tiistai 16. huhtikuuta 2013

Yövaippailu

Kuten jo aikaisemmin olen kertonut, meillä kestovaippaillaan. Tai on siis kestovaippailtu päivisin. Kun Pikku-E oli pieni, kestovaippailimme läpi vuorokauden, mutta kun pidemmät yöunet alkoivat astua kehiin, huomasimme, ettei pojan iho kestäkkään pul-päällysteisiä vaippoja. Silloin jo ajattelin että pitäisi neuloa vaippahousut, mutta en vain saanut aikaiseksi. Tiesin tosin, että varastossa oli laatikollinen käyttämättömiä villakuoria, niitä kun ei tullut käytettyä Pikku-E:n ollessa ihan pienen pieni. Jatkoimme kuitenkin kertakäyttöisiä vaippaöitä.


 Pari viikkoa sitten päätin kaivaa varastoa ja löysin villahousukätköni. Ja kappas, S-kokoiset vaippakuoret olivatkin minun käsialallani ainakin L-kokoisia ja siis aivan sopivia käytettäväksi juuri nyt. Emme kuitenkaan miehen kanssa saaneet housuja vanuttumaan tarpeeksi joten päätin ottaa riskin ja heitin yhdet housuista pesukoneeseen parin pyyhkeen kanssa. Koneesta pois tullessaan ja pienen venyttelyn jälkeen ne olivat edelleen sopivan kokoiset Pikku-E:lle.
 

Sisävaippa piti siis tilata villahousujen täytteeksi. Vaipaksi valikoitui yhdenkoon sisävaippa Tots Bots Bamboozle S-t-r-e-t-c-h, jonka tilasin Vauvavaruste-verkkokaupasta. Itse olen tykästynyt yhdenkoon vaippoihin, sillä niitä voi säädellä lapsen vartalonmallin mukaan. Lisäksi niitä voi käyttää koko vaippaiän, joka tekee vaipasta entistä säästävämmän niin rahallisesti, kuin luonnonkin kannalta. Vaipassa on mukana yksi nepeillä kiinnitettävä bambuimu, jonka lisäksi laitoin vaippaan yöksi kaksi froteeimua. Ja vaippahan kesti yön hienosti! :) Ihanaa kun voi kestoilla myös yöllä. :) Toinenkin tällainen vaippa lähtee ehdottomasti tilaukseen.


5 kommenttia:

 1. Siiiis mitä mä näänkään, ihan mieletöntä etten sanois!! VAU!!! Ihanaaa lukea, että yökestoilukin onnistuu muillakin :)

  Meillä O:lla on enää öisin vaippa ja sekin on jo kolmatta viikkoa ollu öisin ihan kuiva. Mulla ei oo enää kestotettavaa vauvaa :/

  -Helinä-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin itsekkin kuinka hyvin tuo onnistui! :)

   Täälläkin harjotellaan jo pottailua, että kohti vaipattomuutta ollaan menossa pikkuhiljaa täälläkin :)

   Poista
 2. Voi, kun hienoa :) -Helinä-

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva lukea tätä - meillä kun kestovaippailu on vasta alkanut! Nyt käytössä ovat lähinnä villahousut + harsot ja ne toimivat hyvin tuolla rimppakinttuneidilläkin, pienimmätkin aio-vaipat falskaavat vielä lahkeesta. :P Nooo, reiden kasvua odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että teilläkin kestoillaan :) Hienoa että olet löytänyt siihen sopivan tavan :) Ja kyllä ne aio:tkin alkaa tosiaan sitten toimimaan kun reidet levenee ;)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...