perjantai 7. maaliskuuta 2014

Käsivoiteet syyniin: YR Beaute des Mains - Bh 07/31


http://silmukansaalistus.blogspot.fi/2014/02/bloggaajan-haaste-31.html

Olen pitkään mietiskellyt, miten voisin laajentaa blogin aihepiirejä, pysytellen silti jollain tavalla neuleaiheessa. No, käsivoiteet ovat varmasti useille neulojille ja virkkaajille tuttu ystävä ihon kuivuutta vastaan. Siksipä päätin alkaa esittelemään erilaisia käsivoiteita.

Ensimmäisenä käsivoiteena  syyniin joutui Yves Rocherin Beaute des Mains, jollainen matkasi myös Sinille alkuvuodesta vaihdettujen Magic Yarn Ballien tiimoilta. Voide on hieman voimakastuoksuinen ja itselläni se onkin ainoa miinus. Rasva ei ole kovin paksua, muttei myöskään liian vetistä. Se imeytyy nopeasti, eikä jätä liian paksua kalvoa käsiin. Voide on kaikinpuolin täydellinen päivävoide käsille, sillä sitä voi huoletta neuloessakin käyttää.

Pyysin myös Siniä kertomaan mielipteensä käsivoiteesta. Hänellä ei paljoa ole käsivoiteista kokemusta, mutta kehui sen hyvää tuoksua ja riittoisuutta. Sini antoi myös luokkakaverinsa testata rasvaa ja hän oli hyvin samoilla linjoilla voiteesta, kuin minäkin.

Syynin tulos:

+ tuoksu
+ riittoisuus
+ ei liian paksua, eikä vetistä
+ imeytyy nopeasti
+ jättää vain ohuen kalvon

- voimakas tuoksu

Raikasta perjantaita!

16 kommenttia:

  1. Hyvä oivallus tuo käsivoide esittely. Itselläni on muutama käsivoidetuubi Lidlin Cien voiteesta aina Lontoosta asti ostettuihin voiteisiin. Tuppaa käsivoiteiden käyttö aina unohtua, kun en ole tarvinnut käyttää niitä. Mutta! Nyt vasta eläkelläisenä ovat käteni alkaneet kuivua, ja joudun käyttämään jopa useita kertoja päivässä. Täytyypä kokeilla tuota esittelemääsi voidetta, kunhan vanhat loppuvat. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tällaiset käsivoide-esittelyt kiinnostavat ja ovat hyödyllisiä :) Itsellä on ollut kuivien käsien ongelma jo ennen aktiivista neulontaa, mutta olen silti ollut aika kehno muistamaan rasvaa käyttämään. Nyt tosin on tullut käytettyä tämän postauksen vuoksi aktiivisesti :)

      Poista
    2. Joo ja minä nyt tässä siivotessani ajattelin tätä sinun postaustasi ja löysin jo kolme käsivoidepulloa/tuubia, joissa on reilusti vielä voidetta. Nyt jatkan siivousta ja varmaan löytyy lisää :)

      Poista
    3. Hih, olivatko hyviä käsivoiteita? Olisiko kokeilemisen arvoisia? :)

      Poista
  2. Mä aina unohdan käsien (ja muun kropan) rasvaamisen. Nyt tosin ilmat on ollut niin hassut, että taitaa kuivua kädet tuon "talven" takia myös. Oon käyttänyt kantapäävoiteita käsirasvana :D Imeytyy nopeasti ja jättää todella pehmeäksi :D Eikä tartte ihan koko aikaa olla rasvaamassa ;)

    Ja mitä aihepiirien laajentamiseen tulee, ni mun mielestä käsityöblogin aihepiirejä vois olla ihan kaikki käsillä tekeminen ja ehkäpä kotiin liittyvät jutut. Ja toisaalta liian rajatut blogit on vähän tylsiä luettavia, esim. pelkästään korttiaskarteluun tms liittyvät, jos siellä oikeasti ei ole mitään muuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kantapäävoide oli hyvä vikki, pitääkin testata :D

