tiistai 8. lokakuuta 2013

Vastaukset 8-12/30

8. Haastavin neuleprojektisi?

Viime vuonna Pikku-E:lle tekemäni joulukalenteri. Ensinnäkin työ sisälsi suljettuna neuleena tehtävää kirjoneuletta, joka on mielestäni huomattavasti vaikeampaa, kuin tasona neulottu kirjoneule. Onneksi näissä joulukalenteritaskuissa ei haitannut, vaikka langat vähän kiristelivätkin. Toiseksi 24 vauvatumpun tekeminen on jo itsessään aika haastavaa. Mutta selvisin tehtävästä ja sain valmista aikaan!

9. Lempilankamateriaalisi (neulomisominaisuuksia ajatellen)?

Neulon mielelläni sellaisista villa- ja sukkalangoista, joissa lampaan villan rasvaa on jäänyt lankaan. Tuolloin nimittäin sormet eivät kuivu yhtä herkästi, kuin esimerkiksi keinokuidusta neuloessa, sillä villan rasva jättää käsiin hieman rasvaa. Tosin näin ilmojen viiletessä on jo pakko tarttua rasvatuubiin, sillä nyt käteni viimeistään alkavat kuivua.

10. Lempikuvio/-malli tai -suunnitelija?

Tykkään edelleen Suvikumpu-blogista löytämästäni mallineuleesta Käytin tätä kuviota vuoden alussa eräisiin ihaniin sukkiin ja ihastuin pintaneuleeseen heti. Samaisessa blogissa mallineuletta on käytetty myös ihaniin nappisukkiin, jotka aion myös jonain päivänä toteuttaa.

11. Onko sinulla "neulojasankaria" tai jotakuta, joka on niin taitava/mahtava/upea/ihana, että haluat muidenkin löytävän hänet?

Ollessani työharjoittelussa käsityöpuoti Silmu&Solmussa, liikkeen omistajasta tuli itselleni suuri neulojasankari ja jonkinlainen oppiäiti. Häneltä opin paljon langoista, neulomisesta, virkkauksesta ja ylipäänsä käsillä tekemisestä. Myös monet bloggajat ovat neulesankareitani! Toisten samanhenkisten bloggajien ihanat työt saavat minut huokailemaan ja tulemaan hyvällä tavalla kateelliseksi. Siis, sillä tavalla kateelliseksi, että haluan itsekkin vielä joskus tehdä jotain yhtä hienoa. Ja tietysti täytyy myös mainita oma äitini, joka innostuu aina uusista ohjeista ja joka on monipuolisesti taitava käsistään.


12. Missä säilytät lanka-"jemmaasi" (stash)?

Alun alkaen tarkoitus oli, että lankajemmani mahtuisi yhteen säilytysrahiin. No, sitten kävi se kaikille neulojille tuttu juttu. Ihania lankoja vain käveli vastaan ja ne hyppivät syliin. Eikä sille mahtanut mitään, että ne piti viedä kassan kautta kotiin! Nykyään säilytysrahin lisäksi lankoja löytyy takkahuoneen yhdestä kaapista ja lisäksi kaikki uusimmat ja projektin alkamista odottavat langat esittelevät kauniita värejään korissa säilytysrahin päällä. Kaikki langat, paitsi korissa olevat olen lajitellut isoihin minigrip-pusseihin. Kätevää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...