lauantai 12. syyskuuta 2015

Perheen uusi harrastus

 Harvoinhan sitä taloa ostaa ihan hetken mielijohteesta. Tai, no olihan tästä silloin tällöin puhuttu. Mutta nyt kun sopiva osui kohdalle halpaan hintaan, piti tilaisuuteen tarttua. 18 euroa käytetystä Lundby-nukketalosta ei ole paljoa pyydetty. Uusien hinnat kun pyörivät 60 euron paikkeilla. Ja kaupan päälle saimme tarinan siitä, kuinka edellinen omistaja oli saanut talon 36 vuotta sitten. Nyt kun pienemmältä leikkijältä nukketalo jäi tarpeettomaksi lähti se myyntiin ja sai meiltä uuden tontin valkoisen hyllykön päältä.


Pieniä kulutuksen jälkiä nukketalo pitää sisällään, mutta ikäänsä nähden se on erittäin hyvässä kunnossa. Alkuperäisten pintojen hyvästä kunnosta huolimatta aloimme välittömästi pohtimaan talon tulevaa pintaremonttia. Jos oman kotimme olemme vähitellen päivittäneet 2010-luvulle, niin miksi ei sama urakka tehtäisi myös nukketalolle.


On aivan mieletöntä, että tästä nukketalon tuunaamisesta innostui koko perhe. Mies ja E askartelivat jo samana iltana nukketaloon ensimmäiset muropaketit ja sipsipussit. Koska kalusteet eivätkä asukkaat kuuluneet kauppaan, alkoi pohdinta siitä, mitä kaikkea taloon voisi rakentaa itse. Kuten meille on tavallista, olemme valinneet kultaisen keskitien. Osa kalusteista siis ostetaan ja osa tehdään itse. Ja Pinterest onkin nyt nukketaloideoiden osalta laulanut eilisestä saakka.


Asukkaiksi taloon on muuttanut jo muutama eläin, Teräsmies, legoukkeli ja Manbat. Talon asukkaita on kyllä myöskin mietitty. E haluaisi Teräsmiehen kaveriksi taloon Batmanin. Omaan silmään Lundbyn omat nuket näyttävät hieman karmaisevilta. Sylvanian Families-eläinperheet ovat huomattavasti söpömpiä ja sopisivat luultavasti taloon siinä missä supersankaritkin. Aika näyttää minkänäköinen kokoonpano taloon asettuu.


Tulevaisuudessa blogissa tullaan siis näkemään myös joitain nukketaloprojekteja. Ehkä joku niistä pujahtaakin jo Pinterest-haasteeseen ja muuttaa näin alkuperäistä suunnitelmaani. Sormet jo syyhyää!

Olisiko sinulla vinkkejä nukketaloharrastusta aloittelevalle?

11 kommenttia:

 1. Ihana juttu, Pinterestin ihmeellinen maailma tuo kyllä uuden maailman eteen kun nukkekotia alat remontoimaan. Ideoita jokaiselle ja silti tuntuu että ei osaa päättää mitä mihinkin ja miten ja mitähäh? :D Mukavia hetkiä nukkekodin parissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Jep, varmasti vielä pää menee sekaisin noista kaikista ideoista :) Jännä nähdä, millaisia oivalluksia Pinterestistä vielä löytyykään.

   Poista
 2. Meiltä löytyy samainen talo myöskin alkuperäiskunnossa. Ei olla vielä saatu aikaiseksi remontoida, mitä nyt nykyinen 5-vuotias on välillä tussilla, tarroilla ym. taloa koristellut. Josko meille tarttuisi täältä remonttikärpänen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tarttuu! :) Katsotaan nyt, millaisella tahdilla meidän talo pääsee remontin alle.

   Poista
 3. Sama projekti alkamassa täälläkin, ostin samaisen nukketalon n.5v sitten kirpparilta esikoisen kasvaessa masussa ja viime viikolla hain nukketalon tuunausta varten pois varastosta pölyttymästä. Minä maksoin omastani 5e! :) meidän nukketalo tarvitsee myös pintaremonttia, kävin jo paikallisista tapettiliikkeistä hakemassa vanhoja tapettikansioita, nyt on mistä valita uudet tapetit! :) sähköt pitää myös ehdottomasti laittaa nukkekotiin! :) jään seuraamaan teidän remonttia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, löysitkin tosi halvalla nukkekodin! :) Itse meinasin käydä läpi skräppäyspapereita askarteluliikkeissä, jos niistä löytyisi sopivaa tapettiainesta. Netistäkin löytyy sivustoja, joista voi tulostaa nukkekodin tapetteja eli niitäkin tarvitsee vielä selata. Mukavaa remontointia sinnekin päin! :)

   Poista
 4. Pöh, mä en kyllä ala, kun mun puhelinkommentit ei koskaan tuu perille.

  Kirjoittelin hienon stoorin, kuinka mullakin on Lundby-nukkekoti varastossa, sain sen pienenä ja niin edelleen. :D Vaan varastoonpa se saa jäädäkin. Ehkä joskus riittää innostus sen kunnostamiseen. Poiskaan en raaski heittää/myydä, vaikka sekin kävi mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, harmi ettei kommenttisi tullut perille :(

   Kannattaahan se nukketalo säilyttää, jos innostusta vielä joku päivä löytyisikin nukketalon tuunaamiseen ;) Itsekkään en nimittäin uskonut, että itseäni ikinä tällainen kärpänen puraisisi! :)

   Poista
 5. Mulla oli pienenä ihan samanlainen!! Löysin 500 markkaa kadulta ja kun sitä ei kukaan tullut kyselemään, sain ostaa omilla rahoilla nukkekodin :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...