keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Imua vaippaan

Ompelukoneeseen tartuttu, ompelustyö valmistettu ja teos käyttöön otettu.


Meillä nimittäin käytetään kestovaippoja. Ja minusta ainakin tuntuu, ettei vaippoihin laitettavia imuja voi olla koskaan liikaa. Tälläkertaa imuiksi päätyi kaksi vanhaa froteepyyhettä. Toisen pyyhkeistä olen "perinyt" isosiskoltani ja toisen sain pikkutyttönä joululahjaksi. Vanhat froteepyyhkeethän ovat mitä mainiointa imuainesta, sillä niitä on pesty moneen kertaan, joten ne imevät nesteen hyvin itseensä. Samalla saa vanhat pyyhkeet hyötykäyttöön ja sehän sopii! :)

Täytetään yhdenkoon. Babyland- taskuvaippaa.

Kestovaippoja meiltä löytyy kahden tai oikeastaan kolmenlaisia. Ensinnäkin käytössä on siskoni tekemiä vaippoja, joita on kahdenlaisia. Molemmissa on sekä imua vaippaan ommeltuna ja tasku, johon saa lisätä tarvittaessa lisää imua. Nämä ovat hyvä vaippoja, josta kertoo se, että kaikki näistä TSI (=tee se itse) -vaipoista olivat pesussa, menossa pesuun tai kuivumassa. Loput vaipat ovatkin sitten Babylandin yhdenkoon taskuvaippoja. Taskuvaipat ovat taskullisia vaippoja, joissa ei välttämättä ole vaippaan itseensä ommeltua imua. Babyland-vaipoissa imua itse vaipassa ei ole, jolloin vaippa kuivuu nopeasti pesun jälkeen. Ennen kuin vaippa puetaan lapsen päälle, se täytetään erillisillä imuilla, jolloin imujen määrää voidaan säädellä tarpeen mukaan.

Babyland on vaippamerkki, jonka puolesta olen liputtanut jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen, joka tapahtui Pikku-E:n ollessa vielä alle 3kg painoinen. Monissa yhdenkoon kestovaipoissahan painosuositus alkaa 3-4 kg:sta. Siitä huolimatta nämä vaipat toimivat kokemukseni mukaan pienemmälläkin vauvalla. Babylandin vaipathan ovat, toisin kuin kalliit merkkivaipat, halpoja hinnaltaan. Kuitenkin "kilpasiskojensa/-veljiensä" tavoin ne käyvät koko vaippaiän (4 kg-16 kg).

Vaippa käyttövalmiina. Nepit on nepitetty pystysuunnassa Pikku-E:lle sopivaksi.

Babyland vaippojen mukana tulee yksi froteeimu, jonka lisäksi laitan vaippaan aina yhden lisäimun. Tällä varustuksella vaippa kestää 2-4h riippuen nautitun nesteen määrästä :)

Pikku-E:n Babyland-vaipat olen ostanut raskauskeiju-verkkokaupasta.

Esiintyi keskiviikon keskeneräisissä 021

5 kommenttia:

 1. Ai että mä nostan hattua kestovaippojen käyttäjille!!
  Mä en vaan itse pysty...
  HIENO HOMMA =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan hatun nostosta! Jokaisen tapa on se oikea tapa vaipattaa :)

   Poista
 2. Maija tuo on niin ihanaa, että on muitakin kestoilijoita. Ihana lukea tuota
  innostusta :) -Helinä-

  VastaaPoista
 3. Meillä babylandit on kanssa ollu parhaimpia kestoja koskaan ja liputan niiden nimeen ehdottomasti. -Helinä- Ps. Samanlainen vaippa löytyy meiltäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihanaa kun kommentoit, kiitos siitä :) Ja Babylandit on ihan mahtavia vaippoja :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...