torstai 10. tammikuuta 2013

Muistathan?

Minä en ole kovin aktiivinen listaihminen. Haluaisin kyllä olla, mutta toistaiseksi en ole tällä saralla skarpannut tarpeeksi. Teen kyllä listoja muistettavista asioista, mutta niiden hoitaminen siitähuolimatta onnistuu vaihtelevasti.

En voi myöskään kehua, että muistini olisi loppumattoman suuri ja sen toimivuus moitteeton. Lisäksi tuntuu, että äitiyden myötä muististini kapasiteetti on aina vain pienentynyt. Onneksi löysin pian Pikku-E:n synnyttyä puhelimeen ladattavia muistilista ohjelmia. Osa oli hyviä, osa ei niin hyviä. Lopulta parhaaksi ohjelmaksi nousi ehdottomasti ohjelma nimeltä "Do It Tomorrow" ("Tee se huomenna"). Ohjelmassa oli ominaisuus, joka siirsi päivän tekemättömät työt seuraavalle päivälle. Mahtava idea mielestäni.

Käytinkin tätä ohjelmaa hyvän aikaa, kunnes jätin aina silloin tällöin vilkaisematta tekemättömien töitten listaa ja yritin tehdä niitä ulkomuistista. Lopulta ohjelman käyttö jäi kokonaan. Yhtäkkiä havahduin, että jotain olisi tehtävä. Tekemättömien töitten lista kun pääasiassa painottui kodinhoidollisiin töihin ja pikkuhiljaa hommat alkoivat kasaantua. Viimein keksin sen, nimittäin viikkosiivouslistan. Raapustin sen vaatimattomasti ruutupaperille ja kiinnitin keittiön jääkaapinoveen. Joulun lähetessä ja joulukiireiden painaessa päälle unohdin taas kerran jos toisenkin vilkaista listaa ja lopulta koko lista piiloutui keittokirjojen suojiin joulusiivouksen lomassa.


Mutta tammikuussa, kiitos Suhisee-blogin jossa myös puhuttiin siivouslistasta, muistin oman kadonneen siivouslistani. Päätinkin samalla laittaa listan täysin uuteen uskoon toivoen näin lisää inspiraatiota listan noudattamiseen. Tai sitten teen työn huomenna :)Toinen asia mikä meinaa aina kaiken tohinan keskellä unohtua on jokapäiväisen D-vitamiinin anto Pikku-E:lle. Edellisellä neuvolakäynnillä saimme mukaamme ihanan aurinkoisen lautasmallin, joka jo itsessään muistuttaa monipuolisen ravinnon tärkeydestä. Tämän lisäksi kirjoitin lautasen reunan viereen muistutuksen D-vitamiinista. Auttaakohan tämä muistamaan paremmin? :)


Kolmas, mutta ei suinkaan vähäisin muistutus muistuttaa Pikku-E:n tulevan huoneen tyhjentämisestä. Muutomme jälkeen se on toiminut enemmänkin varastona, kuin asuinhuoneena. Tarkoitus on ollut löytää tavaroille omat oikeat paikat, mutta tähän mennessä se ei ole onnistunut kovin hyvin. Pahimmassa tapauksessa huoneeseen on tuupattu vain lisää tavaraa. Onneksi mieheni sai mahtavan idean. Päätimme, että tavarat, joita kyseisestä huoneesta syystä tai toisesta tarvitaan, eivät mene takaisin Pikku-E:n tulevaan huoneeseen, vaan niille etsitään uusi paikka. Jospa tämä tyhjentäisi huonetta edes jossain määrin. Sääntö ei tosin koske vielä imuria, sillä siivouskaappi on joutunut pyörremyrskyn uhriksi ja se tarvitsisi siivousta, ennenkuin sinne mahtuu mitään suurta, kuten imuri. Mutta kyllä tämä tästä :)

P.S. Tervetuloa Niinulle ihanien lukijoideni joukkoon :)

2 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...