keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Oodi hiilikuidulle
Tästä aiheesta olen maininnut silloin tällöin ainakin muiden blogeihin kommentoidessa, mutta nyt päätin, että hillikuitupuikot ansaitsevat hieman suitsutusta ihan oman postauksen muodossa.

Rakkauteni hiilikuitupuikkoihin syttyi sen jälkeen, kun otin käyttöön helmikuussa ostamani puikot. Se kaikki mistä pukot ostettuani kerroin pätee käytönkin jälkeen. Puikot siis ovat kestävät, kevyet ja lämpimät käsissä. Pitkään puupuikoilla neulottuani, tuntui hieman hassulta kuunnella taas puikkojen kilinää, mutta toisaalta siitä tuli erittäin kotoinen olo.

Itse en pysty käyttämään muovisia enkä metallisia puikkoja, koska niitä käsitellessä kädet hikoavat. Lisäksi tunne siitä, kuinka silmukat eivät juokse puikoilla, vaan laahaavat itseään puikon pintaa vasten saa selkäpiissäni aikaan inhottavia kylmiä väristyksiä. Tämä taas juontaa juurensa inhostani pumpuliin, jota sitten onkin vaikeampi selittää.Tämän kaiken vuoksi onkin ihanaa, että puisten puikkojen lisäksi on valinnanvaraa.

Myös myöhemmin ostamani hiilikuituiset pyöröpuikot toimivat mainiosti. Kestävyys, keveys ja lämmin tunne kässissä pätee niihin yhtälailla kuin sukkapuikkoihinkin. Ylimmässä kuvassa olen tehnyt kantapäätä kerratuilla silmukoilla, joista on ohjetta tulossa myöhemmin, ja puikot kestävät välillä hyvinkin kireitten kerrattujenkin silmukoiden neulomisen. Kestävyys on siis teho testattu!

 Jos et vielä ole kokeillut hiilikuitupuikkoja, niin suosittelen lämpimästi!

Kestävää keskiviikkoa teille, ihanat lukijat!

12 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Voisi kokeilla itsekkin. Tavallisista puikoista en niin välittäisi. Ja viime viikolla katkaisin taas bambupuikon.. En tosin neuloessa, vaan istuin päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, toivottavasti sinäkin ihastut hiilikuituun! Voi ei, huonoa tuuria kun puikon päälle istuit. Hiilikuituiset puikot kestävät varmasti päälle istumisenkin ;)

   Poista
 2. Kiitos ylläripaketista, oli ihanaa postia! :)

  En ole kuullutkaan noista hiilikuitupuikoista, kiinnostus heräsi... Itse olen neulonut aina noilla metallisilla kilkuttimilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipas se nopeasti perille! :) Ihanaa, että tykkäsit paketin sisällöstä :)

   Ja kiva että sinäkin kiinnostuit hiilikuidusta, sitä kun todellakin kannattaa kokeilla :)

   Poista
 3. Hah, juuri tänään meinasin kirjoittaa samanlaisen postauksen mutten kerennyt! Toinen hiilikuituun rakastunut täälläkin siis!:-D

  PS. Maija-langan kanssa aivan loistava yhdistelmä, puikot suihkivat kuin itsestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, olipas hauska sattuma ! :) Hillikuitupostausta kehiin vaan :)

   Ja kyllä toimii tuolla Maija-langalla tosi hyvin :) Tällähetkellä nimittäin on Maijaa pukoilla, jos satuit huomaamaan ;)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä! Onneksi tehdään erilaisia puikkoja niin omansa löytää jokainen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kiva jos vinkistä oli apua! :) Ja todellakin, hyvä että on valinnanvaraa :)

   Poista
 5. Pitääkin joskus tällaiset pistää ostoslistalle! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos tästä :) Kiinnosti jo valmiiksi, nyt vielä enemmän.
  Täytyy testata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sain lisättyä kiinnostustasi! Testaa ihmeessä :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...