maanantai 7. heinäkuuta 2014

Herrasmiehen eläinraitaiset sukatGentleman's Fancy Sock
Ohje: Nancy Bush: Knitting Vintage Socks: Gentleman's Fancy Sock
Lanka: Regia Zoofari
Puikot: 2 mm
Langan menekki: 81 g

Huh ja huokaus! Tässä ne nyt viimein ovat. Nimittäin yksinkertaistakin yksinkertaisemmat sukat, joita tikuttelin kaksi kuukautta. Sukkien ohje on alunperin julkaistu vuonna 1901, joten ohjeella on ikää jo yli sata vuotta, aivan kuten kaikilla kirjan ohjeilla. Useampikin sukkamalli kirjassa kutkuttaisi, mutta olen päättänyt välillä ottaa käyttöön hieman paksummat langat, töiden nopeamman valmistumisen toivossa.

Mukavaa vaihtelua oli neuloa englanniksi, jonka ansiosta sai neulonnan ohessa kehitettyä kielipäätään, tai ainakin karistettua pahimmat ruosteet päältä. Vastaan tulleet englanninkieliset neuletermit käänsin ja kirjasin ylös blogiin itselle ja muille luettavaksi ja tarvittaessa kerrattavaksi.

Vaikka ohuesta langasta neulominen olikin nyt superhidasta, oli ihana päästä viimein tikuttelemaan mieheni valitsemaa sinipunaisesta Regia Zoofari-lankaa. Eläinraita toimii näissäkin sukissa yllättävän hyvin, tosin toisessa sukassa raidat paikoitellen "hajosivat" eli punaisten kerrosten väliin tuli kerros sinistä, muttei tämä ainakaan omaa silmää haittaa. Aiemmin eläinraitasukat on tullut tehtyä Pikku-E:lle.

Kaikki seikat ynnättynä näiden sukkien neulonta oli ihan mukavaa puuhaa ja sukkien saajakin oli tyytyväinen, kun pitkään lankakorissa lojuneet kerät muuntuivat viimein sukiksi asti. Seuraavaksi esittelenkin teille jotain paksummasta materiaalista tehtyä.

Ihanaa maanantaita!

Lankalaihiksen 10. välietappi
9,632 kg
- 81 g Gentleman's Fancy Sock
+ 300g Smc Viventy
+ 100 g Drops Merino Extra Fine
+ 200 g Novita Helen
--------------------------------------------------------------
10,151 kg

(Lankavaraston tavoitepaino: 7,578 kg)

6 kommenttia:

 1. Hienot sukat :) Itse aiheutin viikonloppuna hymyilyä, kun lekottelin aurinkotuolissa ja virkkasin villapeittoa, oli "vähän" kuumaa hommaa :)

  VastaaPoista
 2. Nuo värit on kyllä upeat! ja voi että tykkään tuollaisista vanhoista malleista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin! :) Ja noissa vanhoissa malleissa on sitä jotakin :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...