      Ja joo, mielelläni pidän blogin laajana ja välillä on tullut kirjotettua enemmänkin perhe-elämään liittyenkin. Ehkä pitäisi taas joskus siitäkin postata :) Enemmän ajatuksena oli just se, että mistä voisi vielä kirjoittaa, mikä koskettaisi nimenaomaan neulontaa :)

      Poista
    2. Oisko sulla muuten joku tietty kantapäävoide merkki, jota voisin testata? :)

      Poista
  3. Kymmeniä testattuani suosittelen kanssaneulojille Body Shopin Almond Hand & Nail Creamia (kuivuu todella nopeasti eikä ole liian voimakas), tai vielä parempaa, Avenen Cold Cream käsivoide. Kuvittelin useamman vuoden että olin käyttänyt täydellistä käsirasvaa kun ostin tuota Body Shopin tuotetta, sitten ostin tuota jälkimmäistä ja koin ahaa-elämyksen, "Onko olemassa jotain vielä parempaa?!". :)

    VastaaPoista
  4. Jeah, tuo on kyl hyvää rasvaa jos ite niit käyttäisin säännööllisemmin :D Tosiaan, kyl miulla tuo puteli tulee varmana käytettyä, mut seuraavaan Magic yarn ball-vaihtoon ei tarvii rasvaa miulle laittaa ;) Ku en vaa viel ainakaa täs vaihees sitä tarvii ku kädet ei oo mitekää kuivat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvä, kiitti vinkistä ;) Pidän mielessä ettei Sinille käsivoiteita ;D

      Poista
  5. Mulla on kanssa toi sama rasva, oon saanut lahjaksi.. :) Ja ihan samat on myös kokemukset siitä, ihanan nopeesti kuivuu ja on sellasen "ohuen" tuntusta mutta silti paksua, mutta tosiaan toi voimakas haju on vähän häiritsevä.. :P Ja sitten se, että tarviin usein vielä paksumpaa tököttiä, kun mulla on kanssa jo lapsesta saakka ollut todella helposti kuivuvat ja jopa "aukeavat" (eli tulee sellasia pieniä verisiä haavoja kämmenselät täyteen) kädet, mutta en kuitenkaan ikinä jaksais/muistais rasvata, niin siks yöks laitan yleensä jotain tosi paksua, ja sitten välillä (jos on ihan pakko :D) päivisin näitä nopeesti kuivuvia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että on muitakin, jotka on kokeneet tämän hyväksi rasvaksi :) Itse kärsin lapsena talvivarpaista eli siis varpaat kuivu ja aukeili kipeille haavoille, joten toi aukeilu on valitettavan tuttua :/ Mulla myös nyt "iän" myötä on kämmenselät alkaneet halkeileen, jos en muista rasvata, varsinkin rystyset. Tähän kun vielä yhdistää neulonnan, niin voi vain todeta, että rasvaaminen on todellakin tarpeen :D Silti sitä vaan ei aina tahdo muistaa tai jaksaa :/

      Poista
    2. Joo niinpä, onkin ollut pakko vähän enemmän alkaa rasvailemaan myös päivisin, kun se on ihana lähteä neulomaan vaikka jotain villalankaa karheilla, kuivilla ja haavaisilla käsillä! :D En kyllä tajua että mikähän siinä rasvaamisessa niin tökkii, kun ei just koskaan muista tai jaks ennen ku ei oikeasti oo muuta vaihtoehtoa... :P

      Poista
  6. Kannatan tätä postaussarjaa, kuivan ihon omistajana ja käsirasvankin suurkuluttajana! :)

    Olisi kuitenkin kiva tietää, millainen siun käsien iho on niin osaisi suhtautua näihin arvioihin: oletko kaamean kuivakätinen vai vaan neulomismaratoneista hiukan karheutunut? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tälle postaussarjalle on kysyntää ja, että on hyödyllinen :)

      Mun käsien iho on rasvaamattomana erittäin kuiva ja varsinkin rystysistä jopa haavoille aukeileva. Joten haasteellinen iho on :D

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...