torstai 6. kesäkuuta 2013

Ison pojan määritelmäMissä vaiheessa vauvasta tulee taapero? Entä koska lapsi on iso tyttö tai poika? Nämä asiat tapahtuvat varmasti vähitellen ja ne muodostuvat erilaisista asioista, jotka kaikki eivät toteudu heti. Minun mielestäni kuitenkin yksi tässä tapauksessa ison pojan määritelmä on se, että pinnasänky vaihtuu tavalliseen sänkyyn. Meillä se tapahtui tänään. Suvussa kulkeneen, edesmenneen isäni tekemä pinnasänky lähti toiseen kotiin odottelemaan uuden käyttäjän syntymää. Rakkautta on selkeästi ollut ilmassa, kun sänky on tehty. Sen kertoo jo kauniit sydämet, jotka reunustavat koko pinnasänkyä.Ensiksi pitää pyytää anteeksi kuvaajan, eli minun innokkuuttani, sillä pölyt jäivät pyyhkimättä ennen kuvaamista. Toinen innokas oli Pikku-E, joka kävi laittamassa petivaatteet uuteen uskoon ja halusi muutenkin päästä kuviin :)

Mutta asiaan. Pikku-E:n tämänhetkinen sänky on vanha, suvussamme kulkeutunut päästävedettävä sänky. Se on peräisin 1900-luvun alusta, tai jopa kauempaa historiasta. Tästä tulee mieleen isän isän äitini koti, jossa sänky sijaitsi, kun olin lapsi. Sängynpääty on täynnä kauniita yksityiskohtia. Ja löytyyhän sieltä pieniä pinnojakin, joten jotain tuttuakin pitäisi olla. Sänkyyn laitettiin varmuuden vuoksi lisäreuna mallia Ikea, jota ei tarvinnut kiinnittää ruuveilla. Lisäreunan toinen rauta tarvitsee vielä muotoilla uudestaan, jotta se saadaan sängyn isompaan päätyyn kiinni.

Tunnearvo on tässä sängyssä suuri, aivan niinkuin pinnasängyssäkin. Nyt toiveissa olisi vielä, että Pikku-E saisi tässä sängyssä levolliset unet. Ensi yö sen näyttää.

16 kommenttia:

 1. Oijoi miten on hieno sänky nyt Pikku-Eellä :) Varmasti tulee hyvät unet...! Mahtavan upea on myös tapettikin. Tykkään!
  Hyvät yöt siis kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin oon niin inoissani ja tohkeissani tuosta sängystä :) Toivotaan, että unet maistuu :) Pitäisi joskus enemmänkin esitellä tuota meidän makuuhuonetta. Ja kiitos, kiva että tapetti on muidenkin mieleen :) Hyvää yötä sinnekkin! :)

   Poista
 2. Oih, mikä sänky. Tuli mieleen ihan kuninkaallinen sellainen, tuosta isommasta :) Niin on upeita on molemmat sängyt!!! Ja varmasti on tunnearvoakin ja pysynyt noin hyvänä!!!!
  Ja tuo milloin vauvasta tulee taapero.... meillä vielä mietinnässä, että milloinka siirretään isompaan sänkyyn, mutta nyt vielä toistaiseksi on vielä pinniksessä :) saa nähdä.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkeeköhän Pikku-E nyt sitten kuninkaallisia unia ;) Meillä pinnasängystä luovuttiin nyt, kun poika olisi periaatteessa päässyt kiipeämään pinnasängyn laidan yli, jos olisi niin halunnut tehdä. Toki yhtenä syynä oli se, että sukuun on tulossa uusi pinnasängyn käyttäjä :)

   Poista
 3. Hieno uusi sänky pojalla! Kelpasi pinniksestä jo luopua, kun tuollaisen sängyn sai. Tosin on se pinniskin hieno. Meillä 3v on nukkunut tämän viikon kerrossängyn yläpedissä, kun isoveli on ollut reissussa. Testausta uutta kotia ja uusia huonejärjestelyjä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä yöunet ainakin hienosti maistuivat tuossa sängyssä. Aamulla ei tosin ihan heti muistanut, että pääsee itse pois sängystä. Teilläkin on ollut siis jännät paikat nukkumisen suhteen :)

   Poista
 4. Upea sänky! Tai sängyt oikeastaan :).

  VastaaPoista
 5. Oi, tosi kauniita nuo kummatkin sängyt! Molemmissa on kyllä ollut aikamoiset taitajat tekijöinä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän tekijöiden puolesta, taitavia ovat todellakin olleet :)

   Poista
 6. Ooh, pinnasängystä poistuminen on merkittävä askel Vauvasta Isoksi! :) Tosi kaunis tuo sänky. Kelpaisi meille myös nuo teidän tapetit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä noin pieni asia, kun sängyn vaihtaminen tuntuu todella isolta asialta :) Makuuhuoneen tapetit muuten bongattiin joskus alennusmyynnistä, oli aika hyvä löytö :)

   Poista
 7. Ihanaa että teilläkin vanha kiertää...
  Tuntuu välillä, että ihmiset ostavat koko ajan uutta, mutteivät kierrätä hyvää vanhaa ja tunnearvoista tavaraa. Meilläkin molemmilla lapsilla on sängyt mieheni lapsuudesta. Missä hänkin nukkui ihan vauvasta saakka.
  Se on iso askel vauvasta taaperoksi... Varsinkin vanhemmille.
  Ja voi sitä ekaa viikkoa, kun tajutaan että "minähän voin tulla sängystä itse pois"
  Muista sinnikkyys palkitaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo oivallus on osoittautnut meillä ongelmaksi. Olen nyt alkuun antanut nukkua syliin hieman sillä verukkeella, että hirveän vähän sylissä päivän aikana viihtyy. Mutta sitten kun sänkyyn nukahtaminen aloitetaan niin muistan sinnikkyyden ;)

   Poista
  2. he he
   katselin joku parisen vuotta sitten (en yleensä) brittiläistä NANNY ohjelmaa,
   ja siellähän neuvottiin, että lapsen tullessa ensimmäistä kertaa sängystään, ohjaa hänet puhuen rauhallisesti, että nyt on nukkumaanmeno aika jne.
   toisen kerran lapsen tullessa pois, ohjaat hänet uudelleen sänkyyn puhuen tiukasti, että nyt on aika nukkua. kolmannella kerralla lapsen tullessa pois, ohjataan hänet jälleen sänkyyn puhumatta mitään ja poistutaan huoneesta edelleen puhumatta mitään. meillä ainaski toimi =) eipä tullu neljännellä kerralla

   Poista
  3. Muistan itsekkin katselleeni tuota, vaikka en yleensä kyseistä ohjelmaa juuri katsokkaan :) Meillä ihme kyllä tuo ongelma on kadonnut lähes itsestään. Tänäänkin nukahti ihan ekalla kerralla sänkyyn. Yöllä tosin edelleen kömpii meidän väliin nukkumaan :) Viime yönä tosin hetken meidän sängyssä nukuttuaan meni takaisin omaan sänkyynsä :D

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...