maanantai 4. marraskuuta 2013

Sukat ennelangasta


Helpot pitsisukat
Lanka: Gjestal Maija
Puikot: 2 mm
Langan menekki: 78 g

Kun ostaa lankaa, jolla on sama nimi kuin neulojalla itsellään ja yrittää neuloa siitä sukat jollekkin toiselle, ei voi kuin epäonnistua. Vaikka kuinka laskin silmukkamäärän tarkkaan ennen neulomaan ryhtymistä, huomasin varren valmistuttua, ettei sukat sovi 37-39:n koon jalkoihin vaan ne ovatkin kuin tehty omiini, jotka ovat kooltaan vaivaiset 35-36. No, itse kärsin alituisesta villasukkapulasta, joten en alkanut sukkia purkamaan, vaan tein ne itselleni ja olen enemmän kuin tyytyväinen. Sukat ovat nimittäin aivan kuin toinen iho ja istuvat siis todella hyvin!

Pitsisukkissa esiintyvä mallikerta oli erittäin helppo muistaa, eikä ohjetta tarvinnut enää muutaman kertauksen jälkeen vilkaistakkaan. Kuitenkin kuvio oli tarpeeksi kiinnostava, joten sitä jaksoi kahden sukan verran tehdä. Kantapäät tein sileällä neuleella ja sen käyttökokemuksista kerron myöhemmin, kun käsitys kantapään kestävyydestä muodostuu. Tosin yleensä omat sukkani kuluvat herkemmin päkiän, kuin kantapään kohdalta, joten käyttökokemukseni luotettavuudesta suuremmassa mittakaavassa en mene takuuseen.

Harmikseni nämä sukat eivät enää ehtineet Sukkasatoon. Muutenkin sukkasato jäi omalta osaltani valitettavan pieneksi. Perunalaariin sain tikuteltua vain yhdet lasten ja yhdet vauvan sukat. Ensi vuonna yritän olla ahkerampi!

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

11 kommenttia:

 1. Ihanan sininen. Maijasta kyllä löytyy niin ihania värejä! Kaunis tuo pintakuvio sukissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itsekkin ihastuin tuohon lankaan heti. On todella helppo neuloa ja värivalikoima on ihanan värikäs. :)

   Poista
 2. No nehän on kun sulle tehdyt, nimeä myöten :)

  Eikä ilmeisesti tullut maailmojensotaa kotona kuvatessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihanaa kun kerrankin onnistuin tekemään itselleni täydellisesti jalkaan sopivat sukat :)

   Ei tullut maailmansotaa ei, vaikka vaatimukset kuvien suhteen olikin kovat ;)

   Poista
  2. Hyvä, hyvä. Siinä osoitteessa asuu selvästi maltillisempaa sakkia ;)

   Poista
 3. Ihanat sukat :) Ja tuo sininen on aika mahtis :) Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Onpas nättiä pitsiä sukissa, en oo tuohon malliin vielä törmännytkään :) Onko tuo Maija -lanka suunnilleen samanpaksuista kuin mitä on Nalle -lanka? Minulla on sellainen mielikuva, että moni on ainakin kehunut kestävämmäksi vaihtoehdoksi kuin mitä on nuo Novitan langat. Itellä on välillä ollut niiden kanssa ongelmia, osa nyppyyntyy ihan liian nopeaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, miellyttävät kyllä omaakin silmää :) Maija on tosiaan saman paksuista kuin Novitan Nalle. Päätin tuota lankaa kokeilla juuri kuulemieni kehujen ansiosta. En osaa vielä sanoa, kuluuko yhtä nopeasti kuin Novitat tai nyppyyntyykö, mutta ainakin lanka oli erittäin miellyttävää neulottaessa :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...