torstai 19. kesäkuuta 2014

#satasyytäollaonnellinen 009/100 - Pikkusaalistajan potkut


Vauvan ensimmäiset potkut tekevät vanhemmat aina iloisiksi. Siellä on ihan oikeasti joku! Itse tunsin Pikkusaalistajan ensimmäiset liikkeet jo raskausviikolla 12 ja nyt kun viikkoja on jo kasassa 16+4, tuntuu liikkeet jo uloskin päin kädellä kokeillen. Lisäksi tunnen jo liikkeitä silloin, kun itse liikun, joka oman kokemuksen mukaan kertoo paljon liikkeiden napakkuudesta.

Yllätyksenä on tullut se, että tunnen liikkeet helpoimmin kohdun sivuilla, mutta suoraan navan alle tai kohdalle kohdistuneisiin liikkeisiin joudun keskittymään enemmän ne tunteakseni. Neuvolan täti osasi vahvistaa luuloni oikeiksi siinä, että tämä saattaa hyvinkin johtua sektioarvestani, jonka yläpuolella oleva iho on edelleen melkein kolmen vuoden jälkeenkin tunnoton. Aiemmin olen monille lääkäreille tunnottomasta ihoalueestani huolestuneena kertonut, mutta se on kuulemma normaalia, eikä tunto välttämättä palaa takaisin koskaan. Eikä sillä, tunnoton ihoalue on pieni hinta niinkin valloittavan ihanasta pojasta, kuin Pikku-E.

Ihanaa Juhannusta kaikille!

9 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihanaa aikaa juuri koet! Tuo on tunne, jota ei ikinä unohda, ne pienet potkut ja liikkeet. Itse olen saanut kokea ne kolme kertaa, ja on jotenkin aika haikea mieli, kun katson raskaana olevaa naista. Tio sektioarven yläpuolella oleva tunnottomuus on minulla edelleen. Tai ei se ihan tunnoton ole, mutta ei normaalikaan. Ja minun esikoiseni, joka sektiolla syntyi, on nyt 18-vuotias.
  Ihanaa loppuraskautta ja mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttavaa kuulla, että muillakin tuo sektioarven yläpuolella oleva iho on tunnoton/lähes tunnoton pitkään! Vertaistuki on hyväksi :)

   Kiitos ja mukavaa juhannusta sinullekkin!

   Poista
 2. Myös minulla on sektiosta jääneen pystyarven vasen puoli melkolailla tunnoton. Sektiosta on reilu 4v aikaa.
  Tässähän herkistyy itsekin muistelemaan niitä piskuisia liikkeitä <3
  Mukavaa ja rauhallista juhannusta teidän perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa helpottavaa kuulla, että meitä tunnottomia on muitakin :D
   Mukavaa, että sain muistelemaan menneitä <3
   Ja kiitos kovasti! Samoin myös sinne päin! :)

   Poista
 3. Oiii, vauvan liikkeet! Omituista, miten itse olen tavallaan unohtanut, miltä ne tuntuivat, vaikka eihän siitä nyt niin kauan ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin ne itsekkin noin kolmessa vuodessa unohdin, mutta sitten kun ne ekat liikkeet taas tunsi, niin ei niistä voinut erehtyä :D

   Poista
 4. Mä oon kans ymmärtänyt, että tunnottomuus arven ja navan välissä on enemmän sääntö kuin poikkeus. Kestosta en osaa sanoa. :) Tässä nyt itsekin tuoreen (5vrk) sektioarven omistajana odottelen.. Just nyt mä en oo erityistä tunnottomuutta havainnut.

  Onnea liikkeistä, miten sä oletkin jo noin pitkällä raskaudessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ainakin huomasin tunnottomuuden jo sairaalassa ja muistan soittaneeni hoitajan hädissäni paikalle, kukaan kun ei ollut tuollaisesta mitään kertonut tai sitten en vain kipulääke houreissani infoa ollut reagoinut. Hyvä, ettei sulla ole tunnottomuutta ainakaan erityisen paljon :)

   Ja kiitos! Itsestäkin tuntuu, että viikot vaan vilisee silmissä :) Johan tässä puoliväli pian lähestyy, hui! :)

   Poista
  2. No kyllähän mun piti nyt sit tietty tutkailla tarkemmin ja on siinä haavan yläpuolella parin sentin tunnoton alue. Tai sellanen jännän tunnoton, pintatunto puuttuu :) En vaan ollut kiinnittänyt huomiota siihen näemmä.. :D

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...