tiistai 30. syyskuuta 2014

Nurmilintu


Nurmilintu-huivi
Lanka: Sandnes Sisu
Puikot: 3,5 mm
Langan menekki: 143 g

Kaiken purkamisen, lannistumisen ja uudelleen yrittämisen jälkeen se on valmis. Nimittäin ihka ensimmäinen kolmiohuivini. Mallina käytin suurta suosiota nauttivaa Nurmilintua. Huivi oli helppo tehdä, kiitos selkeän ohjeen. Ainoastaan ajoittaisen tarkkaavaisuuden puutteen vuoksi huivi sisältää muutaman virheen ja lisäkerroksen. Jälkimmäisen syyn vuoksi huivista tuli ehkä hieman pidempi, kuin oli tarkoitus. Lisäksi löysensin käsialaani tarkoituksella, koska luulin huivin edellyttävän löysää neulepintaa. Loppujen lopuksi olisin voinut tehdä työn normaalilla, tiukallakin käsialalla, jolloin lankaa ei olisi kulunut näin paljon ja työstä olisi tullut ehkä ryhdikkäämpi. Jatkossa pitsihuiveja neuloessa, muistan siis tämän seikan.

Pingottaminen olikin sitten jo luku sinänsä. En ole vuosiin pingottanut mitään ja homma hieman askarrutti alkujaan. Lainasin Pikku-E:n numeromattoa, joka ei ihan riittänyt super suuren huivini pingoitukseen. Lainasin loputkin pojan pehmopalapelit ja siltikin jouduin pingoittamaan huivin osittain kaksin kerroin taitettuna. Lopulliseen muotoon en ole täysin tyytyväinen ja muutama kohta on hieman liian venyneen näköinen. Uskon siis pingottamisen onnistumisen olevan harjoittelusta kiinni.

Viimeisessä kuvassa huivi on ripustettu roikkumaan pinnasänkyyn, jonka mieheni kunnosti, maalasi ja vahasi. Nyt pinnasänky odottaa vielä korokepohjaa ja sopivan kokoista patjaa ja tietysti loppuvuodesta syntyvää Pikkusaalistajaa.

Ihanaa tiistaita!

P.S. Osallistuin huivilla Käsityöblogit-facebookryhmän syyskuun huivihaasteeseen.

10 kommenttia:

 1. Kauniin värinen! :) Täytyisköhän joskus ottaa tuo kans puikoille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Suosittelen kyllä tätä huivia neulottavaksi :)

   Poista
 2. Ihanan ilmavalta näyttää ja väri mitä suloisin ♥

  VastaaPoista
 3. Haa, olemme siis puhertaneet synkronoidusti samaa prokkista. :) Oma on kuivumassa! :)

  VastaaPoista
 4. Tämän väriin en vaan kyllästy! Miten niin vaaleanpunainen/pinkki on mun lemppari ;)

  VastaaPoista
 5. Piti tulla kurkistamaan ihanaa huiviasi. Itselläni sama projekti vasta aluillaan, väritys lähellä omaasi. Hienostihan tuo pingotus onnistui:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että olet myös innostunut neulomaan Nurmilinnun, hyvä valinta! :) Niin ja kuvaustapa onneksi peitti ne pingotuksen pahimmat mokat ;)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...