keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Sosejäät

Kun Pikku-E:lle tulee hampaita, paras ase kutinaa ja kipua vastaan on kylmä ja karkea purtava. Kylmää edustaa usein jäätelö tai mehujää, joskus myös kylmät marjat. Karkeiden syötävien kategoriaan kuuluu hapankorppu ja näkkileipä. Poika ei ole tehnyt aikoihin hampaita, eikä niitä kovin monta enää puutukkaan, kun siis puhutaan maitohampaista.

Sosejäätestissä mukana Piltin Mansikkapilvi ja Muksun Hedelmäralli

Muutama päivä sitten Pikku-E löysi mehujäämuotit laatikosta. Poika näytti selkeästi uteliaalta tietämään minkä ihmeen vekottimen hän löysi. Siinä selittäessäni mikä kapistus pojan kädessä oli, mieleeni juolahti ajatus. Mitä jos tekisin vauvansoseista mehujäitä.

Yhdestä sosepurkista sai kaksi sosejääpuikkoa.

Pikku-E ei ole enää moneen aikaan ollut vauvansoseiden suurkuluttaja, mutta edelleen muistin mitkä soseet olivat pojan mieleen. Kaupan sosehyllyltä mukaan pääsi Piltin Mansikkapilvi, koska se oli Pikku-E:n ehdoton vauva-ajan herkku. Muksun Hedelmärallin nappasin mukaan ihan vain hauskan nimensä perusteella.

Puikot vain paikalleen ja pakkaseen.

Illalla viimeisenä puuhana ennen nukkumaanmenoa, päätin laittaa soseet jäätymään pakkaseen. Yhdestä purkista täyttyi kaksi mehujäälokeroa. Sitten pitikin vain odottaa, kuinka tässä taas kävisi.

Valmiit sosejäät.

Ja hyvinhän siinä kävi! Herkullisen näköiset sosejäät tulivat muotistaan kuuman veden ja ranneliikkeen avulla. Jännittävin osuus oli kuitenkin vasta edessä. Mikä oli Pikku-E:n tuomio?Hahaa! Maistuihan se :)

6 kommenttia:

 1. Namskis! Maistuis kyllä mullekkin :) Mistä olet noi muotit hommannut? Aika kätsää sanon ma!
  Varmaan meidänkin pojalle tuommoiset maistuis vähän isompana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä enää muista mistä olen muotit ostanut, mutta uskoisin että niitä voisi löytyä esim jostain tavaratalosta tai vastaavasta :)

   Poista
 2. Mulla on samanlaiset muotit (taitavat olla Halpa-Hallista), ja olen pari kertaa niitä yrittänyt käyttää mutta koskaan en ole onnistuneesti saanut mehujäitä niistä ulos :D En tiedä mikä siinä on, mutta aina ensimmäisenä irtoaa nuo "kahvat" ja sitten mehujäät pitää kaivella jollain lusikalla ulos monena osana... xD Mutta pitääkin kokeilla tehdä jostain tuollaisesta "jämäkämmästä" tavarasta kuin mehusta, josko irrotus olisi helpompi! Pitääkin kokeilla tuota sosetta, kiitti vinkistä! Tää blogi on muutenkin tosi inspiroiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että blogi inspiroi sua! :) Ootko kokeillut laittaa mehujäämuottia juoksevan kuuman veden alle ennen irrotusta? Mulla se ainakin on auttanut :)

   Poista
 3. Loistava idea!
  Mäkin oon noita tehnyt välillä urakalla =)
  On lemppareita!
  Itse oon ostanyt hyvät muotit IKEA:sta
  Kyllä cittareissakin mun mielestä on... ja varmaan anttila ja kodin1 myös myy... muovitavaraosastolla.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...