torstai 20. maaliskuuta 2014

Lankaunelmia - Bh 20/31

http://silmukansaalistus.blogspot.fi/2014/02/bloggaajan-haaste-31.html

Helyes-blogissa listattiin taannoin lankoja, joita kyseinen bloggaaja tarvitsisi. Itselläni kun Lankalaihis painaa pahasti niskaan, ei langoille ole niinkään tarvetta, vaan enemminkin varastoa täyttävistä keristä pitäisi päästä eroon. Päätinkin siis listata lankoja, joista unelmoin ja joita hankin, kun lankalaihis antaa myöden.

Lankaunelmani:

Lankamaailmasta löytyy jos jonkinlaista lankaa suht edullisella hinnalla. Muutamia kertoja on tullut käytyä paikanpäällä ja muutamia keriäkin ostettua ja olen erittäin vakuuttunut heillä myynnissä olevista langoista. Lankamaailmasta haluaisin ostaa seuraavia lankoja:

Viking Balder - Varsinkin violetti-keltainen väriyhdistelmä miellyttää silmääni. Tästä voisi neuloa vaikka pipon tai huivin. 
Materiaali: villa superwash-käsitelty 100% 
Kerän koko: 100 g. 
Puikko suositus: 12 mm.

Gjestal Maija - Tätä lankaa ostin viime vuonna pari kerää ja ihastuin siihen! Värivalikoima on laaja ja monet värit ovat minun mieleen. Yllättäen varsinkin oranssin väriset kerät kiinnittivät huomioni.
Materiaali: villa 85%, polyamidi 15%
Kerän koko: 50 g
Puikkosuositus: 3-3,5 mm

Fame Trend - Tähän lankaan en aikaisemmin Lankamaailman verkkokaupassa olekkaan törmännyt. Mutta oi, kuinka ihania värejä tästäkin langasta löytyy! Varsinkin väri 654 kutkuttaa värisilmääni. Tästä syntyisi jotkut ihanat pitsisukat, sillä lanka näyttää kuvan perusteella suht ohuelta. Uskoisin tämän olevan jopa omassa jalassa Maija-lankaa kestävämpi, sillä tekokuitua on tässä langassa enemmän.
Materiaali: 75% villa, 25% polyamidi
Kerän koko: 100 g
Puikkosuositus: 3 mm

Hjertegarn Strömpegarn - Oikea herkkujen herkku väriensä puolesta! Lähes kaikki värit voisin varastooni hankkia, niin ihanalta ne näyttävät! Sukkiahan näistäkin syntyisi.
Materiaali: villa 75%, polyamidi 25%
Kerän koko: 50 g
Puikkosuositus: 2,5-3 mm


Ja koska omalta paikkakunnalta löytyy ihana Käsityöpuoti Silmu&Solmu, pitää sieltäkin tietysti listat ne omat unelmakerät:

Drops Fabel - Ohut sukkalanka, jossa on laajavalikoima eri värejä. Ihailin tätä lankaa jo ollessani harjoittelussa Silmussa&Solmussa ja itseasiassa silloin ostamistani kahdesta kerästä mies neuloo minulle parhaillaan sukkia. Tätäkin lankaa olisi kuitenkin kiva saada lisää.
Materiaali: 75% villaa, 25% polyamidia
Kerän koko: 50 g
Puikkosuositus: 2,5 mm

Sadnes Sisu - Jossain tapauksissa pitsisukkia ja muita pintakuvioituja sukkia on mukava tehdä yksivärisestä langasta. Tämä Sisu yksivärisyydessään ja laajassa värivalikoimassaan olisi mainiota tähän käyttöön. Ja sopisihan siitä tehdyt sukat jo nimensäkin puolesta suomalaiseen jalkaan.
Materiaalit: 80% villaa ja 20% nylonia
Kerän koko: 50 g
Puikkosuositus: 2,5-3 mm

Schachenmayr Lova -  Tämä lanka kiinnosti minua heti, kun näin sitä paikanpäällä liikkeessä. En kuitenkaan viitsinyt ostaa lankaa tietämättäni mitä tekisin siitä. Lisäksi tuolloin oli useampia neuletyö jonossa, kuten melkein aina, enkä halunnut tuolloin ostaa lankaa varastoon muhimaan.
Materiaali: 67% akryylia, 30% villaa ja 3% polyamidia
Kerän koko: 50 g
Puikkosuositus: 9-11 mm

Siinä olivat minun lankaunelmani. Suurinosa langoista oli sukkalankoja, mutta onneksi nekin ovat monikäyttöisiä, eikä niistä aina tarvitse tehdä vain sukkia. Kunhan lankalaihis antaa myöden, suuntaa tämä neuloja kohti Silmua&Solmua ja Lankamaailmaa!

Ihanaa torstaita!

6 kommenttia:

  1. Mun äiti on neulonut tuosta Fame Trendistä ja se tais tykätä siitä :) En oo ihan varma, sekotanko nyt johonkin ja että mun mielestä se oli jotenkin karhean tuntuista. Mutta eiköhän se sukkana toimis hyvin :) Mä en tykkää noin "hapsuisesta" langasta sukkia neuloessa, sotkeutuu ikävästi toisiinsa kaksi lankaa, kun yhtä aikaa niitä sukkia tekee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok :) No, pitää joskus testata ja katsoa, tykkäänkö vai menetänkö hermoni :D

      Poista
  2. Ihan vieraita lankoja minulle nämä kaikki. Minä olen langanostolakossa koko tämän vuoden, joten enpä taida vielä tutustua noihin lankoihin tämän enempää. Mutta ensi vuonna...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman sama meininki täälläkin, mutta jos pääsen tarpeeksi suuresta määrästä lankoja eroon, suuntaan ostamaan jo tänä vuonna kerän tai pari :) Kiva, että näistä löytyi sinullekkin mielenkiintoisia keräehdokkaita :)

      Poista
  3. Hei! Eksyin tänne jonkun toisen neulontablogin jostain haasteesta, enkä ole aiemmin käynyt. Mutta minulla olisi sinulle jotain! Nimittäin kaksi iskemätöntä kerää juurikin tuota violetti-keltaista Balderia, ja kaupan päälle vielä yksi kahteen kertaan neulottu ja purettu kerä (vai onkohan se jo kolmanteen kertaan neulottu? voi olla purkamatta). Itse en sitten kuitenkaan tullut sen kanssa toimeen, en tiedä miksi edes kuvittelin - en siis koskaan neulo mitään isommilla kuin 5,0 mm puikoilla. Mutta väri oli niin ihana!

    Mutta asiahan siis oli, että haluatko nämä? Postikulujen hinnalla saat kotiisi, missä se onkaan, olen itse ostanut ne alennuksella niin, että kolmen kerän hinta oli vain 15 euroa, ja yhden olen tosiaan jo mäyhentänyt.

    Jos haluat, laita viestiä terveisiaelamasta@gmail.com !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau! Mahtava tarjous, eihän tuollaisesta voi kieltäytyä :D Laitan sulle osoitteeni sähköpostilla :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...