tiistai 5. elokuuta 2014

Tilkku päivässä, peitto vuodessa 001
Nalle-tilkku
Lanka: Novita Miami ja Smc Cotton Time (sininen)
Koukku: 3 mm

Löysin taannoin ihanan Facebookryhmän nimeltään Tilkku päivässä, peitto vuodessa ja liityin siihen sen enempää mietimättä. Haaveissa on jo pitkään ollut itsetehty tilkkupeitto, joka toimisi Pikku-E:n sängyn päiväpeittona. Aina on kuitenkin ollut muita töitä kesken ja uusia jonossa. Tämän tukiryhmän kautta päätin tehdä tilkkupeittoa muiden käsitöiden ohella. Vaikka ryhmän nimi antaisi mahdollisuuden haastaa itsensä tekemään tilkun päivässä, olen päättänyt olla itselleni armollinen ja tehdä muutaman tilkun aina kun ehdin ja innostusta riittää.

Mutta millaisia tilkkuja tekisin? Nalle-tilkun olin löytänyt jo jokinaika sitten ja päätin aloittaa siitä. Ajatuksena olisi kuitenkin, että peittoon tulisi monenlaisia reiättömiä tai lähes reiättömiä tilkkuja. Pohjavärinä tilkuilla olisi harmaa. Värienkirjo tulisi esille tilkkujen kuvioissa. Nalle-tilkkujen lisäksi olen kokeillut tähtien tekemistä, mutta ennen niiden esittelyä yritän löytää tilkulle ensin hyvän ohjeen. Omasta päästä virkatut tähti-tilkut kun eivät miellyttäneet omaa silmää tarpeeksi. Hauska nähdä mihin tämä tilkkumatka minut vielä vie.

Ihanaa tiistaita!

Lankalaihiksen 13. välietappi

9,748 kg
+ 100 g Novita Miami
+ 50g Smc Cotton Time
------------------------------------------
9,898 kg

(Lankavaraston tavoitepaino: 7,578 kg)

10 kommenttia:

 1. Onpas ihana idea nuo virkatut nallet lapsen tilkkupeittoon :) Oon koittanut itekin mietiskellä tekisinkö pienen peiton isoveljen tulevalle muksulle, joka syntyy nyt ensi vuoden alussa. Pitäis varmaan itekin aloittaa jo hyvissä ajoin, jos mielii valmiiksi saada ajoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lisää pitäisi vielä näitä nallejakin tehdä, mutta ovat kyllä onneksi suht nopeita tehdä, sillä ohje on helposti ulkoa opittava :) Kannattaa kyllä aloittaa tilkkupeiton teko hyvissä ajoin, että ei kun kouku/puikot heilumaan ;)

   Poista
 2. Sulonen peitto varmasti tulloo :)

  VastaaPoista
 3. Söpö nalle-peitto tulee. Itse teen ihan tavallisia isoäidin neliöitä, joista tulee peitto veljentytölle, joka on 1 vkon ikäinen tänään :) Mutta nallejen ohje menee talteen, niistähän voi vaikka jonkun kassin tms. tehdä myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tavallisistakin isoäidinneliöistä tulee varmasti hieno peitto :) Ja kiva, että nämä nalle-tilkutkin innostivat, ovat nimittäin mukavia tehdä :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...