maanantai 3. maaliskuuta 2014

Hedera - Bh 03/31




http://silmukansaalistus.blogspot.fi/2014/02/bloggaajan-haaste-31.html

Hedera-pitsisukat
Ohje: Cookie A: sukkia. rakkaudella.: Hedera
Puikot: 2 mm ja 3 mm
Langan menekki: 85 g

Monissa blogeissa on esitelty valmiita neuletöitä jo tammikuusta lähtien. Toisin täällä Silmukan saalistuksessa! Syynä ovat nämä ihanat pitsisukat, jotka kohtasivat useita vastoinkäymisiä ennen valmistumistaan. Aluksi ajatuksena oli tehdä helmineulesukat. Ensimmäinen sukka valmistui ennen viime syksyistä sukkasatoa ja blogini joulukalenterin jälkeen päätin neuloa seuraavan sukan. Mutta kappas, sukkasadon aikana käsialani oli kokenut huomattavan tiukentumisen ja toisesta sukasta tuli auttamattomasti liian pieni. Siispä sukat purkuun ja uudet sukat puikoille, tälläkertaa kaksi sukkaa yhtäaikaa.

Seuraavaksi edessä olikin Hedera sukkien erikoinen joustinneule. Pohdimme ohjetta miehen ja anopin voimin ja lopulta kirjaa selatessa selvisi, mistä kiikasti. Mallineuleen merkki, jonka selityksenä oli Hedera-sukkien kohdalla "Nurin takareunasta" olisi pitänyt lukea "Oikein takareunasta". Sitten alkoi sukan teko luistamaan, mutta kun joustinneule loppui ja pitsikuvio alkoi kompastuin taas.

Kuviossa oleva ssk-kavennus oli selitetty kirjassa niin epäselvästi, että asiaa piti alkaa googlettelemaan. Selkein ohje löytyikin Ulla verkkolehdestä. Ja taas homma lähti luistamaan

Mutta eipä vastoinkäymiset loppuneet tähänkään! Kantapään jälkeen aloin ihmettelemään, miksi tuntuu siltä, ettei silmukat luista puikoilla enää entiseen malliin. Ensin olin täysin välittämättä asiasta, kunnes huomasin hiilikuitupuikkojen kuluneen metallikärjen juuresta niin, että silmukat tökkäsivät kuluneeseen kuoppaan. Tilalle hankin puiset puikot, jotka napsahtivat poikki muutaman kerroksen jälkeen.

Sukat olivat kuitenkin jo niin lähellä valmistumista, että ne oli pakko saada loppuun keinolla millä hyvänsä. En odottanut uusien ohuempien puikkojen hankintaa, vaan neuloin sukat loppuun 3 mm:n puikoilla sillä seurauksella, että kavensin kärkiä liian hitaasti ja kärkien sileä neule joutui purkuun ja uudestaan neulottavaksi. Puikkojen vaihto isompiin näkyy hieman lopputuloksessa, mutten nyt antanut sen haitata.

Ja ettei vain mikään olisi käynyt ongelmitta, tein ensimmäisen sukan loppusilmukoiden silmukoimisen väärän kohtaan, jolloin sekin piti purkaa ja tehdä uudestaan.

Nämä ihanat sukat lähtivät lämmittämään anopin varpaita, jota on myös kiittäminen sukkamallina olemisesta! Oli muuten kiva kuvata välillä muuallakin, kuin omassa kodissa.

Ymmärrettävästä syystä, täällä on nyt menossa sukkatauko! Seuraavaksi on siis luvassa jotain ihan muuta. Se toivottavasti ei ole yhtä hankalaa kuin nämä Hederat.

Kaikesta huolimatta ihanaa maanantaita!

P.S. Ja jotta näiden epäonnisesti valmistuneiden sukkien bloggaaminenkin olisi epätäydellisen täydellistä, ajastin postauksen ensin vahingossa helmikuun kolmannelle päivälle, josta syystä sen ehkä näki jo muutama lukija ennen tätä päivää.

