torstai 14. elokuuta 2014

Pikkusaalistajan haalari

Raidallinen housupuku
Lanka: Novita: Helen (valkoinen) ja Red Heart: Soft Baby Steps (mintun vihreä)
Koukku: 5 mm
Langan menekki: 224 g

Kuten monet jo tietävät, Pikku-E:lle on tulossa pikkuveli ensimmäisen adventin tietämillä. Koska Pikku-E on loppukesän lapsia, ei itsellä ollut tietoakaan eroaako talvivauvan varustelu kesävauvasta ja jos eroaa, niin miten. Avuksi saapuikin ystävämme Google, jonka avulla sain selville, että ainakin pieni toppahaalari olisi syytä hankkia, sillä äitiyspakkauksen vauvan haalari on vastasyntyneelle aivan liian suuri. No, toppahaalari odottaa edelleen jossain kaupan hylyllä, jos on sinne vielä edes ennättänyt. Mutta kyllähän vauva tarvitsisi jotain muutakin lämmikettä. Päätin siis tehdä helteen paahtaessa pienen haalarin Pikkusaalistajalle.

Toiseksi raitalangaksi valitsin syntymäpäivälahjaksi saamani Red Heart langan. Sille kaveriksi ajattelin valkoista lankaa. Mietin voisiko se olla luonnonkuidusta tehtyä. Mintun vihreä lanka kun oli akryyliä. Päädyin kuitenkin ostamaan akryylilankaa. Haalari koostuu kiinteiden silmukoiden ja pylväiden muodostamista raidoista, joten ajattelin haalarin olevan tarpeeksi hengittävä pylväiden muodostamien rakojen ansiosta.

Koska langat olivat paksummat kuin ohjeen alkuperäinen lanka, valitsin koukuksi ohjeen 4 mm:n sijaan 5 mm:sen. Haalarin neuloin pienimmän koon mukaan ja sainkin siitä mielestäni sopusuhtaisen ja tarpeeksi pienen kokoisen. Napeiksi valikoitui taas puunapit. Yritin ja yritin ensin etsiä muita vaihtoehtoja, mutta jostain syystä puiset napit veitivät tälläkin kertaa pidemmän korren.

Ihanaa torstaita!

Lankalaihiksen 14. välietappi

9,898 kg
- 224 g Raidallinen housupuku
-----------------------------------------------------
9,765 kg

(Lankavaraston tavoitepaino: 7,578 kg)

9 kommenttia:

 1. Oi kun on nätti! :) Ja äp:n vaatteet tosiaan on isoja vastasyntyneelle, haalari menee heittämällä 1,5 vuotiaalle :D Suosittelen sellaista kaukalopussia, on hirveen kätevä jos liikkuu paljon autolla! Pieni vauva on hirveen vaikea saada a) toppahaalariin ja b) sen haalarin kans turvakaukaloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja kiitos vinkistä :) Pitääkin tutustua noihin kaukalopusseihin tarkemmin :)

   Poista
 2. Ihanat värit! :) On hassua, nyt kun helteet on väistyneet ja säät viilenneet, niin saa vauvalle pukea ihan oikeasti vaatetta :D Tähän asti menty lähinnä lyhythihtaisilla / hihattomilla bodeilla, kun tää meidän poitsu on sen verran kuumaverisen tuntuinen tapaus :) Tästä on luonnollista sitten jatkaa vaatteiden lisäämistä, mutta en mäkään osaa ajatella, miten vastasyntynyt kuuluu pukea talvella! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Teidän pojalla olikin hienot ilmat syntyä, kun on ollut niin lämmintä :) Ja tosiaan tuo vastasyntyneen talvipukeutuminen on kyllä aikamoinen mysteeri, mutta eiköhän siitä sitten aikanaan selvitä :)

   Poista
 3. Voi miten suloinen haalari <3 Ja ihanat värit! Aika kuluu niin äkkiä, eihän tässä ole enää montaa kuukautta kun teillä on siellä kaksi miehen alkua <3 Jokos pikku E odottaa pikkuveljeä? Osaako jo odottaa? :) Kuinka olet nyt voinut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aika on tosiaan kulunut tosi nopeasti :) Taas voisi jotain postaustakin raskauteen liittyen suunnitella. Vaikka tämä raskaus on edennyt niin tasaisen rauhallisesti, ettei tekstiä ehkä hirveän pitkästi irtoaisi :) Hyvin olen siis voinut ja vauvakin tutkittiin perjantaina oikein persuteellisesti ultralla ja hienosti kasvaa :) Pikku-E odottaa kyllä vauvaa kovasti ja puhuu vauvasta päivittäin. Poika on kehittänyt jostain taas oikein kunnon kyselyvaiheen ja ollaan muunmassa yhdessä pohdittu mikä se napanuora on :)

   Poista
 4. Todella kaunis, ihanat värit! :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...