sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Vastaukset 4-7

Lainaten Pipon ytimestä-blogin Sinin keksimää ideaa, päätän minäkin tiputella loput vastaukset isompina kokonaisuuksina. Eli, jotta blogi ei täyttyisi pikkukysymyksistä, vastaan kerralla useampaan. Kiitos Sinille ideasta!

4. Kuinka opit neulomaan?

Koulun käsityötunneilla ne ensimmäiset opit taisin haparoiden saada. Ja todellakin haparoiden. Aikuisiän kynnyksellä innostuttuani käsitöistä uudelleen sain oppia äidiltäni ja loput järkeilin omassa päässäni. Nykyään monet uudet tekniikat tulee opeteltua netin avustamana tai opettelemalla käsityö-kirjoista.

5. Kauanko sinulla meni neulomisen oppimisesta ensimmäisen työn valmiiksi saamiseen?

Ensimmäinen valmistunut työ oli ne ala-asteella haparoiden tehdyt villasukat, joista jo aiemminkin kerroin. Uskon niiden tekemiseen kuluneen useita viikkoja tai jopa kuukausia.

6. Suosikkisi neulomistasi asioista?

Kummitytölle tekemäni Monsteri. Ohje oli maksullinen, enkä sitä raaskinut ostaa. Ja koska hirviö näytti helpolta tehdä, neuloin sen katsoen mallia alkuperäisestä Monsterista. Lisäksi korvasin pehmon virkatut korvat huovalla ja lisäsin hieman koristeita. Siitä tuli hirvittävän suloinen!

7. Inhokkisi?

Aaltokori. Syynä on lähinnä sen käyttökelvottomuus. Ehkä jonain päivänä tunaan tästäkin paremmin toimivan ja enemmän omaa silmää hivelevän. Siihen asti se saa olla Pikku-E:n leikeissä hattuna tai ihan minä vaan. 

1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...