perjantai 14. elokuuta 2015

#blogisitarina


Tänne on viskottu haasteita jos jonkinlaisia. Kiitos teille kaikille haastaneille niistä! Osa haasteista on kiertänyt omassa blogissa sen historian aikana jo useamman kerran, joten niistä kieltäydyin kohteliaasti. Yksi haaste oli kuitenkin minulle täysin uusi tuttavuus. Elämän&langan fiilistelyä-blogin Satu heitti minua Blogisi tarina-haasteella, joka löytyy myös Instagramista tagilla #blogisitarina. Kiitokset siis Sadulle! Haasteen juuret lymyävät Kototeko-blogissa. Säännöt kuuluvat seuraavanlaisesti:

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. Silmukan saalistus-blogin tarina:

Elettiin syyskuuta 2012. Olin jo pidemmän aikaa haaveillut oman käsityöblogin perustamisesta ja nimikin oli jo valmiina. Mielestäni nimi kuvasti täydellisesti sitä, että olin käsityön saralla vielä keltanokka, olinhan aktiivisesti neulonut vasta jonkinaikaa. Usein silmukoita putoili puikoilta ja jouduin niitä saalistelemaan. Lopulta päätös oli valmis ja loin blogin tänne Bloggeriin.

Ensin kirjoitin tarkoituksellisesti puhtaasti käsityöblogia. Työt eivät kuitenkaan valmistuneet tarpeeksi rivakasti. Halusin blogata enemmän ja tiedostin myös, että vasta alkaneella blogilla olisi hyvä olla mahdollisimman paljon sisältöä, jotta lukijamäärät kasvaisivat. Kehitin Keskiviikon keskeneräiset-blogisarjan, joka yllätyksekseni saikin paljon kehuja ja mielenkiintoa. Lisäksi blogisarjani on levinnyt muihinkin blogeihin milloin milläkin nimellä.

Suurin käännekohta blogillani oli, kun Novita huomasi Tiskikukka-postaukseni ja liitti sen netissä julkaisemaansa uutistiedotteeseen. Yhtäkkiä kävijämäärät räjähtivät ja lukijoitakin alkoi tulemaan blogille lisää. Tästä seurasi myös pari yhteistyötä Novitan kanssa, jotka olivat erittäin onnistuneita nekin.

Merkittävä oli myös Silmukan ytimestä-haasteen synty. Aloin blogien haastemaailmaan tutustuessani miettimään, miksi ei neulojille ole kuukausittain vaihtuvaa haastetta. Päätin pistää haasteen pystyyn itse. Ja koska tällaisia juttuja on paljon kivempi tehdä jonkun kanssa, rohkaistuin ja kysyin Pipon ytimestä-blogin Siniä mukaan haastetta emännöimään. Sini oli erittäin otettu pyynnöstäni ja suostui mukaan heti. Uusien blogien lisäksi haaste toi minulle uuden blogiystävän, jonka kanssa vaihdellaan kuulumisia haasteen suunnittelun yhteydessä. Nykyään haasteella on oma blogi, jota pidämme pystyssä Sinin kanssa.

Blogin sisältö on vaihdellut vuosien varrella. Jossain vaiheessa, kun aikaa oli, mutta käsityöt eivät valmistuneet toivottua tahtia, aloin bloggaamaan myös elämästäni. Jossain vaiheessa karsin blogista kaikki omaan elämään liittyvät postaukset pois ja halusin tehdä puhtaasti käsityöblogia. Toisella kerralla taas palautin kaikki poistetut postaukset takaisin blogiin, mutta päätin silti jatkossa blogata vain käsitöistä. Viimeisimpänä käänteenä mietin jo blogin nimen ja osoitteen muuttamista, muta te lukijat vakuutitte minut siitä, että käsityöblogikin saa sisältää muutakin kuin silmukoita ja DIY-projekteja. Uuden nimen ja osoitteen sijaan blogissa muuttui vain banneri, joka kertoo siitä, mitä kaikkea täältä löytyy.

Kiitos teille kaikille, jotka siellä ruudun toisella puolella jaksatte kerta toisensa jälkeen avata tämän blogin sivut! Olette minulle uskomattoman tärkeitä ja on ihana lukea teidän kommenttejanne ja omia kokemuksia käsityön ja muunkin elämän saralta!

Haastan seuraavat ihanat blogit:
helyes
Lankahelvetti
Pieni ihana
Ilosofiaa 

5 kommenttia:

 1. Kiitos kun otit haasteen vastaan. Oli mielenkiintoista lukea blogisi tarina :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun haastoit! Tämä oli todella kiva haaste toteuttaa :)

   Poista
 2. Kiitos kun otit haasteen vastaan. Oli mielenkiintoista lukea blogisi tarina :-)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...