maanantai 16. toukokuuta 2016

Metallia kehiin - Prym-pyöröpuikot

Olen varmasti useasti blogissa maininnut, että neulon mieluiten puisilla puikoilla. Toinen lemppari on ollut hiilikuituiset puikot. Lisäksi tykkään neuloa ohueasta langasta ja 2 mm pyöröpuikoilla ihania pitsi- ja muita kuvioneulesukkia. Nyt olen kuitenkin kohdannut ongelman. Puiset 2 mm puikot katkeavat että napsahtaa alta aikayksikön. Hillikuituiset puikot taas kuluvat metallipään juuresta. Tämä luultavasti johtuu silmukoiden kuljettamisesta sormella tai kynnellä kohti puikon päätä.


En myöskään ole tykännyt neuloa metallipuikolla. Itseasiassa metallipuikot olivat se syy, miksi koulussa inhosin neulomista. Silmukoiden nihkeä liikkuminen puikolla saa ajatuksenakin ihokarvat pystyyn. Nyt oli kuitenkin pakko edes kokeilla metallisia puikkoja. Vertasin Knit Pron Zing-puikkoja Prym pyöröpuikkoihin. Käsitin, että Zing-puikot ovat hieman nihkeitä, jotta silmukat pysyvät paremmin puikoilla. Valintani oli siis Prym 2 mm paksut ja 120 cm pitkät pyöröpuikot.


Yllättävää kyllä tykkään siitä, miltä puikot tuntuvat. Ne ovat liukkaat, eivätkä yhtään nihkeät. Välillä ehkä jopa liian liukkaat. Silmukoita saa välillä saalistella, heh. Kuitenkin suurin haittapuoli puikoissa on niiden lähes neulanterävät päät. Jo parin kerrokset jälkeen sain tehtyä haavan sormeen, jonka kautta lanka kulkee puikolle. Puikkojen terävyys on tosin itse korjattavissa oleva seikka. Kaikin puolin siis hyvät puikot hankin. Kiinnostusta tosin olisi kokeilla vaihtoehtoisiakin puikkoja.

Olisiko ehdotuksia?

4 kommenttia:

 1. Mä tykkään Addi:n metallisista pyöröpuikoista. Ne on liukkaat, mutta ei niin terävät kuin Prymit. Itse en tykkää neuloa puisilla, kun niissä ei mielestäni silmukat liu'u tarpeeksi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse joskus vuosia sitten kokeilin Addia sukkapuikkoina ja ne olivat omaan makuun hiukan liian nihkeät. Mutta ehkä pitää antaa joskus Addillekkin uusi mahdollisuus :)

   Poista
 2. Hanna on kirjoittanut just niinkuin mä olisin kirjoittanut!
  Addin metallisia pyöröpuikkoja oon käyttänyt siitä asti kun ne tuli ja pois en vaihtaisi. Mulla on myös erilaisia puikkoja eri tarkoituksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti pitää kokeilla joskus Addin pyöröjä kun niitä niin hehkutetaan täällä :) Kiitos vaan molemmille vinkistä!

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...