sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Anonyymin neulojan ongelma

"Olen Silmukan saalistaja ja olen laiska yhteenompelija". Jos neuleholisteille tai tarkemmin ottaen laiskoille neuleiden yhdistäjille olisi oma tukiryhmä, tämä olisi luultavasti aloitusrepliikkini. Uskon, että muitakin kaltaisiani on. Kenties sinäkin?


Neulominen on ihanaa. Virkkaaminen on ihanaa. Mutta sitten kun neuleen osat ovat valmiina työn valmistuminen alkaa venyä ja venyä. Pelastus on neuleet, jotka tehdään kaarrokkeen kanssa. Niitä on tullut neulottua pari kappaletta (I ja II) ja on ollut ihanaa kun ommeltavaa on ollut äärimmäisen vähän.


Pitkään jo muutenkin valmistumistaan odotellut kirkkaan värinen neulepaita on viimein päässyt yhdistelmävaiheeseen asti. Voitte varmasti arvata, että se on odottanut yhdistämistä jo aikansa. Seuraava työ on jo puikoilla, mutta paita vain makaa korissa paloina. Miksi loppusuoran tekeminen voi olla näin vaikeaa? No, toivottavasti paita kursiutuu kasaan, ennen kuin se on Pikkusaalistajalle pieni. Pikku-E kun ehti kasvaa paidasta jo ohi sen hilloutuessa käsityökorissa.

Oletko sinä ahkera neulaan ja lankaan tarttuja vai onko neuleosien yhteen ompelu sinullekkin tervaa?

14 kommenttia:

 1. Kyllähän sitä neulois ja virkkais vaikka kuinka paljon, jos joku viitsisi kursia palaset vielä kokoon =)

  VastaaPoista
 2. Hyvä kuulla, etten ole yksin ongelman kanssa ;) tsemppiä saumojen ompeluun! :)

  VastaaPoista
 3. Minulla on oikeastaan niin kiirus saada aina uusi vaate käyttöön, että kursin sen kasaan heti kun palat ovat valmiina. En malta edes prässäillä. Neulon pääntiet ja nappireunukset suoraan kappaleisiin tylsän viimeistelytyön minimoimiseksi. Laitanpa lähiaikoina blogiin näytteitä siitä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että ahkeriakin tämän asian suhteen löytyy :) Olet ahkera!

   Poista
 4. Minä ilmoittaudun kanssasi samaan tukiryhmään. :D Saumojen ompelu on jopa niin tylsää, että saatan jättää kivan mallin kokonaan tekemättä niiden vuoksi. Toiselle tehdessä vaate vielä jotenkin tulee valmiiksi, itselle ei kannata saumallista edes yrittää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan tukiryhmään! :D Hyvä että kanssasisaria löytyy ;) Tsemppiä meille!

   Poista
 5. Sain juuri viimeisteltyä neulepaidan, jossa saumoja oli vain kainaloissa. Ja kiroilin jo niiden muutaman sentin saumojen kanssa, kun miten ne nyt saa siistista ja sellaisiksi ettei paina. Mielummin päättelen langanpäitä (joka sekään ei ole mitään lempipuuhaa) kuin ompelen saumoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langanpäiden päättelykin on tosiaan aika tuskaista! Siksi harvoin tulee tehtyä tällaisia monivärisiä töitä. Itsellä on takana myös yksi paita, jossa saumat tuli vain kainaloihin ja olihan sekin aika väkertämistä. Sympatiat!

   Poista
 6. Käytän neulenuppineuloja apuna ja laitan musiikkia soimaan, sitten vain yhdistän ja ennenkuin huomaankaan on valmista. Toisaalta, suosin neuleita, joissa on mahdollisimman vähän saumoja, ne ovat ikäviä vaikka kuinka nätisti yhdistäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki, kiitos siitä! Itsellä nuo saumat on menneet katsellessa jotain hyvää ohjelmaa. Tai siis kuunnellessa, eihän siinä ommellessa paljon muualle pysty katselemaan kuin työhön ;) Tuota musiikkia voisi kokeilla!

   Poista
 7. Samaa mieltä. Se on se syy, miksi mä neulon vaan sukkia :)

  Tsemppiä saumojen kanssa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihan hyvä syy pelkkien sukkien neulontaan ;)

   Kiitos tsempeistä!

   Poista
 8. Kappaleiden yhteen ompeleminen on langanpäiden päättelyn jälkeen eniten inhoamani työvaihe. Ei koske ainoastaan vaatteita, vaan myös esim. amigurumeja.

  Eräs tuttavani kertoi että yhdistää neulomiensa vaatteiden saumat virkkaamalla, koska ei pidä niiden ompelemisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, pienempienkin töiden saumojen ompelu on joskus ylitsepääsemätöntä. Tuota virkkaamalla yhdistämistä voisikin joskus kokeilla. Kiitos vinkistä!

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...