perjantai 30. elokuuta 2013

11 kysymystä-haaste

Ihana Puikkoillen, koukkuillen-blogin Memma haastoi minut, kiitos!

Haasteen säännöt tällä kertaa:
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, jolta haasteen sait.
2. Vastaa annettuihin kysymyksiin.
3. Keksi 11 uutta kysymystä, jotka haluat antaa seuraavalle.
4. Valitse viisi blogia, joilla on alle 100 lukijaa ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.

1. Mitä käsityötä olet parhaillaan tekemässä? Hauskaa tiskirättiä eilen löytämäni ohjeen mukaan. On nopea tehdä ja tiskirätti onkin jo melkein valmis!

2. Oletko enemmän aamu- vai ilta-ihminen? Vastaan aamu. Mieheni on aina ihmetellyt taitoani nousta sängystä lähes heti silmät aukaistuani. Iän myötä aamuisinkin jo sentään väsyttää, mutta silti olen ehdottomasti aamuihminen.

3. Mikä oli ensimmäinen sanasi vauvana? En tiedä. Mutta puhumaan opittuani sanoin aina, kun satukirja oli luettu loppuun "Pokkus!". Muutakin hauskaa on tullut pienenä lohkaistua, niinkuin lapsilla on tapana, mutta ensimmäinen sana on täysi mysteeri.

4. Millainen oli oudoin unesi, jonka olet nähnyt? Uni, jonka näin noin 10-11-vuotiaana. Pohjustuksena on kerrottava, että vanhempani kasvattivat kalkkunoita, joten meillä myös syötiin paljon kyseistä lintua. Unessa lensin isäni kanssa kypsällä kalkkunan siivellä. Olimme todella pienen kokoisia ja lensimme siivellä jonkinlaisiin juhliin lähelle isomummulaani. Juhlat olivat heinikon seassa ja siellä oli paljon yhtä pieniä ihmisiä kuin me. Uni on palanut kiinni verkkokalvoilleni ja muistan sen selvästi vielä 15 vuoden jälkeenkin.

5. Jos voittaisit maailmanympärysmatkan, missä maassa ainakin kävisit? Mainitse 5-10 maata.
 Uudessa-Seelannissa kauniiden maisemien ja teinivuosien Taru Sormusten Herrasta-fanituksen vuoksi. Australiassa erikoisten eläinten vuoksi. Ja tietysti undulaattien, jotka ovat edelleen lähellä sydäntäni, vaikken niitä voikkaan lemmikkinä enää pitää. Italiassa, en tiedä miksi. Jotenkin vain tuntuu siltä. Englannissa ihan vain siksi. En siis tiedä miksi. Norjassa, koska olisi mukava myös nähdä muita pohjoismaita, kuin koto Suomi.

6. Minkä käsityötekniikan haluaisit oppia, mutta et ole vielä ehtinyt opetella sitä? Sukkien neulomisen yhtäaikaa pyöröpuikoilla. Tämän tekniikan opettelen lähiaikoina, sillä tarpeeksi pitkät pyöröpuikot kotiutuvat meille viikonlopun aikana.

7. Mikä on ollut elämäsi tähän astisin onnellisin hetki? Onnellisia hetkiä on tietysti ollut monia. Se kun 16-vuotiaana kotoa pois muutettuani huomasin pärjääväni. Kun tapasin sen oikean ja sen todella tunsi sillä hetkellä kun vaihdoimme mieheni kanssa katseet pimeässä talvi-illassa. Kun aloimme perustamaan yhteistä kotia ja tunsin kuinka ihanaa se kaikki olikaan. Tietysti ne kaksi viivaa raskaustestissäkin tuottivat onnea, mutta myös pelkoa ja jännitystä. Silti, tuosta kaikesta huolimatta, on pakko sanoa, että se elämän onnellisin ja hienoin hetki oli se, kun huomasin olevani äiti ja sylissä oli ihana pieni tuhiseva vauva, jolle minä ja mieheni olimme kaikki mitä hän tarvitsi. Kliseistä, tiedän, mutta niin totta.

8. Minkä elokuvan näit viimeksi?
 Televisosta jonkun satunnaisen komedian. Elokuvissa kävin viimeksi katsomassa viimeisimmän Bondin, Skyfall.

9. Mitä söit aamupalaksi?
Leivän ja jugurtin.

10. Millainen olit koulussa? Kympin oppilas, hällä väliä-asenne vai siltä väliltä? Olisin halunnut olla kympin oppilas. Olin kuitenkin koulukiusattu koko peruskoulun ajan ja tämän vuoksi koulunkäynti kärsi. Toki syytä oli myös sillä, ettei kaikki aineet kiinnostaneet ja oli myös oppimisvaikeutta kielten kanssa. Mutta vaikutusta oli myös sillä, että kouluun meno aina hieman pelotti ja tunneilla oli kurjaa kuunnella nälvimistä.

11. Mikä oli hauskinta tässä kesässä? Tämä onkin hyvä kysymys. Minun kesäni kun alkoi pienimuotoisella leikkauksella ja jatkui jalan murtumisella. Hauskinta oli kuitenkin perheen ja sukulaisten, niin miehen kuin omienikin, kanssa yhdessä olo. Pikku-E piristi myös tänä kesänä ja hänen hauskat oivalluksensa ovat saaneet nauramaan ja liikuttumaan.

Nämä kysymykset minä kysyn:
1. Kuinka blogisi on muuttunut olemassaolonsa aikana?
2. Kuinka blogisi on muuttanut sinua?
3. Mikä on parasta juuri tässä hetkessä?
4. Mitä piirrettä rakastat itsessäsi?
5. Missä elämäntilanteessa haluaisit olla 20 vuoden päästä?
6. Missä elämäntilanteessa olit viisi vuotta sitten?
7. Rusetti vai kravatti?
8. Mikä on paras oppi, jonka vanhempasi ovat sinulle antaneet?
9. Miten olet soveltanut oppia omassa elämässäsi?
10.Kolme asiaa joista et ikinä luopuisi?
11. Mikä on pahin korvamato?


Ja minä haastan seuraavat blogit (satunnaisessa järjestyksessä):

2 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...