keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Lapsuuteni tyllerönäTasan 27 vuotta sitten syntyi pieni tyttö, painoltaan vain 740 g ja pituudeltaan pikkuruiset 32 cm. Tuo pieni tyttö olin arvatenkin minä. Siitä alkoi taistelu tässä maailmassa elämän puolesta. Kolmen kuukauden sairaalassa olon jälkeen olin painoltani yli 2 kg ja näin ollen sain kotiutua. Hoitoni oli varmasti rankkaa, sen tiedän jo omasta kokemuksesta, sillä myös Pikku-E on syntynyt keskosena.

Keskosuus sinänsä onkin jännä asia. Itse olen kokenut sen hyvät ja huonot puolet. Molemmat liittyvät sairasteluun ja käynteihin erilaisissa tutkimuksissa. Siinä missä toinen lääkäri tutkii pienemmänkin vaivan tarkaan, koska alkutaipaleeni on alkanut huomattavasti normaalia pienempänä, toiset lääkärit ovat laittaneet vaivat keskosuuden piikkiin, vaikka itse keskosuudesta olisi kulunut jo yli 20 vuotta.

Yhtäkaikki,mitään vakavaa virhettä ei ole vielä tullut vastaan ja kaikesta on selvitty. Minun selviytymisestäni kiitos kuuluu TAYS:n asiantuntevalle hoitohenkilökunnalle. Menkööt kiitokset siis nyt tätä kautta. Ilman heitä en viettäisi tätäkään syntymäpäivääni. Niin ja tietysti kiitos kuuluu äidille... Ja isälle sinne pilvenreunalle <3

16 kommenttia:

 1. Onnittelut! Huikea selviytymistarina. Ja kesäkuun lapsi on hyvä olla.. =)

  VastaaPoista
 2. Onnea hienosta elämästä tähän asti! <3
  ...ja kaikkea hyvää elelyn poluillesi tulevaisuuteen! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvää syntymäpäivää :)

  VastaaPoista
 4. Joku viisas sanoi että viinikin paranee vanhetessaan :) Onnea !

  VastaaPoista
 5. Onnea syntymäpäiväsi johdosta! Itse olen heinäkuun lapsi,mutta joka tapauksessa kesällä on mukava viettää synttäreitä :)

  VastaaPoista
 6. Paaaljon onnea! <3 Ja kiitos kun jaoit pienen tarinasi :)

  VastaaPoista
 7. Onnea syntymäpäivän johdosta, hiukan myöhässä! :)

  Oli mukavaa lukea hiukan siun kokemuksista keskosena - meillä mies on syntynyt keskosena, joten anopin kertoilujen takia asia kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hyvä, että kokemusten kertominen kiinnosti :) Keskosuus on aiheena kyllä kiinnostava, siitä voisin joskus laajemminkin kirjoittaa :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...