Lankalaihiksen 2. välietappi
8,617 kg
- 85 g Kirppislöytölankaa (Hedera-sukat)
--------------------------------------------------------------
8,532 kg
(Lankavaraston tavoitepaino: 7,578 kg)

20 kommenttia:

  1. Huhuu, voitit blogini arvonnassa: http://pieniihana.blogspot.fi/2014/03/synttariarvonnan-voittajat.html :)

    VastaaPoista
  2. Voi että, hurjan työn ja tuskan takana ollut nuo sukat! Ja mitä epäonnea puikkojen kanssa.. Toivottavasti uudet puikot kestävät :) Mä oon myös kerran aloittanut nuo Hederat, mutta pääsivät purkuun, kun ei jotenkin luistanut koko touhu. :D Olisko tuolla mallilla joku huono karma?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, toivotaan todella, että uudet puikot jaksaisi enemmän kuin sen kolme ja puoli sukkaparia :D Tuossa ohjeessa on selkeästi joku huono karma ;) Se tosin sisälsi kourallisen virheitäkin ja välillä kävi mielessä, onko ohjeen suomentajalla mitään käsitystä tuollaisten sukkien teosta. Monet asiat oli selitetty nimittäin sen verran vaikeasti. En sitten tiedä, miten käy kirjan muiden ohjeiden kohdalla, vai onko tuo huono karma koko kirjassa :D

      Poista
  3. Kauniit Hederat! :) Malli näyttää kirjassa paljon pliisummalta kuin sinun sukissasi, joten tämäkin malli lähtee ehdottomasti jonain päivänä puikoille. Itse kompastelin tuon silmukoinnin kanssa (Monkey-sukissani), mutta luojankiitos kirjassa oli siihen selkeät ohjeet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Silmukointi oli minullekiin ihan uusi tuttavuus ja siihen tosiaan löytyikin ihan selkeät ohjeet :) Molempien sukkien viimeinen silmukka tosin tuntui jäävän hölmösti törröttämään, joten vedin ne vain sukkien nurjalle puolelle.

      Poista
  4. Voi että noita! Miten se voikin olla niin, että kun joku juttu lähtee neuleessa menemään reisille, niin sitten tapahtuu kaikki! Mutta osoitit aivan esimerkillistä sinnikyyttä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummallinen ketjureakti oli kyllä! Onneksi olen jo ehtinyt tehdä toisen käsityön tälle vuodelle, joten voin huokaista helpotuksesta, ettei tuo paha käsityökarma ehkä seuraa kuitenkaan koko vuoden ajan :D

      Poista
    2. Haha, kyllä! Tilanne vaatii peräänsä kivuttomamman onnistumisen! :D

      Poista
    3. Ps. uusi banneri on niiin hieno!

      Poista
  5. Ihanan väriset!

    Tollaset kovan onnen sukat (tai muutkin työt) on kyllä niin kurjia! Mistä sitä sitkeyttä löytyykin viemään ne loppuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista :)

      Kummallista kyllä, sitä sitkeyttä jatkaa työ loppuun löytyy melkein joka kerta :) Ja oman kokemuksen mukaan niistä töistä oppii yleensä eniten. Ja ainahan on kiva huomata kehittyneensä neulojana :)

      Poista
  6. Mistähän saisin suomenkielisen ohjeen noihin hedera sukkiin? Mä niin haluisin kokeilla osaanko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukkia. Rakkaudella.-kirja on suomennettu kirja ja kyseisestä kirjasta siis näidenkin sukkien ohje löytyy :) Netistä kirjaa löytyy useammastakin kirjakaupasta. Kirjastostakin kannattaa kysyä, jos et halua kirjaa omaksi hankkia :)

      Poista
  7. Nämä ovat niin kauniit, todella kauniit <3
    Vaan kyllä sie oot sinnikäs. Ite oisin ehkä piilottanut sukat kaapin perälle ja kaivanut esiin noin neljän vuoden päästä. Sikspä en oo rohjennut Keksitädin ohjeisiin koskeakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) <3 Mallikerta oli kuitenkin niin ihana ja helppo, että pakko nämä oli vaan tehdä :) Hih, Keksitäti, ihanasti keksitty ;D

      Poista
  8. Oletpa ollut sinnikäs noiden sukkien kanssa! Mä olisin varmaan jo luovuttanut. Kauniiit sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sinnikkyyttä riittää, kun lopputuloksena tietää olevan kauniit sukat :)

      Poista
  9. Aikamoinen tarina villasukilla! Hienot ovat :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...