perjantai 18. tammikuuta 2013

Vauva-aikakapseli

Ihailin jokin aika sitten Ellin koti-blogissa kuinka Elli oli maalannut poikansa kanssa leikkiauton uuteen uskoon. Ajatus Pikku-E:n kanssa askartelusta oli muhinut päässäni jo pitkään. Tosin 1-vuotiaan kanssa askarteluvaihtoehdot ovat aika rajalliset ja homma muutenkin haasteellista, kun vahaliidut pistettäisiin mieluummin poskeen, kuin käytettäisiin siihen oikeaan tarkoitukseen: piirtämiseen :) Päätin kuitenkin yrittää.

  

Ajatuksena oli siis laittaa Pikku-E:n vauva-ajan jutut pakettiin ja talteen, josta ne on kiva kaivaa muutaman vuoden päästä ja katsella ja muistella pojan vauva-aikaa. Ensimmäinen vaihe oli kanteen kiinnitettävän piirrustuksen luominen. Tämä osuus oli siis Pikku-E:n näytönpaikka ja hienostihan se sujui :) Väriliitujakin käytettiin vain ja ainoastaan niille tarkoitettuun tehtävään eli siihen piirtämiseen :)

Vauva-aikakapseli ennen tuunausta


Seuraavaksi pääsinkin itse työntouhuun. Revin viimevuoden sanomalehdistä palasia. En millään tavalla valinnut paperinpaloja, mutta huomasin, että teksteistä löytyy ainakin sanat "Hobitti" ja "Big Brother" :) Saa nähdä kuinka tarkkaan Pikku-E tutkii kapselin reunaa, kun oppii lukemaan.


Liimasin lehdenpalat reunaan kiinni, jonka jälkeen käsittelin pinnan vielä vesi-askarteluliima-akryyliväri-seoksella. Lopuksi vielä tein valumajälkiä sinne tänne- Tällä tavalla sain haluamani huolittelemattoman ulkonäön.


Sitten tulikin kannen vuoro. Leikkasin Pikku-E:n piirrustuksesta kanteen sopivan palan ja teippasin sen kanteen mt-teipillä. Teippasin lisäksi kannen reunat samaisella teipillä. Reunasta tuli ryppyinen, jolloin huolittelematon tyyli jatkui.

Ja mitäkö vauva-aikakapseliin kätkeytyi? No kaikkea tätä:Valmis vauva-aikakapseli :)

P.S. Tervetuloa lukijoiden joukkoon Mira ja Taru! :) Ja kiitos kaikille tähän asti mukana pysyneille :)

4 kommenttia:

 1. Hieno aikakapseli tärkeille muistoille :) Kiva idea!

  VastaaPoista
 2. Kiva aikakapseli, ja kyllä on poika taitava piirtäjä. :)

  Pitääpä laittaa tämäkin korvan taakse, saisi tuleva ipana muistoja vauva-ajastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Poika on oikein innokas piirtämään :)

   Oli kyllä tosi mukava projekti ja sai nuo vauvamuistot talteen yhteen paikkaan. Odotan innolla sitä, että poika kiinnostuu vauva-ajastaan ja päästään yhdessä kaivelemaan tuota kapselia :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...