torstai 25. kesäkuuta 2015

Ruttusukat


Ruttusukat
Lanka: Teetee Pallas
Puikot: 3 mm
Langan menenkki: 67 g

Nyt ne ovat valmiit. Yli kuukauden nyhvertämisen jälkeen. Viimeinkin! Nämä sukat jos jotkut kertovat, kuinka vähän aikaa minulla käsitöille nykyään on. Ja kuinka väsynyt sitä on siinä vaiheessa iltaa, kun jotain voisi neuloa tai virkata. En edes muista koska olisin tehnyt sukkia näin kauan. Ehdin kyllästymäänkin näihin jo monta kertaa työn ollessa kesken, mutta itsepintaisesti vain päätin ne neuloa loppuun. Kirjava lanka auttoi varmasti tässä, koska on aina jännä nähdä, mikä väri tulee kerästä seuraavaksi.


Lanka oli muutenkin ihanaa. Se tuntui tarpeeksi rasvaiselta, jolloin se ei kuivannut käsiä liikaa, vaan kädet jäivät juuri sopivasti rasvaisiksi neulonnan jälkeen. Ja kuten jo ehdin mainita, tykkäsin langan kirjavuudesta, vaikka olen luullut, etten niin paljoa kirjavista langoista välitä. Tämä lanka osoitti luuloni vääräksi. Samaa lankaa löytyy lanka-arkustani myös valkoisena sekä vihreän kirjavana, joka houkuttikin minua aluksi enemmän kuin tämä punasävyinen. Päätin kuitenkin tehdä vähemmän houkuttelevan ensin, ettei se jää muiden lankojen alle hilloutumaan ja hyvä niin, sillä tämä väri yllätti todella positiivisesti.


Näissä yksilöissä testasin kärjen tekemistä joustinneuleena, joka toikin sukkiin mukavaa lisäilmettä. Kantapään tein tutuilla ja turvallisilla kerratuilla silmukoilla. Sukista tuli pienemmät, kuin suunnittelin, sillä nämä piti päätyä pukinkonttiin. Ja vaikka Lankahelvetin Hennan ihanalla ruttusukkaohjeella olikin kiva ja helppo neuloa, en jaksanut lähteä vartta enää purkamaan. Joten nyt tuli sukat taas omaan jalkaan. Ehkä seuraavat sukat päätyisivät pukinkonttiin.

Onko teillä alkaneet pukinkontit jo täyttyä?

6 kommenttia:

 1. Ainakin yhdet sukat on jo pukinkonttiin varattuna! Jee! Kivat sukat ja kiva tuo kantapää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet kyllä ahkera neulomaan! Kateeks käy ;) Ja kiitos, ihan kivat noista kyllä tuli! Kiitos kivasta ohjeesta! :)

   Poista
 2. Tosi hauskat ja varmasti ihanat jalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä on tosi mukavat sukat ja pysyy hyvin jalassa, vaikka varsi onkin rutussa :)

   Poista
 3. hienot sukat! Tuota ohjetta on ollut mielessä kokeilla...

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...