Eilen, kun Pikku-E heräsi päivunilta, olin juuri alkanut valmistamaan raparperimuffinssitaikinaa. Istutin siis pojan syöttytuoliinsa ja leivoimme taikinan yhdessä loppuun. Kun taikina oli valmis, en jaksanutkaan alkaa lusikoimaan sitä erillisiin vuokiin, vaan päätin kaataa koko taikinan piirakkavuokaan. Eilen piirakasta leikatut palat olivat vielä hajoavia, mutta jääkaapissa vietetyn yön jälkeen piirakasta leikatut palat pysyivätkin jo koossa.
Taikinan sovelsin omenamuffinssien ohjeesta. Sovellettuna ohje on seuraavanlainen:
Raparperimuffinssipiirakka
200 g voita
2 1/2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl maitoa
n. 5 dl raparperia
Itse en vaahdottanut voita ja sokeria. Sekoitin sokerin ja kananmunat vain yhteen ja lisäsin vuoronperään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voi-maitoseoksen.Lopuksi lisäsin sekaan viipaloidut raparperit. Kaadoin taikinan voideltuun piirakkavuokaan ja paistoin 200:ssa asteessa n. 45 min.
Herkullista viikonloppua kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti