perjantai 12. helmikuuta 2016

Sydänpuustit


En ole mikään ruoka- saatika sitten leipomisbloggari. Sen olen todennut useastikkin täällä. Ruokien ja leivonnaisten kuvaaminen on paljon vaikeampaa, kuin neuleiden. Se, jos langan sävy ei ole kuvassa juuri oikea, ei tee itse neuleesta sen pahemman näköistä. Vaikka kyllä mieluiten käsityöni esittelenkin oikeissa sävyissä. Ruokien ja leivonnaisten kanssa oikea sävy taas on erityisen tärkeää ja väärä sävy tekee esittelyssä olevasta syötävästä helposti vastenmielisen. Siispä pyydän anteeksi kuvien mahdollisia sävyvirheitä.

Ajattelin kuitenkin, että tässä postauksessa tärkeintä on se ajatus ja halu jakaa teidän kanssa hauska niksi tulevan ystävänpäivän kunniaksi. Näin taannoin Facebookissa nerokkaan videon, jossa kyseisiä pullia tehtiin. Oma idea tämä ei siis ole. Ei todellakaan. Mutta hauska kuitenkin. Alkuperäistä videota en enää löytänyt, joten päätin kuvata blogiin vaihekuvat, joiden avulla saat sydänpuustit aikaiseksi.

Pullataikinan ohjeena käytin Kinuskikissan pullataikinaa ja puustien täytteeseen ohje löytyi samaisesta blogista. Tosin täytteen aineet sekoitin keskenään huoneenlämpöistä voita myöden. Tee siis ensin pullataikina ja valmista taikinan kohottua täyte. Tämän jälkeen tee seuraavasti:


1. Pyöritä yhdestä palasta taikinaa pallo ja muotoile se kädellä pyöreäksi levyksi.


2. Levitä täytettä taikinalevyn päälle.


3. Rullaa levy ja taita se kahtia.


4. Käännä levy niin, että rullan puolikkaat ovat päällekkäin ja leikkaa rullan taitetusta päästä katkoviivojen mukaisesti. Levitä taitetut puolikkaat niin, että pulla muistuttaa sydäntä. Voitele kananmunalla ja paista pullataikinaohjeen mukaan.


Ja lopuksi tietysti nauti!

Hyvää ystävänpäivää!

2 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...