keskiviikko 12. elokuuta 2015

Keskiviikon keskeneräiset 059

Täällä on edetty yllättävän paljon käsitöiden kanssa. Olen aidosti yllättynyt. Ihanan helyes-blogin huivin lisäksi kesken on kettupipo kummipojalle, joka täyttää ensi kuussa vuosia. Kerrankin aloitin ajoissa ja uskon jopa saavani lakin määräaikaan mennessä valmiiksi.


Seuraavaksi pipossa on edessä valkoiseen lankaan vaihtaminen. Olin todella innoissani nähtyäni ohjeen Repeat Crafter Me-blogissa ja pakkohan se jollekkin oli saada tehdä. Pipo olisi varmasti kelvannut Pikku-E:llekkin, mutta ajattelin että olisi kiva vaihteeksi muistaa kummipoikaa itsetehdyllä lahjalla. Joten ei muuta kuin pojan päänympärystä utelemaan ja virkkaamaan. Ja yllättävän pitkälle olenkin jo päässyt.


Huiviin taas hyppäsi yllätysraita. Muistelisin, että raita on reikäkerrosta ja viimeistä nurjaa kerrosta vaille valmis. Sitten huivi jatkuukin vihreillä ja tummaharmailla raidoilla. Vielä en ole päässyt selvyyteen siitä, pidänkö huivin itsellä vai laittaisinko sen vaikka pukinkonttiin. Mukava olisi jouluksikin ehtiä vielä itse tehdä lahjoja ja tämä voisi hyvinkin olla yksi niistä. Tuo itsetehtyjen lahjojen haavekuva on päässäni joka vuosi, mutta kauhean usein se ei siltikään ole toteutunut.

Löytyykö teidän pukinkonteista jo itsetehtyjä lahjoja?

9 kommenttia:

 1. Meillä on ollut puolison kanssa tapana väsätä jotain itsetehtyä aina lahjan mukaan.. Yksi vuosi heijastimia, sitten tehtiin "Muffinssi purkit" missä oli aineet valmiina mitattuna, virkattuja rättejä lähtee lahjaksi melkein joka vuosi ja tänä vuonna olen tehnyt jo viisi paria virkattuja tossuja.. Saas nähdä löytyykö niille sopivia jalkoja pukin paketeista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin ajattelin juuri noin lahjaunelman toteuttaa. Eli jotain pientä itsetehtyä muiden lahjojen oheen :) Tiskirätit voisi olla kivoja ja nopeita tehdä ja niitä voisi varioida, ettei käivisi homma tylsäksi. Katostaan kuinka käy ;)

   Poista
 2. Mä aloitin jo tammikuussa joululahjojen tekemisen. Nyt olisi valmiina kolmet sukat. Tässä matkan varrella pukinkonttiin menossa olleilla sukilla on lahjottu jo muutamaa ihmistä, mutta josko jokunen sukkapari jäisi sinne joulukuullekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän on aloitettu ajoissa! :) Niin itsekkin meinaan joka vuosi, mutten kertaakaan ole vielä onnistunut. Ensi vuonna voisin yrittää taas.

   Poista
 3. Mä aloitin jo tammikuussa joululahjojen tekemisen. Nyt olisi valmiina kolmet sukat. Tässä matkan varrella pukinkonttiin menossa olleilla sukilla on lahjottu jo muutamaa ihmistä, mutta josko jokunen sukkapari jäisi sinne joulukuullekkin.

  VastaaPoista
 4. Itse tein viime vuonna suurimman osan lahjoista itse ja kyllä tuli mahdoton kiire vaikka aloitin jo kesä-heinäkuussa. Taisin tehdä 3 sukat, 2 mattoa, läppäripussin, kaulahuivin ja lapaset. Tänä vuonna en ole ihan samaa jaksanut vääntää... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Sinähän olitkin sitten ahkera! Kuulostaa aika kovalta rutistukselta. Itse en varmasti yllä yhtä kovaan suoritukseen ;D

   Poista
 5. Minä en ole vielä suonut ajatustakaan edessä olevalle joululle. Joka joulu olen kyllä tehnyt joitakin lahjoja itse. Toissa jouluna otin ohjelmaan liikaa tekemistä. Pari päivää ennen joulua neulon yövuorossakin, jotta saan kaiken ajoissa valmiiksi. Sainhan minä, mutta vähän vähemmän stressaavat suunnitelmat minulle jatkossa, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, ettei ota lahjojen suhteen liikaa stressiä. Tai eipä sitä joulua yleensäkkään kannattaisi liikaa stressata.

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...