maanantai 18. toukokuuta 2015

Ajatuksia bloggaamisesta


Bloggaaminen on aihe, joka varmasti kiinnostaa ainakin muita bloggaajia. Itse luen mielelläni siitä, miten muut bloggaavat tai ajattelevat bloggaamisesta, koska näistä teksteistä saa usein poimittua vinkkejä. Itselläni bloggaaminen on harventunut rajusti Pikkusaalistajan syntymän myötä. Ehkä jopa enemmän, kuin etukäteen osasin odottaa. Suurin syy tähän tietysti on ajan puute. Lasten ja kodin hoidon jälkeen aikaa ei liiemmin jää omille harrastuksille. Tai jos sitä jää, ei voimat enää riitä sukkapuikkoihin tarttumiseen. Ja kun aikaa eikä voimia ole paljoa neulomiselle ei myöskään bloggaamisen aiheita liiemmin löydy. Toki tiedostan, että tämä on väliaikaista ja lasten kasvettua aikaa omille jutuille löytyy taas enemmän. Nyt pitää nauttia tästä elämän vaiheesta.


Kieltää ei kuitenkaan sovi, ettenkö kaipaisi bloggaamista ja kirjoittamista. Mutta kuten jo sanoin, on aiheita paha nyhjäistä tyhjästä. Tasaisin väliajoin olen miettinyt blogin nimen ja osoitteen muuttamista, sillä nykyinen nimi rajaa mielestäni aiheet todella suppeaan alueeseen. Eikä itsestäni enää nykyisin tunnu hyvältä blogata jostain arkisista aiheista tällaisen nimen alla. Kiinnostusta siihen suuntaan kuitenkin ajoittain olisi paljonkin.


Jo vuoden verran tämä aihe on pyörinyt päässä yhä useammin ja useammin. Vuosi sitten luopuminen Silmukan saalistus-blogista johonkin uuteen ja eri nimeä kantavaan tuntui hyvin vieraalta ajatukselta, mutta tällä hetkellä huomaan sen jopa houkuttelevan. Uuden blogin paino pysyisi edelleen käsillä tekemisessä, mutta uusi nimi antaisi vapaammat kädet blogata paljon muustakin. Mammablogia en lähtisi tekemään, vaan lapsiin liittyvät aiheet pysyisivät vähäisinä, vaikka esimerkiksi Ison pojan määritelmä-blogisarjaa (I, II ja III) olikin kiva kirjoittaa.


Bloggaamista en missään nimessä aio siis lopettaa, koska se on mukavaa ja nautin kirjoittamisesta erittäin paljon. Viime aikoina on ollut lisäksi ilo huomata, että te lukijat vastaatte minun teille postauksen lopussa esitettyihin kysymyksiin. On ihanaa saada blogiin yhteisöllisyyttä ja keskustelua olisi mukava herätellä enemmänkin.


Mitä ajatuksia tämä postaus sinussa herätti?

5 kommenttia:

 1. Minua ei niin haittaa vaikka käsityöblogissa on muutakin kun käsitöitä. Mutta ymmärrän uuden aloittamisen kaipuun. Jos vain teet pientä pintaremonttia täällä ja muutat suuntaa tietoisesti. Blogin nimi ei minusta rajaa aihetta yhtään :)

  VastaaPoista
 2. Minua on kerjätty fasebookkiin vai mikä se on. Itse tykkään, etten halua olla "koukussa". Bloggaaminen on kivaa, koska ei tarvitse aina peukuttaa ja jakaa koko elämäänsä joka päivä ja kaikesta. Tavallaan saa pidettyä muistojaan järjestyksessä. Niitä tärkeitä ja parhaita muistoja. Ikinä en suostuisi laittamaan blogistani "mainostaulua", koska blogi on niin oma juttu. Ja mikä parasta, uskolliset ystävät pysyvät mukana, vaikka pitäisi taukoakin välillä. Kiva piipahdella toisten blogeissa katselemassa, mitä ihanuuksia sieltä löytyy.
  Mukavaa viikkoa ja jatka ihmeessä kirjoittelua.

  VastaaPoista
 3. Itsellä oli noin vuosi sitten myös pohdinnat omasta blogista. Itse tein sen valinnan, että perustin uuden ja poistin vanhan. Nyt on taas uudet harkinnat edessä (joita en ärsyttävästikään paljasta).
  Se oikea ratkaisu varmasti sieltä löytyy ajan kanssa. Selviää, mikä tuntuu hyvältä :)

  VastaaPoista
 4. Yhdyn "enkulin käsityöt" kommenttiin täysin :) Mielestäni bloggaaminen on kivaa ja sitä voi tehdä silloin kun siltä tuntuu, ei pakosta tms. Ymmärrän halusi vaihtaa blogin nimeä sopivammaksi, jotta sen saa yhdistettyä tämän hetkiseen elämäntyyliin sopivaksi :) Päätit mitä tahansa, niin täällä ollaan :)

  VastaaPoista
 5. Harvoin käyn lukemassa blogeja nimen perusteella, eikä minua ainakaan haittaa vaikka sisällöstä löytyy muutakin mielenkiintoista.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...