torstai 13. maaliskuuta 2014

Mietteitä lankalaihiksesta - Bh 13/31http://silmukansaalistus.blogspot.fi/2014/02/bloggaajan-haaste-31.html

Olen yksi niistä lukuisista, jotka ottivat osaa lankalaihikseen siinä toivossa, että lankavarastot pienentyisivät. Olen sattuman varaisesti seuraillut muiden laihduttajien tilannetta ja kerta toisensa jälkeen olen huomannut, että sortumisia on käynyt ja lankaa on ostettu.

No, entäs minä sitten? No hyvin on mennyt, lankaa ei ole meille eksynyt kerääkään ei edes pientä nöttöstä. Syy ei ole siinä, etten haluaisi lankaa. Itseasiassa en ole edes vältellyt lankakauppoja tai markettien lankahyllyjä. Lankoja on tullut hypisteltyä ja ihailtua ja olen jopa kerran päättänyt ostaa lankaa, mutta en vain pysty! Tunnen itseni todellakin oudoksi linnuksi. Olenko neuloja ollenkaan, kun pystyn vastustamaan lankojen kutsua?

Hauska sattuma sinänsä on se, että uhmasin lankalaihikseni ja osallistuin Taijun neulomukset-blogissa arvontaan, jossa palkintona oli neljä kerää Teetee Pallas-lankaa. Arvaatteko jo miten kävi? Jep, voitin arvonnan. Se antoi uskomattoman hyvän mielen, sillä pääsin hankkimaan lankaa ilman, että piti uhmata äärimmäistä päättäväisyyttäni. Outo mieli.

Koska arvontalangat eivät ole vielä saapuneet, päätin kuvata niitä herkkuja, joita varastosta löytyi. Näiden takia sitä jaksaa yhden vuoden vaikka laihistella. Varsinkin Novitan Miamit saavat toivottavasti pian kyytiä. Lisäksi olen suunnitellut värjääväni tylsiä harmaita ja valkoisia Nalle-lankojani, jotta nekin pääsisivät vuoden aikana puikoille.

Sanottakoon vielä lopuksi, että olen kaikista huolimatta äärimmäisen iloinen, että lähdin lankalaihikseen mukaan! Ensi vuonna tosin uskoisin olevan taas sen lihotuksen aika, hih.


Ihanaa torstaita!

20 kommenttia:

 1. Vitsit, mikä mäihä käynyt sulle arvonnassa :)

  Mä tajusin koko lankalaihiksen vähän viime tingassa, enkä siis osallistunut. Tosin kävin läpi, kuvasin ja punnitsin lankavarastoni tuossa viime viikolla ja huomasin, että eihän mulla edes ole juurikaan lankoja! Kovasti tarttis uusia lankoja, että ois jotain mistä alkaa tekemään jotain :( Yhdet sukat oisin samantien ohjeen löytymisen jälkeen laittanut puikoille, mutta eipä ollut lankaa. Sitten hoksasin, ettei ole muuten sopivan kokoisia puikkojakaan, joten lankakauppaan lähteminen jäi, kun ois pitänyt niin pitkälle lähteä niiden puikkojen (irtopäiden) takia :D ...Eli täällä siis toinen, jolle ei tee tuskaa jättää lankaa kauppaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvä etten ole "ongelmani" kanssa yksin ;) Minullekkin moni sanoi, kun lankavarastoni julkaisin, etteihän tuossa paljoakaan ole :D Onneksi kuitenkin sen verran, että on mistä tehdä :)

   Poista
 2. Minä olen myös tyytyväinen lankalaihikseeni. Mieheni osti yllärinä minulle 600 grammaa, mutta itse olen vain tyytynyt kaupassa lankoja ihailemaan. Kävin jopa ystäväni kanssa Lankamaailmassa, ostin ainoastaan kahdet sukkapuikot äidilleni. Eli olen reilusti saanut laihdutettua varastojani. :)

  VastaaPoista
 3. Miun lankalaihis näyttää siltä, että tämä alkuvuosi taitaa mennä lihottaessa ja toivottavasti lopulle vuotta olisi vähän jo sitä miinusta :D iso työ alla, niin vähän hiljaista pitelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi on tosiaan vasta alkuvuosi ;) Tsemppiä lankalaihikseen! :)

   Poista
 4. Minä en ole enää viitsinyt merkata muuta kuin sen määrän mitä lankaa kuluu, koska olen sortunut jo niin monesti (mutta joka kerta lanka on mennyt heti käyttöön!) :D Tosin en osallistunutkaan virallisesti lankalaihikseen. Langat on pistetty sinulle kyllä jo tulemaan, mutta täällä pikkukylässä ei oikein tuo PostiPate juokse. En tiijä missä tökkii kun saattaa oman paketinkin saapuminen 1. luokassa kestää parikin viikkoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tilannehan on aika hyvä, jos ostetut langat on kuitenkin päässeet heti käyttöön ;)

   Ja hyvä tietää, että langat ovat tulossa, hieman olenkin jo ihmetellyt missä viipyvät :)

   Poista
 5. Itselläni lankalaihin ei tarkoittanut missään välin sitä, ettenkö saisi ostaa lankoja - kunhan vain neuloisin lankavarastoni kuitenkin pienemmäksi. Tähän asti kaikille ostetuille ja saaduille langoille on tietty käyttökohde valmiiksi mietittynä, ja aikataulukin suunniteltuna. Joten siltä osin oma lankalaihis on hyvässä kunnossa, eikä ole tullut varsinaisia "sortumisia".

