sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Pinterest-haaste - Jotain, mitä olen vältellyt

Niin kuului Pinterest-haasteen neljäs aihe. "Jotain, mitä olen vältellyt". Ja niitähän riittää. Alun perin aioin askarrella jouluisen ovikranssin, joka on ollut to do-listalla vuosikausia, vaan päätinpä vältellä sitä edelleen ja askarrella E:lle liudan kynätelineitä. Sen verran ihana oivallus nimittäin tuli vastaan Pinterestin ihmeellisessä maailmassa.Ideahan on äärimmäisen yksinkertainen. Tähän tarvitaan pilttipurkkeja (muutkin lasipurkit käyvät), kansi, maalia (itse käytin akryylimaalia) ja veden kestäviä tusseja. Purkkiin pistetään turaus maalia, laitetaan kansi kiinni ja ravistetaan, ravistetaan ja ravistetaan, kunnea purkin koko sisäpinta on maalin peitossa. Otetaan kansi pois ja valutetaan ylimääräinen maali pois purkista. Itse vielä pyyhkäisin purkin suun puhtaaksi. Lopuksi piirretään legohahmon kasvot purkin ulkopintaan. Tämän jälkeen annetaan purkin kuivua, kuivua ja kuivua. Ja siihen menee aikaa. Tai ainakin omalla kohdallani meni. Maalilla oli hiukan taipuvuutta valua reunoilta, mutta mielestäni se ei kuitenkaan näkynyt liikaa ulkopuolelle. Toki maalikäsittelyn voi uusia purkin ensi kuivuttua.

Miten te olette käyttäneet uudelleen vauvan sosepurkit?

17 kommenttia:

 1. Hauska idea tämä...Toimisi hyvin meidän pojalle :)

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava idea! Hauskan näköisiä tuli :)

  VastaaPoista
 3. Nämä on kyllä hauskannäköisiä! Hyvin onnistunut tuo kasvojen piirtäminen. Ihan aidonnäköisiä.

  VastaaPoista
 4. Nämä on kyllä hauskannäköisiä! Hyvin onnistunut tuo kasvojen piirtäminen. Ihan aidonnäköisiä.

  VastaaPoista
 5. Hieno idea! Mä oon niin laiska selailee pinterestiä niin kiva kun jaoit tämän! 7v poikakin ihasteli! Mä oon käyttänyt pilttipurkkeja perinteisiin kynttiläkupeiksi, virkannut pitsipäälliset ja kansista tehnyt muistipelin, niiden ruudullisten kansien sisäpuolelle liimannut kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että te molemmat tykkäsitte tästä ideasta :) Sinunkin tavat käyttää pilttipurkkeja kuulostaa kivoilta :)

   Poista
 6. Ihan mielettömän hauska idea :D Pitääkin laittaa korvan taakse, kaverien pojille. Mietin heti, että joillekin voisi tehdä lippiksen kannesta, niin voi käyttää säilytykseen, jos jotain pientä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mahtava idea toi lippis! :) Pitää pistää korvan taakse :)

   Poista
 7. Huikeet! :D Usein ne yksinkertaiset ideat on parhaita. Mennee to do -listalle täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa kyllä kokeilla näiden askartelua, yksinkertaisia kun tosiaan ovat :)

   Poista
 8. siis aivan mahtava idea, todella hieno!!

  VastaaPoista
 9. Mahtavia! En ensimmäisestä kuvasta meinannut edes tajuta mitä nämä on. Oma lapsi ei enää syö pilttiruokaa joten täytyy varmaan mennä dyykkaamaan roskiksesta naapureiden pois heittämiä...

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...