. Neulo joustinneuletta 1o 1n 6 krs:n ajan. Neulo tämän jälkeen sileää neuletta puikoilla I ja II kuvion 1 mukaan. Neulo puikoilla III ja IV sileää neuletta kuvion 2(a,b tai c) mukaan. Kun olet neulonut kuviota 1 6 krs:n verran, neulo 2 krs:n ajan pelkällä valkoisella. Jatka kokoajan kuvion 2 neulomista puikoilla III ja IV. Neulo seuraavaksi numerot puikoilla I ja II. Jos numeroita on 1 kpl, neulo ensin 5s valkoisella, neulo sitten silmukat numerokuvioiden määräämällä tavalla. neulo lopuksi 5s pelkällä valkoisella. Jos taas numeroita on 2 kpl neulo ensin 2s valkoisella, neulo sitten ensimmäisen numeron kuvio, neulo sitten 1s valkoisella, toisen numeron numeron kuvio ja lopuksi 2s valkoisella. Toista nämä jokaisella "numerokerroksella". Tämän jälkeen neulo puikoilla I ja II 2 krs valkoisella ja jatka sitten neulomista kuvion 1 mukaan.

Kun olet neulonut puikoilla III ja IV kuvion 2 kahteen kertaan, neulo vielä kuvion 2(a,b tai c) ensimmäinen rivi. Tämän jälkeen alkaa kavennukset. Ala myöskin samalla neulomaan kaikilla puikoilla kuvion 1 mukaan. Kavenna luukut näin: Tee ylivetokavennus jokaisen puikon alussa, kunnes jäljellä on 6s (1s, 2s, 1s, 2s). Vedä lanka loppujen silmukoiden läpi.

Lanka: Bravo
Puikot: 3 mm

Esiintyi Keskiviikon keskeneräisissä 002, 004, 005, 006, 007 ja 008
Kuten ehkä huomaatte luukku 24, on hieman suurempi kuin muut. Selitys piilee siinä, että se on koekappale, jonka takia siinä on enemmän silmukoita. Sen tehtyäni, totesin että pienempikin silmukkamäärä kelpaa. Loppuviikosta tulette vielä näkemään, miten ja mihin kiinnitän joulukalenterin :)

2 kommenttia:

  1. Tää on ihana:) Täytyy muistaa ensi vuonna - jos vaikka aloittaisi heti tammikuussa tekemään näitä tumppuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Siinä ainakin hienosti ehtisi jos jo tammikuussa alottaisi :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...