tiistai 29. maaliskuuta 2016

Knit Picks-lankapuolat

Viimeksi listasin blogiin pieniä mokia, joita toki jokaiselle sattuu. Niistä ehkä viisastuneena jätin lankojen katkomisen vähemmälle ja kiitos Instagramista saadun inspiraation minimoin pääteltävien lankojen määrää entisestään. Löysin nimittäin kuvan, jossa eräs c2c-tilkkujen virkkaaja oli kerinyt langat lankapuolille. Lisäksi, että puolat pitävät langat järjestyksessä, voi samaa väriä keriä useammalle puolalle, jolloin lankaa ei tarvitse katkaista, jos samaa väriä tarvitseekin useammassa kohdassa.


Mutta mistä puolat? Se olikin kinkkisempi osuus. En tiedä onko näitä ulkomailla paremmin saatavilla, mutta Suomen verkkokaupoista ei kovin montaa vaihtoehtoa löytynyt. Itse päädyin lopulta Knit Picks 7 cm puoliin, jotka tilasin teetee SHOPista. Lisäksi ainakin Novitalla on myynnissä lankapuolia. Tosin niitä en löytänyt mistään verkkokaupasta.


Knit Picksin lankapuolat osoittautuivat hyviksi siksi, että lanka pysyy puolan sisällä, mutta se silti juoksee puolasta helposti. Muttei liian helposti. Käden ojennus, puolan ollessa sormessa riittää saamaan sopivasti lankaa puolasta esiin. Puola siis avataan yllä olevan kuvan mukaisesti. Tällöin lanka on helppo kiertää puolaan. Tämän jälkeen puola suljetaan ja ei kun puikot ja koukut laulamaan.


7 cm puolat ovat ainakin tällaiseen käyttöön vallan sopivat. Pari puolaa jouduin työn aikana uudestaan täyttämään, mutta pääteltävien lankojen määrä oli silti huomattavasti pienempi, kuin edellisen postaukseni kuvassa, jossa siinäkin tosin oli ylimääräisiä langanpäitä. Kannattaa siis testata, jos tarvetta esiintyy.


Henkilökohtaista kokemusta näistä puolista löytyy siis vain vajaan käsityön verran, mutta olen jo nyt erittäin tyytyväinen ostokseeni. Eikä tämä suinkaan ole maksettu mainos, vaan olen aidosti innoissani. Kätevää näissä puolissa on myös se, että ne kiinnittyvät toisiinsa pinottaessa, jolloin ne on helppo säilyttää. Pinoin niitä tosin usein myös työn aikana. Tällöin oli helppo löytää seuraavaksi virkattava lanka. Ja mikä onkaan parempaa, kun saada hieman helpotusta käsitöihin.

Onko sinulla kokemusta lankapuolista?

2 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...