keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Jarrutaidetta
Syksyn lähestyessä kävin Pikku-E:n villasukkatilanteen lävitse ja yllätyin, kun vain yksi sukkapari oli pojan jalkaan sopivan kokoinen. Päätinkin siis sen lisäksi, että neuloin itse pojalle villasukat pyytää sekä pojan mummua, että muaria neulomaan pojalle sukat. Omalta äidiltäni, eli pojan muarilta löytyikin sopivan kokoiset sukat hänen kätköistään ja pojan mummukin tikutteli nopeasti Pikku-E:lle ihanat sukat. Suuret kiitokset molempiin suuntiin!

Mutta, kuten jo vuoden alussa totesin, on villasukat nopeasti menevän pojan jalkaan hieman turhan liukkaat. Kaivoimpa siis Sock Stop-pullon esille ja taiteilin pojan uusiin sukkiin jarrukuviot pohjiin.

Muut sukat sain kuvattua ennen käyttöönottoa, mutta keltaiset sukat, joihin piirtelin vapaalla kädellä tähtiä ja kiemuroita, olivat pojan mielestä niin vastustamattomat, että ne piti saada heti jalkaan. Tästä syystä keltaisten sukkien jarrut ehtivät kerätä jo hieman väriä itseensä. Syynä taas tälle innostukselle olivat varmaankin tähdet, jotka ovat pojan ehdottomia suosikkikuvioita. Tosin myös kahta muuta sukkaparia on jo soviteltu jalkaan ja mukavalta näyttivät nekin tuntuvan.

Mukavaa päivää kaikille!

9 kommenttia:

 1. Mua arastuttaa ite tehä noita jarruja, ei vaan millään raaskis! Varmaa pitäis vaa uskaltaa 'pilata' sukat :) Ei tuu oikeen käytettyy pojalla villasukkia kun ne niin hitsin liukkaat, joten jarrumeiningeillä olisi käyttöä todellakin. Hei, löytyykö tota jarruainetta muina väreinä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa vaan uskaltautua, pääsee villasukatkin käyttöön :) Sieltä mistä itse tuota ainetta ostin, sitä oli valkoisen lisäksi beigenä, mutta luulisin että oikeasti on laajempikin värivalikoima olemassa :)

   Poista
  2. Joku tumma sävy olisi kyl kiva jos löytyisi :) Ehkäpä mä uskaltautuisin sitte jarrut sukkiin laittaa.

   Poista
 2. Kiva vinkki! Pitääkin muistaa, kun nuorin tulee jarrusukkaikään. Itse tykkään käyttää itsellä ja lapsilla villasukkia. Ja ovathan ne tosi liukkaat kävelemään opettelevalla. Ja nyt tiukkapipo-osuus. Ettehän käytä jarrusukkia lapsella kengissä. Jarrut jarruttavat ja jalka ei pääse liikkumaan kengässä oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos vinkistä oli hyötyä! Meillä ainakin tuolla kaksivuotiaalla meno on välillä niin huimaa, että jarrut on villasukissa välttämättömät. Ja toki muistan tuon kertomasi faktan, kiitos vielä muistutuksesta :)

   Poista
 3. Tää on ihan huippuidea, itsellä tuota samaista jarruainetta parikin pulloa tuolla odottelee, että tämä äiti saa lapsilleen sukat neulottua, ihan sisätossuiksi :D Ja noita värejä oli ainakin meidän askarteluliikkeessä monessa eri värissä :) Mukavaa loppuviikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan olekkin hyvä idea! :) Pitääkin itse metsästää joskus tuota muissakin väreissä, kuin vain valkoisessa. Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle! :)

   Poista
 4. Miä oon kans kokeillut tuota Sock Stopia. Sopii niin pienten lasten sukkiin, mutta myös ikäihmisten sukkiin. Välillä kun saa ihan ettimällä ettiä liukuestesukkia ihan aikuisillekin, niin tuo tekee elämästä taas pikkuisen helpompaa :)

  Tosi nätit kuvioinnit, ja kauniit sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hyödyllinen aine on tämä! Ja kiitos kehuista :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...