tiistai 17. kesäkuuta 2014

Lankalaihiksen vaikeus

Nyt on ostettu, voitettu ja saatu lankaa sen verran paljon, että lankalaihiksesta taitaa olla enää turha puhua. Jo raskaudenkin vuoksi langan kulutustahti on hiipunut sellaiseen etana vauhtiin, että olen päättänyt vain kiinnostuneesti seurailla langan kulutustani loppuvuoden. Alkuperäinen tavoite kun on jo sen verran kaukana, etten usko sitä saavuttavani. Toisaalta on niin kiva saada lankaa ja löytää kaupasta herkkukeriä, etten ole enää aikoihin ahdistunut lankakiloistani.


Ensimmäisenä pitää esitellä palkintopaketti, jonka voitin Kaesan käsityöt-blogista jo huhtikuussa. Tämän esittely jäi raskausväsymyksen alle, niinkuin moni muukin bloggausidea, joita yritän nyt raapia kasaan jostain aivojen syövereistä. Voitin siis sadannen blogipostauksen kunniaksi järjestetystä arvonnasta Teetee Pallas lankaa ja Knit Picks 3,5 mm:n sukkapuikot. Kiitos vielä KaSulle mahtavasta arvonnasta ja ihanasta palkinnosta! Tämä paketti todella ilahdutti alkuraskauden väsyttämää mieltä!


Vähän lankavoiton jälkeen sorruin Lovaan. Nimittäin Schachenmayr Lova-lankaan. Langan ostin ihan tarkoitukseen ja se toivottavasti pääsee puikoille ennen Pikkusaalistajan syntymää. Tästä olisi nimittäin tarkoitus tehdä toukkapussi esimerkiksi tällä ohjeella.





Ja sitten vielä viimeisin lanka- ja kudesaaliini, jonka sain äidin ja anopin toimesta viikonloppuna, jolloin tarjosin heille syntymäpäiväkahvit. Tässä vaiheessa olin jo luopunut lankalaihistelusta, joten lankojen saaminen oli iloinen yllätys.

Anopin antamista kahdesta ihanan hempeästä kerästä Red Heart Soft Baby Steps-lankaa syntyy luultavasti myös toukkapussi, sillä uskoisin sellaisilla olevan käyttöä. Ainakin Pikku-E oli jo pienenä vauvana sen luokan raajojen heiluttelija, etteivät peitot tahtoneet päällä pysyä. Lisäksi tietysti vauvan kapaloiminen tuo turvaa ja lämpöä, joten miksipä en sellaisia tekisi. Ohjeena käytän joko tätä tai tätä, riippuen siitä kumpi tuntuu helpommalta. Tästä langasta luultavasti mieluummin virkkaisin, sillä en ole virkannut pitkään aikaan.

Myös Schachenmayr Viventa-kude lupailee virkkausta. Olen jo pitkään haaveillut kuteista virkkauksesta, mutten vain ole saanut aikaiseksi. Tämä ihanan värikäs kude muuntuu toivottavasti kesän aikana koriksi Pikku-E:n käyttöön.

Ja kaiken kukkuraksi yhdestä paketista paljastui Molla Millsin viimeisin Virkkuri-kirja, josta olin äidilleni vinkannut hänen kysyessään lahjatoiveita. Edellisestä Virkkuristakaan en ole ehtinyt tehdä enempää kuin yhden rusetin, mutta pääasia, että on ohjeita inspiraation varalle. Ja tämä kirja jos mikä sai aikaan sellaisen virkkauskärpäsen pureman, että tekeillä olevien sukkien jälkeen puikot lentävät nurkkaan ja virkkuukoukku kaivetaan esiin tai vaihtoehtoisesti käydään ostamassa vaikka uusi.

Virkkuri kirjasta löysin ihanien uusien ohjeiden lisäksi täysin uuden lankatuttavuuden, nimittäin Mopparin. Pakko oli lanka googlettaa ja kyseessähän on siis samainen lanka, josta tehdään siivousmoppeja. Lankaa myy ainakin Teetee Shop. Tätä olisi ihan pakko saada kokeilla jossain vaiheessa. En kuitenkaan usko tuon langan sopivan vielä tämän kesän ohjelmaan, mutta ehkäpä koukuttelen siitä jotain sitten ensi vuonna.

Ihanaa tiistaita!

Lankalaihiksen 9. välietappi
8,832 kg
+ 100 g Teetee Pallas
+ 200 g Schachenmayr Lova
+ 200 g Red Heart Soft Baby Steps
+ 300 g Schachenmayr Viventa
----------------------------------------------------
9,632 kg

(Lankavaraston tavoitepaino: 7,578 kg) 

10 kommenttia:

  1. Tosta kuteesta tulee vaikka mitä kivaa! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :) Se voi hyvin olla, että suunnitelmat sen suhteen muuttuu viel monta kertaa, ennenkun saan kuteen koukulle asti ;D

      Poista
  2. Kauniin väristä tuo lova lanka! :) virkkuri kirjat pitäisi kyllä hankkia. Hyviä vointeja sinulle ja vauvalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekkin! :) Pitkään kyseistä lankaa kuolanneena oli onni, että ehdin napata viimeiset kerät tota väriä alennushinnalla :D

      Virkkuri kirjoja suosittelen ehdottomasti! Omaa silmää miellytti melkein enemmän tämän jälkimmäisen kirjan ohjeet :)

      Ja kiitos! Nyt on onneksi menossa hieman tasaisempi kausi voinnin suhteen. Aika näyttää miten loppuraskaus sujuu :)

      Poista
  3. Ihania lankoja :) Tota kudetta on myös meillä Käsityövakssa myynnissä. Meinasin ostaa, mut miul on muutami palloja jo kotona mitkä pitäis saaha ekana käytettyy pois :D Ja tuo Lova on ihanaa lankaa! Meil on tosi samanlaine lankamaku :) Tota Red Hearttia nimittäi löytyy miulta kans :D Se on ihanan pehmeetä akryyliks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ollaan lankasamiksii ;D Toi Lova on tosiaan ihanaa! Ja kiva päästä taas vaihteeks tekeen vähän paksummasta langasta jotain, nyt kun oon pitkään tehnyt noista ohuemmista langoista. Ja toi Red Heart tuntuu tosiaan pehmoselta ollakseen akryyliä :) Jännä päästä siitä virkkaan, normaalisti kun on virkannut "kovemmista" langoista :)

      Poista
  4. Eikös raskausaikana niitä kiloja nimenomaan kuulukin kertyä? ;)

    Vitsit, kun ei olekaan tullut mieleen syyttää lukuisista lankakiloista kolmea raskautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuntuu kertyvän helpommin tosiaan noi raskausajan lankakilot, kun ne oikeat kilot ;) Että kaikenlaiset raskauskilot on ihan tervetulleita :D

      Nyt vaan perut kaikki edelliset perustelut lankakilojen suhteen ja syytät niitä raskauksia vaan ;)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...