perjantai 11. lokakuuta 2013

Mysteerityö 012Viimeksi annoin ohjeet osiin K ja L. Osia K neulottiin yksi ja osia L kaksi. Kappaleet ovat pieniä ja ne näyttävät tältä:


Tästä Mysteerityössä on kyse:

  • Jokaisessa Mysteeri-postauksessa annetaan sanallinen ohje kulloinkin vuorossa olevan osan neulomiseen tai virkkaamiseen.
  • Postauksen alussa esitellään miltä edellisellä kerralla ohjeistetun osan kuuluisi näyttää.
  • Sitä, mikä mysteerityöstä tulee saa arvailla. Arvauksia saa esittää niin monta kuin keksii.
  • Ensimmäinen oikein vastannut saa yllätyspalkinnon. Anonyymit! Muistattehan lisätä arvaus-kommenttiin sähköpostiosoitteenne, jotta saan ensimmäisenä oikein vastanneeseen yhteyden.
Ja nyt annan ohjeet viimeiseen mysteerityön osaan. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi viikolla annan ensimmäisen kokoamisohjeen. Kokoamisohjeet annan kuvallisina, sillä mysteerityön kokoamisen ohjeistaminen vain sanoilla voisi olla vaikeaa.

Tämä viimeinen osa onkin ehkä ensimmäinen selkeä vihje siitä, mikä mysteerityöstä tulee, joten kannattaa tarttua neulepuikkoihin, jos halajaa yllätyspalkintoa itselleen!

Mysteerityön osa M

Lanka: Novita Miami. Työhön on käytetty kolmea väriä, joita nimitetään väriksi a, väriksi b ja väriksi c. Värit saat itse tietenkin päättää itse.
Puikot: 2,5 mm
Kappaleen koko: 12 x 5 cm
Langan menekki: Väriä a menee n. 50g. Lankaa voi siis kulua hieman yli 50g, tämä tietysti riippuu myös langasta, jos käytössäsi ei ole Novita Miamia. Väriä b ja c kuluu reilusti alle 50g. Jos siis sinulla on väriä a vain 50g, voit hyvin tehdä osan B tai C värillä b tai c. Tämä muutos ei juurikaan muuta lopputulosta.
Huomautettavaa: Käsialani on suht löysää. Joten mikäli oma käsialasi on tiukempaa, suosittelen lisäämään silmukoiden määrää. Oma koetilkkuni: 5 cm (= 11 s) x 5 cm (= 17 krs)

Luo 25 s värillä c. Jatka samalla värillä. Neulo sileää 2krs:ta. Tämän jälkeen:

1. krs: 4s c, 3s b, 1s c, 3s b, 1s c, 1s b, 1s c, 1s b, 2s c, 1s b, 1s c, 4s b, 4s c.

2. krs: 4s c, 1s b, 4s c, 2s b, 1s c, 1s b, 1s c, 1s b, 1s c, 1s b, 1s c, 1s b, 3s c, 1s b, 4s c.

3. krs: 4s c, 1s b, 3s c, 1s b, 1s c, 1s b, 1s c, 1s b, 1s c, 4s b, 1s c, 4s b, 4s c.

4. krs: 7s c, 1s b, 1s c, 1s b, 1s c, 2s b, 1s c, 1s b, 1s c,1s b, 1s c, 1s b, 3s c, 1s b, 4s c.

5. krs: 4s c, 3s b, 1s c, 3s b, 1s c, 1s b, 1s c, 1s, b, 2s c, 1s b, 1s c, 4s b, 4s c.

Jatka tämän jälkeen työtä, kunnes se on 5 cm pitkä ja päättele työ.

Huom! En ollut kirjoittanut kirjoneuleeseen itselleeni ohjetta, joten jouduin tulkitsemaan kirjoneuleen suoraan työstä. Mielestäni tulkitsin neulesuunnan oikein. Paljastettakoon, että kirjoneuleesta pitäisi muodostua englanninkielinen sana. Mikäli sellaista ei työhön kirjoneuleella tule, ilmoitathan minulle siitä, niin yritän korjata ohjeen oikein, kiitos!

Mysteeristä perjantaipäivän jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...