  Ihmisillä tuntuu olevan ihanan erilaisia tapoja laihduttaa (toisilla totaalista ostamisen välttelyä, toisilla vain raivokkaampi neulomistahti), joten on ihana seurata toisten laihduttamista. Inspiroivaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä ja rennolta, mutta silti järjestelmälliseltä tuo sinun lankalaihiksesi :) On tosiaan hauska nähdä, miten eri tavoin voi lankalaihistella :)

   Itse laitoin itselleni lankavaraston vähenemistavoitteeksi kilon. Viime vuonna kulutin lankaa 1,4kg, joten periaatteessa omassakin laihiksessani on melkein puolen kilon mahdollisuus lankaa hankkia. Kuitenkin tiedän, että vuoden aikana tulen saamaan lankaa jonkin verran, joten tästä syystä välttelen tuota lankojen ostamista itse viimeiseen asti.

   Poista
 6. Mulla on lankojen lisäksi kaikenlaista muuta käsitöihin ja askarteluun liittyvää matskua tosi paljon. Vievät jo aika paljon kaappitilaa. Aika hyvin olen pysynyt kurissa, mutta en mä ihan ehdoton ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askartelumateriaalia täältäkin löytyy lankojen lisäksi. Tosin askartelumateriallia kohtaan en tunne samaa himoa, kuin lankoja kohtaan, joten niitä tulee ostettua selkeästi tarpeeseen, joskus tosin vähän yläkanttiin määrät arvioiden ;)

   Poista
 7. Kommentoin pitkän pätkän heti pian tämän ilmestyttyä, mutta puhe lienee kadonnut jonnekin. Samoin vastasin tuohon Iso Lapsi -postaukseen vielä, mutta sekin jäi jonnekin välille..? Bittiavaruus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :/ Se tässä kommenttien valvomisessa on, että se joskus hävittää kommentteja ilman, että niistä tulee ilmoitusta Bloggeriin :/ Itselle on myös joskus käynyt vastaavasti, kun olen kommentoinut blogeihin, joissa on kommenttien valvonta päällä.

   Poista
  2. Hmm, jännä juttu! Minulla ei Blogger-aikana ollut kommenttien valvontaa, mutta Blogger ei viime kuukausina ilmoittanut enää mistään. Laitoin kommenttivalvonnan päälle, mutta sama meno jatkui edelleen. Piti aina käydä lukemassa omaa blogia taaksepäin, jotta näkisi mahdolliset kommentit. Lopulta kyllästyin, koska vuoropuhelu lukijoiden kanssa on itselleni Se Juttu, ja Blogger teki siitä aika hankalaa. Vaihdoin Wordpressiin. Voi että, toivottavasti Blogger saa tuon homman pian järjestykseen!

   Poista
  3. Oho, sulla Blogger kyllä temppuili sitten ihan kunnolla! Itse pistin kommenttien valvonnan juuri tuosta syystä, että haluan lukea kaikki kommentit ja myös vastata niihin. Silmukan ytimestä-haasteen suosion kasvun jälkeen kun kommentteja alkoi tulla jo niin paljon, ettei niistä pysynyt perillä ilman seurantaa. Toivotaan tosiaan, että Blogger saa tuon viestien katoamisen ja monen muun ilmenneen ongelman kuntoon!

   Poista
  4. Mä oon ihan autuaan tietämätön näistä ongelmista :o Mulle ei ainakaan oo kukaan sanonut, että ois hävinnyt. Pari kertaa oon puhelimella vahingossa klikannut "poista", mutta ne on olleet omia mokia. Toistaiseksi mä oon tykännyt bloggerista, sopii mulle tosi hyvin :)

   Poista
  5. No ei noita mullekkaan kommentoijana ole montaa kertaa vastaan osunut. Yleensä silloin ei tule sitä tekstiä, että "Kommentti julkaistaan hyväksynnän jälkeen" Omaan blogiin näitä, että kommentoijat on itse asiasta ilmoittaneet on tullut muutamia. Lisäks muutamat kommentit Blogger tykkää monistaa, eli ne näkyy hyväksyttävien listassa kaksi kertaa. Kuitenkin pääasiassa toi kommenttien hyväksyntä on toiminut hyvin, joten en ole nähnyt tarvetta siitä luopua :) Ja muutenkin tykkään minäkin Bloggerista. Blogia saa muokattua sopivasti oman näköiseksi. Muutamat jutut tarvii hieman kikkailua (kuten kuvien lisääminen sivupalkkiin ilman otsikkoa) mutta sekään ei tunnu liian suurelta vaivalta :)

   Poista
 8. Mäkään en laittanut itselleni tavoitetta olla ostamatta lankaa. Tiesin, että en siinä onnistuisi kuitenkaan. Nyt on sitten vaan entistä kovempi homma saada varasto pienenemään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en uskalla ostaa lankaa, koska sitten en varmasti pääsisi tavoitteeseeni :D Tsemppiä lankalaihikseen!

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...