maanantai 15. kesäkuuta 2015

Makroilua 003 - Kesäkuu


Pieni Lintu-blogin MakroTex-haasteen aiheena on tällä viikolla kesäkuu, joka merkitsee minulle luonnon puhkeamista kukkaan, linnun laulua, kaunista auringon paistetta ja sateen ropinaa. Tämän kaiken lisäksi se on syntymäkuukauteni. Pienen palan syntymätarinaani jaoin teidän kanssanne jo muutama vuosi sitten. Syntymäpäivääni vietin perjantaina ja vielä viimeisen kerran mittariin paukahti kakkosella alkava lukema, joten ensi vuonna on pyöreiden vuoro. Ikäkriisistä en kärsi ja uskon vahvasti, että se jää kärsimättäkin ainakin tässä kohtaa. Katsotaan sitten kymmenen vuoden päästä uudestaan.Kuvien aiheeksi valikoitui oman pihan kukat, joista osa on jo puhjennut kukkaan. Muurahaisiakin pulleiden nuppujen ympärillä pyörii. Kirvat ovat toistaiseksi pysyneet poissa näkyvistä. Onnea on talon entinen asukas, joka selvästi on ollut viherpeukalo. Sen verran komeita kukkia pihasta löytyy. Toki niitä perheen voimin on hoidettu, mutta suurimman kunnian silti saa ottaa ne aikanaan istuttanut henkilö. Itse en kovinkaan taitavaa viherpeukaloa omista, mutta onneksi niitä perheestä löytyy.

Löytyykö ruudun toiselta puolelta viherpeukaloita?


6 kommenttia:

 1. Keltaiset kullerot ovat niin kullankeltaisia, olikos ensimmäinen kuva pionin kukkasilmu? ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kullerot ovat kyllä kauniin värisiä :) Ja kukkasilmu oli tosiaan pionin.

   Poista
 2. Oi, kaunista kukkaloistoa! :) Ja myöhäiset syntymäpäiväonnittelut. Itse koitan parhaillani saada peukaloni jälleen vihertämään; parvekkeella on istutettuina niin orvokkeja kuin unikkojakin, jotka ovat tosin vielä pienenpieniä taimia. Toivottavasti saisin ne kukkimaan saati kasvamaan kesän aikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! :) Toivottavasti sielläkin alkaa viherpeukalo vihertämään ja kukat pääsevät täyteen loistoonsa :)

   Poista
 3. Oi, kulleroita. Niitä näin Rovaniemellä nyt viikonloppuna.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...