torstai 23. huhtikuuta 2015

Aurinkoinen raitapaita


Aurinkoinen raitapaita
Ohje: Suuri Käsityö 3/2014 Ohje 38
Lanka: Smc Catania (keltainen), Novita Tennessee (valkoinen) ja Petit Mandarin (oranssi)
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm
Langan menekki:160 g


Yli vuosi siinä meni ja nyt se on valmis. Työhön kuului perinteisten purkamisen ja uudelleen yrittämisen lisäksi pitkä työn paikallaan seisominen, sillä inspiraatio paidan tekemiseen hävisi alkuraskauden väsymyksen myötä. Vuoden aikana myös Pikku-E, jolle paitaa aloin alun alkaen tekemään, ehti kasvaa työstä ulos, joten paita jää nyt odottamaan Pikkusaalistajan kasvamista.


Montaa vaatetta en ole lyhyen neulomisharrastukseni aikana ehtinyt tehdä, mutta aina niissä tuntuu piilevän sama pulma. Hihat ja puntit jäävät auttamattomasti liian lyhyiksi. Sain hyvän vinkin lisätä kerroksia ohjeen kerros- tai senttimäärien lisäksi, mutten nähtäväsi lisännyt niitä tarpeeksi. Muutenkin paita näyttää pituuteensa nähden hyvin leveältä. Mutta tulipahan taas opittua virheistä ja osaan ehkä ensi kerralla lisätä kerrosten määrää hihoihin entisestään ja tarvittaessa myös etu- ja takakappaleisiin.


Käsialani tuntuu menevän kummallista vuoristorataa, sillä se välillä löystyy todella löysäksi ja välillä kiristyy lähes neulomattoman kireäksi. Parhaiten tämän huomaa tällaisiessa työssä, joka odottaa neulojaa välillä kuukausi tolkulla. Yritän kuitenkin sulkea silmäni tällaisilta epäkohdilta ja uskoa, että paita ajaa asiansa. Ja että se päällä näyttää sitten ihan hyvältä.


Värien kannalta paita oli todella kiva neuloa. Ja on mukava saada Pikkusaalistajan päälle aikanaan jotain yhtä aurinkoista, kuin poika itse.

Mikä on pisin aika, mikä on sinulla kulunut käsityön valmistumiseen?

10 kommenttia:

 1. Todella kivannäköinen ja aurinkoinen neule! :)

  VastaaPoista
 2. Tämäpä hyvä kysymys, ei tainnut valmistua koskaan... oltuaan varmaan ainakin 15 vuotta kaapissa ja melkein valmiina, hihat vain olisi pitänyt kiinnitää ja kaulus kääntää, mutta saaja oli kasvanut ohitse! Siis pitkän kaapissa seisomisen jälkeen lähetin eteenpäin, eikä siis valmistunut minulta, ikinä. Kyllä on kiva vitaminiinipaita, tuo valoa pilvisempäänkin päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota tilannetta itsekkin ehdin pelätä, mutta onneksi paita valmistui kuitenkin ajallaan. Ja onneksi sinulla oli joku, jolle antaa paita eteenpäin. Ja kiitos kehuista!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niinpä :) Oli kiva onnistua värivalinnassa näin nappiin :)

   Poista
 4. Joo, hyvä kysymys😊 päättymätön aika. Aloitin 8-vuotiaalle tyttärelleni kirjoneulepuseroa, josta puuttuu vielä hihat. Nyt tyttäreni on 40-v ja puseron tekele on vielä tallella. Siis nyt siitä on kulunut 32 vuotta ja edelleen kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Kylläpä aika on sitten vierähtänyt. Paita on varmasti silti mukava muisto, vaikkei valmiiksi asti tullutkaan.

   Poista
 5. Ihanan pirtsakka villapaita, oijjoij <3

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...