maanantai 24. maaliskuuta 2014

Usein kysytyt kysymykset - Bh 24/31


http://silmukansaalistus.blogspot.fi/2014/02/bloggaajan-haaste-31.html

Sateenkaaria ja serpenttiiniä-blogissa listattiin kysymyksiä, joita poika oli kysellyt tädiltään, blogin kirjoittajalta. Tämän luettuani, syttyi päässäni lamppu. Minäkin voisin listata Pikku-E:n kysymyksiä, niitä kun alkaa jo tulemaan ja jokapäivä poika kysyy jotain. Tässä siis ne useimmin kysytyt:

Miten se toimii?
Poikaa on kovasti alkanut kiinnostamaan, miten eri asiat toimivat. Tähän asti on kysytty ainakin lämpöpattereiden ja yhteiskunnan toimintatapojen perään. Pojan yhteiskuntakiinnostuksesta voi kiittää Putous-sarjan Ymmi Hinaajaa, jonka hokemaa "Ei se yhteiskunta sillä tavalla pyöri" kuulee pojan suusta edelleenkin lähes päivittäin.

Mitä lukee tässä?
Pikku-E tunnistaa hienosti erilaisia logoja. Esimerkiksi Samsung, Sony ja Nokia ovat hallussa ja ne poika toisinaan tunnistaa jopa kirjoitettuina sanoinakin. Kaikkea tuo kaksivuotias ei vielä kuitenkaan osaa lukea ja usein hän kyseleekin esimerkiksi lehdistä sormella osoittamalla, mitä missäkin lukee.

Mistä ostettu?
Tämän kysymyksen voisi heittää suoraan TOP5:n kärkeen, sillä tätä kysymystä kuulee hyvin usein. Pikku-E on erittäin kiinnostunut siitä, mistä mikäkin tavara on ostettu. Usein itse esitän tähän vastakysymyksen "No, mistä se on mahdettu ostaa? Muistatko?" Yleensä vastaus tulee lyhyen pohdinnan jälkeen.

Mikäs ääni kuulu?
Tuntuu, että tuolla pienellä pojalla on superkuulo, sillä välillä poika kyselee tätä kysymystä silloinkin, kun itse en ole kuullut mitään tavallisuudesta poikkeavaa ääntä.

Mikäs (auto) tämä on?
Suluissa oleva auto on kysymyksessä siksi, että useimmiten poika  kyselee eri leikkiautojensa merkkejä. Onneksi suurimmassa osassa pikkuatojen pohjista löytyy auton merkki ja malli, sillä "En tiedä" vastaus harvoin poikaa tyydyttää. Mies sen sijaan tietää autoista niin paljon, että osaa vastat niihin vaikeimpiinkin autoaiheisiin kysymyksiin.

Millaisia kysymyksiä teidän perheen pienimmät kyselee?

13 kommenttia:

 1. miksi tai miksi..usein myös miksi? toisinaankin miksi ja koko ajan miksi :D haha..meillä nyt tämä vaihe..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kuulostaa aika hupaisalta :D Tuota vaihetta odotellessa ;D

   Poista
 2. Aika ihania! Lasten kysymykset on NIIN hyviä, oikeasti. Supertyttö kysyi minulta äskettäin, että "Miten appelsiineissa oikein pysyy se mehu siellä sisällä eikä valu pois? Mä kyselen tämmösiä ku mä oon kato vielä lapsi." :D Naurattaa sekin, miten se itse mielsi kysymyksen sellaiseksi, ettei aikuiset varmaan sellaisia pohdi :) Ja usein mietitään, miksi ihmiset käyttäytyy tietyllä tavalla. Sanojen merkitykset ovat myös tärkeitä ja tuntemattomat kysytään saman tien. Joskus muistan pyrskähtäneeni, kun ojensin tyttöä: "Mietipä omalle kohalle, miltä tuntus tuommonen käytös." Hän siihen täysin viattomasti: "Mikä on koha?" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi :D Sullakin on aika oivaltava tyttö :D Hauska kyllä kuulla, millaisia oivalluksia tuon Pikku-E:n suusta kuulee, kun poika vielä lisää kasvaa :D

   Poista
  2. No on kyllä.. Pari päivää sitten sanoin sille ihan silleen hyvällä, että "Minusta on aika hassua, kun sulta menee eilinen ja huominen (sanat) usein sekaisin." "Mä oon kuus. Mä en oo vielä eläny kovin pitkään, vai oonko." Haha, ihan mahtava vastaus :D Olen kyllä oikeasti helisemässä, kun murrosikä koittaa. Oikeastaan minulla taitaa olla enää viitisen vuotta armonaikaa ennen esimurkkua! Jaiks!

   Pikku-E vaikuttaa kyllä tosi välkyltä. Ounastelen samantyyppisiä tilanteita! :D

   Poista
 3. Hehe, mun kolmevuotias on myös vahvassa miksi-iässä. Se on ihan hyvä, pistää välillä miettimään perusteellisemmin asioita - vaikka toisaalta aina ei jaksaisi kerrata että miksi ne hampaat pitää pestä... Viime aikoina on myös kyselty paljon nimistä, "mikä äidin nimi on", "mikä isin nimi on" ja "mikä Nellan nimi on" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuota miksi-vaihetta kyllä odotan innolla :D Meillä on pojalla ollut selkeät vaiheet, kun on kutsunut meitä vanhempia nimillä. Isäänsä kutsui etunimellä joskus vuosi sitten ja nyt on minun vuoroni :D Nähtäväksi jää, kuinka kauan kestää, että kuulen sanottavan itseäni taas äidiksi ;)

   Poista
 4. Hihihi :)) Ihana! Näistä tulee niin hyvälle tuulelle. Jotenkin kertoo siitä luotosta, että äiti tai isä tietävät kaiken.

  VastaaPoista
 5. Tämän kuun haaste olis mehtäpirtissä valmiina.http://mehtapirtti.blogspot.fi/2014/03/hau-hau.html

  VastaaPoista
 6. Meillä 7v kysyi aamupalalla: Miksei omaa naamaa näe kuin peilistä? Siinä meinas äitillä mennä aamutee vääräänkurkkuun. :)
  Emäntä

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...