maanantai 14. heinäkuuta 2014

Puoliväli poksahti - rv 20+1


Ihanaa huomata kuinka täällä blogin puolella muutamat ovat kommentoinnin ohessa kyselleet, onko raskaus edennyt hyvin. Kiitos kysymästä! Tässä olisi luvassa hieman laajempi vastaus näin postauksen muodossa.

Ensimmäisen raskauskolmanneksen jälkeen olen postannut vain Pikkusaalistajan liikkeistä masussa, mutta muuten olen ollut raskaudesta postauksien osalta aika hiljainen. Suurin syy siihen on varmasti ollut se, että kaikki on sujunut niin tasaisen rauhallisesti.

Kun tässä toisessa kolmanneksessa päästiin oikein kunnolla vauhtiin, alkuraskauden väsymys kaikkosi pois kokonaan. Tilalle tosin tuli alavatsa särkyä, päänsärkyä ja harjoitussupistuksia. Tosin kahdesta ensimmäisestä olen päässyt jo aika hyvin eroon. Alavatsa ei enää kiukuttele ja päänsärkykin kaikkosi lähes olemattomiin heti, kun hain apteekista lääkärin määräämän 100:n tabletin purkin Panadolia. Edellisen kolmen viikon aikana jouduin ottamaan purkista vain kaksi tablettia, kun aikaisemmin kärsin kunnon päänsärkymaratoneista.

Supistuksiinkin huomasin pystyväni vaikuttamaan hieman, kun nousen ylös kyljen kautta. Tosin eiväthän kivuttomat supistukset vaarallisia ole, mutta mukavampihan se on, ettei niitä ainakaan syyttä suotta itselleen aiheuta.

Syömisen suhteen muutosta on tullut hieman. Nimittäin siinä missä yleensä pieniä annosmääriä suositellaan alkuraskaudessa, pystyin minä tuolloin syömään miten paljon vain ilman, että se mitenkään vaikutti vointiini. Nyt keskiraskaudessa en kuitenkaan pysty enään syömään vatsaani täyteen tuntematta fyysistä huonoa oloa, joten pienet annosmäärät usein syötyinä ovat vasta nyt tulleet kuvioihin mukaan. Painokin onneksi on tämän järjestelyn myötä alkanut taas nousemaan pienen laskun jälkeen.

Mitä sitten tulee Pikkusaalistajaan, liikkuu hän vaihtelevalla vilkkaudella, mutta päivittäin kuitenkin. Kun nyt vertaan vauvan liikkeitä Pikku-E:n liikkeisiin hänen masussa ollessaan, väittäisin tämän vauvan olevan rauhallisempaa tyyppiä kuin isoveljensä. Se liittyykö tämä millään lailla Pikkusaalistajan persoonaan hänen synnyttyään jää nähtäväksi. Jotkut kun sanovat, että vauvan aktiivisuus masussa kertoo paljon hänen luonteestaan. Ja vaikka vauva onkin vähän rauhallisempaa sorttia ainakin masussa, voi hän silti hyvin. Viime neuvolakerralla sydänäänet löytyivät helposti ja vauvan sydämmenlyönnit vaihtelivat kuuntelun aikana, joka kuulemma kertoo hyvävointisesta sydämestä.

Nyt siis on raskauden puoliväli saavutettu. Se kertoo ainakin siitä, että ensi kuussa seuranta myös TAYS:n puolella alkaa ja jatkuu aina raskauden loppuun asti. Raskausmyrkytyksen suhteen luotan edelleen täysin hoitohenkilökuntaan ja estolääkkeeseen. Jos jotain oireita kuitenkin ilmenee, uskon että siinäkin tilanteessa myrkytyksestä selvitään ja saan ammattimaista ja hyvää hoitoa. Aika siis näyttää jatkuuko raskaus yhtä leppoisasti, kuin tällä hetkellä.

Ihanaa maanantaita!

14 kommenttia:

 1. Ihana lukea raskauskuulumisia ja tosi kiva että siellä etenee kaikki hienosti! :) Meillä ainakin on luonteet selvinneet jo maha-aikana. Isoveli oli todella voimakasliikkeinen ja vilkas ikiliikkuja, pikkusisko aavistuksen verran rauhallisempi mutta silti vilkas tapaus. Edelleen ovat samanlaisia, vilkkaita ja vikkeliä lapsia molemmat, mutta Nella hitusen rauhallisempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät lukea näitä raskauspostauksia! :) Ja hauska kuulla, että tuo kuulemani arvio lapsen luonteesta ei ole ihan tuulesta temmattu :) Meillä ainakin Pikku-E:n suhteen tulkinta on pitänyt paikkansa. Saa nähdä kuinka käy Pikkusaalistajan kohdalla ;)

   Poista
 2. Onnellista odotusta! Ihana masu sulla on! Toivottavasti raskaus etenee yhtä leppoisasti myös jatkossa! Mulla on ollut neljä raskautta, mutta en ole osannut tunnistaa vauvan luonteesta mitään mahaliikkeiden perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos :) En itsekkään varmasti olisi Pikku-E:n kohdalla aikoinaan tehnyt mitään tulkintoja, jos en olisi tästä kuullut. Se pitääkö paikkansa, että mahassa vilkkaat vauvat ovat sitä myös synnyttyään ei titetenkään voi tietää, mutta hauskaa on yrittää arvailla, millainen vauva tälläkertaa on tulossa.

