perjantai 22. helmikuuta 2013

Retro-ohjeita

Eilen tein-blogissa esiteltiin eilen (ei niin) uutta neulekirjastoa. Siitä intoutuneena päätin esitellä uuden vanhan löytöni. Löydön tein viime viikolla meidän yli vuoden sekavarastona toimineesta Pikku-E:n tulevasta huoneesta. Saimme nimittäin viimeinkin siivottua huoneen ja se odottaa nyt tapetin poistoa ja remonttia.

Muuttolaatikosta siis löytyi vanha neulekirja, jota en aijemmin ole jostain syystä sen tarkemmin tarkastellut. Päätin kuitenkin avata kirjan. Ja vau, mikä insipiraatiotulva hukuttikaan aivoni! "Haluan tehdä tuon ja tuon... ja tuon" mietin. Nyt siis päätin esitellä tämän ihanan pienen, mutta sitäkn idearikkaamman teoksen teillekkin.


Pehmeitä neuleita
Kirjoittanut: H. Gleitsmann, E.S. Schmidt ja E Türkis
Painettu: Tanskassa 1975

" Verraton neulomisen perusteos. Perusteellinen, havainnollinen ja helppotajuinen opas joka sisältää muun muassa kaikki tunnetuimmat kuvioneuleohjeet. Aloittelija opastetaan asiaan lähes kädestä pitäen, tottunut neuloja saa virikkeitä omien mallien suunnitteluun. kirjan kuvitus on erinomainen"

Näin luvataan kirjan takakannessa, eikä suotta. Ohjeet vaikuttavat erittäin selkeiltä ja mikä parasta, aivan samoja pintaneuleita käytetään edelleen, jos neuleblogeja on uskominen. Eli kirja on siis edelleen ajan hermoilla. Luulenpa siis, että ensi joulun pukinkonttiin hyppää sukkapareja erilaisin pintaneulein koristeltuina.

Jos siis joskus löydätte tämän teoksen, suosittelen teidän siihen tarttuvan hetimmiten :)

Näissä vanhoissa teoksissa parhautta on kieli ja teitittely, jota niissä käytetään :)

Ihanaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Oi, äitillä oli/on tuo kirja, muistan joskus lapsena lukeeni sitä ja ihmetelleeni, miten aikuiset muka ymmärtää siitä jotakin. :D

  Itse selailin viikonloppuna kirjaa, jossa oli ohjeita ja kaavoja 1970-luvun alun lastenvaatteisiin. Siinäkin se kieli oli välillä aika... mielenkiintoista, jotkut termit olivat aika paljonkin muuttuneet. Vaatteet kyllä olivat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, vanhoissa kirjoissa teksti on kyllä hauskaa :D Tulee sellainen olo että on itse jotenkin tosi "ylhäinen" kun kirjoittaja teitittelee :)

   Ja hienoa, että sä oot katsellut samaa kirjaa. Täytyy vielä perehtyä tarkemmin, että onko ohjeet niin selkeet, kun takakannessa luvataan, vai meneekö sormi suuhun :D

   Poista
 2. Kyseisen kirjan löysin Hakaniemen torin laidalla olevasta antikvaarista. Mukaan lähti:)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...