keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulupaketointia
Tänä jouluna asetin itselleni yhden tavoitteen: joululahjapaketointiin panostaminen. Yritys olikin kova ja onnistuinkin joten kuten. Ennen paketointia askartelin muutamat hamahelmikoristeet. Niistä kuitenkin vain yksi päätyi paketin koristeeksi, sillä loput eivät mielestäni sopineet joulupaperien väriin ja tyyliin. Lasten pakettien päälle solmin syötävät karkkikepit. Osaan aikuisten paketeista leikkasin ja liimasin jouluisia vintage-henkisiä kuvia. Kuitenkin paperinarusta pyöritellyt rusestit miellyttivät eniten silmääni ja niitä tulikin tehtyä useammankin paketin päälle. Myös juuttinaru oli käytössä paketteja kääriessäni.


Papereina toimi Ikean ja Lidlin joulupaperit. Ikean paperi oli ulkopuolelta ruskeaa ja sisäpuolelta punaista. Tarkoitus selkeästi oli, että paperia voisi käyttää molemmin puolin. Paperi oli kuitenkin niin jäykkää ja hanakkaa rullautumaan kiinni, että oikeinpäinkin käärepaperi oli vaikeaa käyttää. Lisäksi päätyyn tehtävät taitteet jäivät helposti paksuiksi paperin jäykkyyden vuoksi.


Siinä missä Ikean paperi rullasi jatkuvasti takaisin rulalle, olisi Lidlin rullat (punaraidallinen ja mustapohjainen lumihiutale) varmasti rullanneet auki pitkin pituuttaan, jos niitä ei olisi estänyt. Sen lisäksi, että nämä taattua laatua olevat paperit pysyivät nätisti auki paketteja niihin kääriessä, päätytaitteiden teko oli uskomattoman helppoa. Paketeista sai helposti nättejä. Suurena syynä oli varmasti se, että paperi oli tarpeeksi ohutta, muttei kuitenkaan rikkoutunut. Tästä lähtien jätän Ikean tönkköpaperin hyllyyn ja odottelen kiltisti Lidlin joulupapereita. Toivon todella, että niitä on tulossa myyntiin ensi vuonnakin näissä ihanissa väreissä ja kuoseissa!

Millaisia paketteja teillä tänä jouluna syntyi?

2 kommenttia:

  1. Lidlin paperia meilläkin käytettiin ja hyvää oli. Meillä minä paketoin vain aikuisten lahjat ja lasten lahjat paketoi mies ja anoppi yhteistyössä. Ihan peruspaketteja vaan, kun ei ollut voimia/inspiraatiota/aikaa panostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sinäkin olet löytänyt Lidlin paperit ja todennut ne hyviksi :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...