tiistai 19. tammikuuta 2016

Keskeneräisenä - Siksak-huivi


Uuden vuoden myötä päätin tehdä pienen muutoksen blogissa; Keskiviikon keskeneräiset-blogisarja kaipasi uutta nimeä. Viime vuoden alusta asti on tuntunut hankalalta ajoittaa joku postaus tietylle päivälle. Ja oikeastaan tykkään tästä uudesta nimestä enemmän kuin vanhasta. Mietinnässä on vielä se, miten nimetä postaus siinä tapauksessa, jos samaa työtä tulee esiteltyä keskeneräisenä useamman kerran. Mutta eiköhän ajan myötä tämäkin selviä.


Tällä hetkellä keskeneräisenä on siksak-kuvioinen tuubihuivi. Ehdin suunnitella ja testata huiviin monta omaa ideaa, kunnes päätin etsiä valmista ohjetta Ravelrystä. Kyseinen kuvio on alkuperäisessä ohjeessa käytetty vauvan peittoon, mutta yksinkertaisena mallineule sopii mitä parhaiten huiviksi. Ensikertaa tutustuessani ohjeeseen se tuntui kovin monimutkaiselta ja luulin, ettei se jäisi millään mieleeni. Mutta kun keskimmäisen kavennuksen oikea tekotapa selvisi, alkoi mallineulekkin jäädä mieleen. Ylemmästä kuvasta huomaa, kuinka olen tehnyt keskimmäisen kavennuksen aluksi väärin. Annoin virheen kuitenkin jäädä, koska uskon, ettei se haittaa liikaa valmiissa työssä.


Langoiksi valikoitui merinolankajämät, joista yksi on Siniltä MYB-vaihdossa vuonna 2014 saamani ihana vihreä lanka. Työssä tulee vuorottelemaan huivissa jo näkyvät neljä väriä. En aio vuorotella niitä kuitenkaan samassa järjestyksessä, kuin tähän asti. Merino on muuten uskomattoman ihanaa lankaa neuloa, joten tätä työtä on nautinnollista tehdä.

Mitä teillä on keskeneräisenä?

6 kommenttia:

 1. Kaksikin eri virkkuuta meneillään: pikkuliina tuloillaan, verkkokassi odottelee kahvojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia töitä sinullakin kesken. Ja kassihan on jo sitten melkein valmis :)

   Poista
 2. Tosi kivat värit tulee tuohon :) Itsellä on kesken yhdet kirjoneilevillasukkaset sekä pitkä tuubikaulaliina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen alkanut haaveilemaan kirjoneulesukkien teosta. Ehkä saan sinulta inspiraatiota toteuttaa haaveeni ;)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...