   Poista
  2. Hauskaahan se arvailu on ja osaltaan valmistaa henkisesti vauvan tuloon. Meidän vauvat on vaan lähettäneet vähän ristiriitaisia viestejä tuon vilkkaiden suhteen sieltä mahasta.

   Poista
 3. Oi että, puoliväli jo <3 Ihanaa :) Meidän poitsu oli äärimmäisen aktiivinen masussa, mulla oli oikeasti tositosi tukala olo ja potkut sattuivat niin, että ähisin välillä kaksinkerroin (ihanku oisin mukamas oikeasti päässyt kaksinkerroin...) niiden takia. Jo laitoksella meille sanottiin, että tätä poikaa ei kannata jättää hoitopöydälle, kun on niin liikkuvainen ja jäntevä. Sama meno jatkuu, eli meillä on edelleen hirmuisen eläväinen tapaus :D Tokikaan vertailupohjaa ei ole. :)

  Onnea odotukseen, edelleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihanaa kun tietää että nyt on vähemmän odotusta edessä kuin takana <3 Ja juu, ei tällaisen mahan kanssa kyllä oikeasti kaksinkerroin pääse, mutta ymmärrän mitä tarkoitat ;) Tämä vauva on kyllä äärimmäisen rauhallinen, tosin välillä pitää päivän potkuspurtteja, mutta yleensä on aika rauhallinen.

   Ja kiitos <3

   Poista
 4. Ihana kuulla mitä sinulle kuuluu ja että odotusaikasi on sujunut nyt hyvin <3 Tuo sinun masusi on aivan ihana!!!! *huokaus* Sunnuntaitorilla ollessani ihailin kaikkien ihania masuja ja haaveilen siitä hieman itsekin ;) Meillä molemmat ovat olleet rauhallisia masuasukkeja, poika hieman enemmän liikkuva. Edelleen ovat rauhallisia, mutta poikasesta on kuoriutunut ajoittain kunnon Eemeli ;) Mukavaa ja aurinkoista loppuviikkoa sinulle ja pikkuE:lle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että näitä kuulumisia on kiva lukea :) Tuntuu että näin kesäaikaan pallomahoja näkee erityisen paljon :)

   Saa nähdä ennustaako masuvauvan rauhallisuus tässäkin tapauksessa myös rauhallista lasta ;) Mukavaa ja aurinkoista loppuviikkoa myös sinne päin! :)

   Poista
 5. Olipa tosiaan ihana postaus! Mukava kuulla, että olo on helpottanut. :) ps. ihana vauvamaha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit postauksesta! :) Ja kiitos mahakehuista! ;)

   Poista
 6. Ihana masukuva! :) Ja niin hirmusen sulonen paita, että pakko ihan tällei kysyä (jos saan) että mistä sen on..? :P
  Ja mulla molemmat ollut aika liikkuvaisia mahassa, mutta toinen oli selkeesti vilkkaampi, välillä oli vaikeuksia saada sydänääniä tai ultrattua kun ei pikkunen meinannut rauhottua edes silloin :P Ja niinhän se poika on ollutkin tollainen ikiliikkuja eikä koskaan paikoillaan! :D <3 Eli ensimmäinen (tyttö) on kyllä selkeesti rauhallisempi vaikka touhukas onkin, siitä ei osaa niin paljon verratakkaan, mutta kai se aika hyvin paikkaansa piti miten masussa oli.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saa kysyä :) Paita on ostettu Seppälästä joskus viime kesänä. Tosin alunalkaen vaaleanpunaisten ja sinisten lintujen värit oli alla ja ääriviivat päällä, mutta paidalle tapahtui jo ensimmäisessä pesussa jotain ja värialueet tuli ääriviivojen päälle. Paita on kuitenkin ollut niin kiva, että olen pitänyt sitä tästä "viasta" huolimatta :)

   Meillä Pikku-E oli masussa ihan samanlainen, kun teidän poika. Sydänääniä oli vaikea kuunnella ja ultrauksia tehdä, kun poika ui kokoajan karkuun :) Tämän vauvan kanssa ei ole ollut vastaavia "ongelmia" vielä kertaakaan :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...