tiistai 20. elokuuta 2013

Mysteeri 001


Aloin jo varhain keväällä suunnittelemaan blogini 1-vuostissyntymäpäiviä. Otin selvää ja tein perinpohjaista tutkimusta siitä, miten bloggaajat juhlistavat blogiensa syntymäpäiviä. Monet laittoivat pystyyn arvontoja, jotkut jakoivat omia vinkkejään blogin aiheisiin liittyen ja jotkut pitivät teemaviikkoja. Mietin, mikä olisi minulle mieluinen tapa juhlistaa yksi vuotista blogiani ja sitä kautta juuri kävelemään oppinutta bloggaajaa, joka sisälläni lymyili. Heti oli selvää, että haluaisin muistaa jotenkin teitä, lukijani, sillä te olette ehdottomasti bloggaamisen suola ja ilman teitä tästä ihanasta harrastuksesta katoaisi se kirkkain hehku.

Hyvin pian mieleeni tuli Hupsistarallaa-blogissa taannoin ollut mysteeritiskirätti. Halusin kuitenkin jonkin hieman suuremman esineen, mutta kuitenkin helpon, jota te voisitte itse tehdä ja pähkäillä samalla mikä esine on. Esineen tarvitsi ehdottomasti olla sellainen, jota kaikki tarvitsevat ja joita ei koskaan ole liikaa. Sitten sen keksin.

Mysteerityön ideana on se, että minä annan teille sanalliset ohjeet kulloinkin tehtävästä mysteerityön osasta. Seuraavassa postauksessa näette sitten kuvallisena, miltä edellisen postauksen ohjeen perusteella tehty osa kuuluisi näyttää.

Ai mikäkö mysteerityö sitten on? Sen saatte keksiä aivan itse. Oikeastaan, olen päättänyt järjestää teille rakkaat lukijani pienen kilpailun. Se joka ensimmäisenä keksii mikä mysteerityö on, tulee saamaan palkinnon. Arvauksia voi heitellä kommentoimalla mitä tahansa mysteerityö-postausta Silmukan saalistus-blogissa. Toivoisin arvaajien laittavan kommenttiinsa sähköpostiosoitteen, jotta minun olisi helpompi saada voittajaan yhteyttä.

Ja näin se alkaa:

Mysteerityön osa A

Lanka: Novita Miami. Työhön on käytetty kolmea väriä, joita nimitetään väriksi a, väriksi b ja väriksi c. Värit saat itse tietenkin päättää itse.
Puikot: 2,5 mm
Kappaleen koko: 12 x 26 cm
Huomautettavaa: Käsialani on suht löysää. Joten mikäli oma käsialasi on tiukempaa, suosittelen lisäämään silmukoiden määrää. Oma koetilkkuni: 5 cm (= 11 s) x 5 cm (= 17 krs)

Tee osa A värillä a. Luo 25s. Neulo 3 krs sileää neuletta. *Neulo seuraavan krs:n 4 ensimmäistä s sileää. Neulo sitten 1 o, 1 n kunnes puikoilla on jäljellä 4 s. Neulo nämä 4s sileää. Seuraavalla krs:lla neulo 4s sileää. Neulo sitten 1 o, 1 n kunnes puikolla on jäljellä 4s ja neulo ne sileää.* Jatka *-* mukaan kunnes työn pituus on 22 cm. Neulo vielä 4 krs sielää ja päätä työ.

Seuraava osa julkaistaan perjantaina 23.8. Tulloin näette myös osan A kuvan.


10 kommenttia:

  1. Vähänkö kuulostaa kivalta ja jännältä! Ihana idea juhlistaa näin syntymäpäivää!! Pitänee kokeilla, joskos tänään ehtisi tehdä koetilkun :)
    Itsellä arvonta vasta tytön juhlien jälkeen, koska mitään en ennen sitä kerkeä :D
    Mukavaa alkanutta viikkoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva että innostuit :D Ja odotan innolla sun arvontaa :) Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle!

      Poista
  2. Kiva juttu,mä osallistun kans,aloitin jo tekemään,mut vielä ei oo välähtänyt mikä tästä voisi tulla :) Onko tuon keskiosan tarkoitus olla siis helmineuletta? Tami

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva, että sinäkin innostuit osallistumaan :) Helmineulettahan se ;) Hyvin hoksattu :)

      Poista
  3. Onnea blogille! Tosi kiva idea. :) .. Tästähän on tuleva kolmiulotteinen kirjanmerkki, joka toimii kirjan auetessa kuin 3d-kortit ikään? Emt! Jännää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogi kiittää, vaikka synttärit onkin vasta kuukauden päästä :) Hih, aika hauska arvaus ja hieno idea tuokin. Arvaus ei kuitenkaan ollut oikea, kiitos silti arvauksesta :D

      Poista
  4. Pakkohan tähänkin on lähteä mukaan...nyt penkomaan lankakoria...paljon muuten n. arvioilta tarvitaan yksi kerä aina väriä (50G)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että lähdet mukaan :) Väriä a saattaa mennä hieman yli 50g, tosin riippuu tietysti langasta (mikäli käytät jotain muuta kuin Novita Miamia) ja käsialasta. Itselläni löysällä käsialalla tehden tuo 50g riitti. Mutta väreille b ja c riittää hyvin tuo 50g. Niin ja hyvä tosiaan kun kysyit tuota, olin itse tuon langankulutuksen unohtanut mainita kokonaan!

      Poista
  5. Jee, onnea blogille! :D Mie en taida tähän ehtiä nyt osallistumaan, kun on kauheesti töitä kesken,mut innolla kyllä seuraan, että mitä tästä tulee :)

    Näin muuten onta tähän liittyen :'D Siinä unessa sie pidit tämmösen mysteerityön kans ja siinä se työ alko silleen, että värit oli punanen, vihree ja vähän valkosta. Sit kerroit että tehdään puoliympyrä, johon tulee mustalla pikkusiä täpliä. Se piti kans arvata, että mikä sieltä on tulossa ja mie arvasin heti että VESIMELONI! Sit se uni loppu siihen :D

    Ai kauheeta ku bloggaaminen ja blogit tulee jo uniinki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista :) Kiva, että jäät seurailemaan mysteerityötä :D Hih mikä uni :D Periaatteessa jopa hieman pelottavan ennustava, tulet huomaamaan miksi ;) Ja juu, itsekkin oon nähnyt vaikka mitä unia bloggaamiseen liittyen. Mutta sitä se on, kun johonkin hommaan oikein tykästyy ;)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...